Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak po cygańsku

Kurczak po cygańsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kurczak po cygańsku - składniki:

  • zielona papryczka chilli - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • posiekana natka pietruszki
  • olej - 80 mililitrów

Kurczak po cygańsku - Sposób przygotowania:

  1. Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.
  2. Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.
  3. Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.
  4. Nadziewaj farszem pałki, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.
  5. Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK PO CYGAŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.

2

Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.

3

Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.

4

Nadziewaj farszem pałki, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.

5

Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTY KURCZAK PO CYGAŃSKU KNORR

    Fix Soczysty kurczak po cygańsku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatki obiadowe, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, sos carbonare, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Sałatka serowa z zielonym makaronem, Zapiekanka z ziemniakow, Spaghetti z Amatrice, Placki po węgiersku, Sos włoski do spaghetti, Sałatka z grillowanego bakłażana z suszonymi pomidorami , Pomidorowe risotto z kiełbaskami, mieso z piekarnika, Zupa z soczewicy, Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami , Przepis z bigos z białej kapusty, Przepis z mięso w sosie pieczeniowym, Risotto, Sałatka z porów, Sałatka z porów, Przepis z papryka z miesem mielonym, Zapiekanka makaronowa, Domowe frytki z salsą pomidorową, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Banany z miodem, Kluski lane, kwaśne jabłka, Pulpeciki z warzywami, zapiekanka makaronowa z jajkiem, Botwinka , obiad bezmiesne, danie z cielęciny, Przepis z faszerowana papryka serem, Zapiekanki, sosy do wątróbki, Przepis z zapiekanka miesem, Risotto, Karp, grill mieso, Polędwiczki, Truskawki w czekoladzie, Placki ziemniaczane, Sałatki z kurczakiem, Przepis z niskokaloryczne sałatki, Tajskie paluszki rybne , faszerowany udziec z indyka, Szybki obiad, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Włoska sałatka z cieciorką, Zupa ogórkowa, Zapiekane warzywa , Żurek, Kaczka, Przepis z roladki z mięsa wołowego, Ryba, Sałatka z selera i fasoli, Pierś z kurczaka pieczona, Azjatyckie koperty z warzywami i rybą, Przepis z leczo z wołowiną, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Zupa z porów