Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak po cygańsku

Kurczak po cygańsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kurczak po cygańsku - składniki:

  • zielona papryczka chilli - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • posiekana natka pietruszki
  • olej - 80 mililitrów

Kurczak po cygańsku - Sposób przygotowania:

  1. Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.
  2. Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.
  3. Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.
  4. Nadziewaj farszem pałki, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.
  5. Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK PO CYGAŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.

2

Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.

3

Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.

4

Nadziewaj farszem pałki, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.

5

Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTY KURCZAK PO CYGAŃSKU KNORR

    Fix Soczysty kurczak po cygańsku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

przystawki ze śledziem, Przepis z obiad bez ziemniakow, Carbonara, Kanapka warzywna , Gołąbki, Sałatka grecka z fetą, Żeberka, Spaghetti bolognese z cebulką, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, kuchnia polska mielony, Sos pomidorowy z parówkami, Warzywne curry z ryżem, Przepis z kiszenie ogorkow, Bolońskie penne z brokułami, Bigos z kapusty i dyni, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Naleśniki, Leczo z cukinii, Cukinia pod parmezanem, Pierogi z kapustą i grzybami, wędzony filet z łososia, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Zupa z soczewicy, Dorada po burgundzku, ser pl, Parówki w cieście francuskim z sosem serowym, Przepis z sałatki do mięsa, zapiekanka na kolację, Przepis z sałatka ser camembert, mielone w cebuli, Brukselka duszona z orzechami laskowymi, Przepis z zapiekana kapusta, Kluski , czarne spagetti, sola ma, Zupa grochowa, Bigos domowy, Rosół, Roladki z serem i żurawiną, Surówka z kapusty, selera i ogórka, Pączki z marmoladą , Pulpeciki z ryby morskiej, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Krupnik z pieczarkami, Przepis z co zrobic na obiad ze schab, Proste kotleciki z jajka, Kalafior, ryby w zalewie, Przepis z sałatka z octem winnym z ogórkiem i pomidorami, Kanapka z grillowaną wołowiną , zupa cebulowa przepis, Przepis z szynka wieprzowa pieczona, Sałatka z tuńczykiem, Dipy, Przepis z migdałów, Sandacz z tapenadą oliwkową , Sos maltański, Lasagne drobiowa, Orzeźwiająca limonka, Bolońskie penne z brokułami, Karp, Mielone, babeczki