Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak po cygańsku

Kurczak po cygańsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kurczak po cygańsku - składniki:

  • zielona papryczka chilli - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • posiekana natka pietruszki
  • olej - 80 mililitrów

Kurczak po cygańsku - Sposób przygotowania:

  1. Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.
  2. Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.
  3. Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.
  4. Nadziewaj farszem pałki, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.
  5. Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK PO CYGAŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.

2

Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.

3

Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.

4

Nadziewaj farszem pałki, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.

5

Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTY KURCZAK PO CYGAŃSKU KNORR

    Fix Soczysty kurczak po cygańsku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kapusta gotowanie, Zapiekanki, knorr sos do mięsa, ugotowani danie główne, Tortilla 5 smaków, mięso w słoikach przepis, zapiekanka z boczkiem, Terrina szpinakowo-marchewkowa, Przepis z kawior czarny z jajkiem, Sałatka gyros warstwowa, Krem brokułowy, ryż z sosem, Placki, Udka, Sałatka z grillowanym stekiem oraz crostini, Łosoś, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, knorr z pieczarkami, Kalafior, Sosy, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Sos Harissa, Naleśniki doskonałe, sos z mięsa mielonego, ryby pieczone w folii, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Gyros z kurczakiem, Rolada ziemniaczana, Sos diabelski, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Burrito z grillowanym kurczakiem, Pieczeń kasztelańska, Kapuśniak staropolski , obiad mielona, Przepis z sałatki kuchnia wloska, kotlet mielony smażony, Aromatyczna pomidorówka, Pikantna ryba z salsą brzoskwiniową, Ryba po grecku, Sałatka kebab - VIDEO, Barszcz, Makaron z warzywami i tofu, Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino, Kurczak z warzywami po chińsku, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Żurek, Karp w galarecie, Zupa z czerwonej papryki, Przepis z sałatki z łososiem, Schab z suszonymi jabłkami, Przepis z kurczak w jogurcie, Przepis z francuska z, Leczo z cukinii, salatka do Kurczak, Zupa Tajska , Przepis z bezmiesne zapiekanka, Pstrąg tęczowy z masłem ziołowym, Gulasz węgierski, Przepis z makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym, Ryba, Tłusty czwartek, Lasagne