Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak nadziewany ryżem i papryką

Kurczak nadziewany ryżem i papryką

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób trudne Autor: przepisy.pl

Kurczak nadziewany ryżem i papryką - składniki:

  • świeżo mielony biały pieprz
  • mieszanka ziół prowansalskich - 2 łyżki
  • sok z 2 cytryn
  • roztopione masło - 10 dekagramów
  • sól do smaku
  • woda- wrzątek - 0.5 litra

Kurczak nadziewany ryżem i papryką - Sposób przygotowania:

  1. Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.
  2. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1/2 litra wrzątku i ugotuj w nim ryż.
  3. Pokrój papryki w paski, następnie wymieszaj z ryżem i żółtkami. Dodaj połowę roztopionego masła (lub margaryny), Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pianę ubitą z białek.
  4. Wymieszaj masę, napełnij nią kurczaka, po czym zszyj bawełnianą nicią wszystkie otwory.
  5. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj kurczaka pozostałym masłem. Piecz około godziny, polewając sosem spod mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK NADZIEWANY RYŻEM I PAPRYKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.

2

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1/2 litra wrzątku i ugotuj w nim ryż.

3

Pokrój papryki w paski, następnie wymieszaj z ryżem i żółtkami. Dodaj połowę roztopionego masła (lub margaryny), Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pianę ubitą z białek.

4

Wymieszaj masę, napełnij nią kurczaka, po czym zszyj bawełnianą nicią wszystkie otwory.

5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj kurczaka pozostałym masłem. Piecz około godziny, polewając sosem spod mięsa.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ciasto na pizzę oryginalne, Zapiekanka z ziemniakow, Przekąski, Krokiety z suszonego dorsza, Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona, Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO, Ryż smażony z warzywami, Pstrąg, ser feta zapiekany, papryka pieczarki cebula pierś z kurczaka, Fasolatha - fasolowa zupa z Grecji, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kawa zachodnioindyjska, Delikatne płotki zawijane w boczek, Kotlety, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym, Zapiekanka rodzinna, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Ryż, Kutia, Przepis z sałatka makaron słonecznik, hiszpanskie, Smażony ryż z warzywami i kurczakiem, sos serowo śmietanowy, Makaron z łososiem po tajsku, sałatka z serem francuskim, Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, salatka rosyjska, Zupa pieczarkowa, bazylia, Karkówka, Chlebek na zakwasie, Polędwiczki wieprzowe, sałatka z marchwi, Makaron z brokułami, Przepis z miesa na zimno, Naleśniki, Sałatka grecka, sałatka z selera naciowego i jajek, Przepis z rude, zupa na boczku, Sałatka Gyros, Pulpeciki z cebulką i marchewką w sosie własym, Jajka na pomidorach i papryce, Śledzie, Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa, Pierś z kurczaka, obiad z wolowina, Dip brusznicowo-pieprzycowy , Dynia, piersi z g, Pohalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , szynka naczynie żaroodporne, Mintaj zapiekany z ziemniakami, ciasta a s, Przepis z por majonez, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Kurczak w sezamie po chińsku, Przepis z pierś kurczaka w miodzie i orzechach, Spaghetti Bolognese, sos śmietanowo pomidorowy, Indyk