Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak po cygańsku

Kurczak po cygańsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kurczak po cygańsku - składniki:

  • zielona papryczka chilli - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • posiekana natka pietruszki
  • olej - 80 mililitrów

Kurczak po cygańsku - Sposób przygotowania:

  1. Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.
  2. Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.
  3. Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.
  4. Nadziewaj farszem pałki, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.
  5. Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK PO CYGAŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.

2

Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.

3

Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.

4

Nadziewaj farszem pałki, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.

5

Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTY KURCZAK PO CYGAŃSKU KNORR

    Fix Soczysty kurczak po cygańsku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zabaglione, Przepis z farsz ze szpinakiem, Najlepsze lody waniliowe z ciepłą konfiturą jabłkową i kruchymi ciasteczkami, Przepis z sałata lodowa, Zupa soczewicowo-makaronowa, Karp, Ryż, Przepis z kurczak-piers, Zupa grochowa, Sałatka Gyros, Placki ziemniaczane, Przepis z koncentrat pomidorowy, Bolońskie penne z brokułami, Lody waniliowe, Przepis z zupa z dyni i ziemniaków, Rosół, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, papryka mieso mielone, farsz do naleśników, Łosoś, Wyśmienite risotto, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Warzywne sticksy z ziołowym dipem, Pasztet jesienny, Pierogi z kapustą i grzybami, Sałatki z makaronem, Przepis z ryż z patelni, Sałatka z porów, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Faszerowane pisanki, Przepis z makaron chiński, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Jarzynowa zupa z lanym ciastem, marynata do pieczenia schabu, sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Barszcz biały Wielkanocny, Gołąbki, Gulasz po polsku - VIDEO, Indyk, Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami , Eggnog, przepisy na latwe ciasta, sałatki ryżowe, Przepis z sałatki z mięsem, Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem, Pizza bakłażanowo-cukiniowa, świeży tuńczyk, Kotlety z soczewicy, Kosmiczne ślimaki, Kanapka włoska , grzanki do zup, Ogórek, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Dip do grillowanych warzyw , Pasztet, Enchiladas z chilli con carne, pieczona ryba z warzywami, Bolońskie penne z brokułami, Sos włoski do spaghetti, Zupa cebulowa, Zupa brokułowa, Domowe hamburgery, przystawki na grilla