Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak w pomarańczach

Kurczak w pomarańczach

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Danie podawaj z ryżem.

Kurczak w pomarańczach - składniki:

  • świeży imbir - 10 gramów
  • pistacje lub inne orzechy - 10 gramów
  • pęczek natki kolendry - 1 sztuka
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Kurczak w pomarańczach - Sposób przygotowania:

  1. Mięso z kurczaka pokrój w paski, cebule pokrój w piórka, natomiast imbir obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Natkę kolendry posiekaj.
  2. Pomarańcze obierz, odkrawając skórę dookoła. Wytnij z pomiędzy włókien „filety”, a z reszty wyciśnij sok.
  3. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż kurczaka razem z cebulą i imbirem. Po kilku minutach dodaj orzechy.
  4. Przygotuj Fix Knorr zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i wymieszaj z zawartością patelni. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 3 minut.
  5. Tuż przed podaniem, dodaj pozostały sok z pomarańczy, wykrojone cząstki owocu i posiekaną natkę kolendry.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK W POMARAŃCZACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kurczak w pomarańczach
    1.Mięso z kurczaka pokrój w paski, cebule pokrój w piórka, natomiast imbir obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Natkę kolendry posiekaj.
  • 2
    Kurczak w pomarańczach
    2.Pomarańcze obierz, odkrawając skórę dookoła. Wytnij z pomiędzy włókien „filety”, a z reszty wyciśnij sok.
  • 3
    Kurczak w pomarańczach
    3.Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż kurczaka razem z cebulą i imbirem. Po kilku minutach dodaj orzechy.
  • 4
    Kurczak w pomarańczach
    4.Przygotuj Fix Knorr zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i wymieszaj z zawartością patelni. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 3 minut.
  • 5
    Kurczak w pomarańczach
    5.Tuż przed podaniem, dodaj pozostały sok z pomarańczy, wykrojone cząstki owocu i posiekaną natkę kolendry.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX KURCZAK W DELIKATNYM SOSIE CURRY

    Fix Kurczak w delikatnym sosie curry
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: