Dodaj do ksiązki kucharskiej Kwaśnica po góralsku

Kwaśnica po góralsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kwaśnica po góralsku - składniki:

  • żeberka wieprzowe - 200 gramów
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • kiełbasa cienka - 150 gramów
  • ziemniaki - 6 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • kapusta kiszona - 300 gramów
  • ziele angielskie - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • kminek
  • majeranek - 1 łyżka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • woda - 1 litr

Kwaśnica po góralsku - Sposób przygotowania:

  1. Żeberka, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, kapustę przesiekaj.
  2. Mięsa wrzuć do garnka i zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zagotuj i zbierz szumowiny z wierzchu. Gotuj ok 30 minut, aż mięso zmięknie.
  3. Warzywa obierz i pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z Kostkami Korr. Gotuj, aż ziemniaki będą prawie miękkie
  4. Dodaj kapustę kiszoną i gotuj ok 20 min. Podawaj kwaśnicę doprawioną majerankiem, czosnkiem, pieprzem i kminkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

KWAŚNICA PO GÓRALSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Żeberka, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, kapustę przesiekaj.

2

Mięsa wrzuć do garnka i zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zagotuj i zbierz szumowiny z wierzchu. Gotuj ok 30 minut, aż mięso zmięknie.

3

Warzywa obierz i pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z Kostkami Korr. Gotuj, aż ziemniaki będą prawie miękkie

4

Dodaj kapustę kiszoną i gotuj ok 20 min. Podawaj kwaśnicę doprawioną majerankiem, czosnkiem, pieprzem i kminkiem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bigos - VIDEO, Zupa pieczarkowa, Mielone, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Szpinak, Golonka, Galaretkowe witrażyki, Zupa ogórkowa, Pieczony kurczak z szałwią, Leczo, Risotto z kurczakiem, ze schabu, Zapiekanka po rzymsku, Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem, Sałatki z makaronem, Zapiekanka ziemniaczana, Sałatka z brokułami - VIDEO , Pieczone udka z boczkiem, wykwintny obiad, Risotto, Przepis z pieczen ze schabu, Naleśniki z truskawkami i białą czekoladą, Potrawy wielkanocne, Chińskie sajgonki, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Wołowa Carbonada, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, soczewica zielona, zapiekanka bezmięsna, Sałatka brokułowa z migdałami, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Sałatka „Neapolitańska łagodność”, Pieprz w kulkach, Gulasz po polsku - VIDEO, Zupa pieczarkowa, makarony z ziolami, Przepis z kuchnia w, muffinki na ostro, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Carbonara, Panierowane boczniaki, Zapiekanka z ziemniakow, pieczone mięso wieprzowe, Przepis z sosy winegret, jajko kurczak, przepisy zu, zapiekanka z dyni, Kotlety, Wyśmienita sola w czerwonym sosie, po prostu gotuj, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Zupa paprykowa z pulpetami - VIDEO , Spaghetti Bolognese, Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami, na miodzie, Przepis z zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Polędwiczki wieprzowe, dodatki do obiadu, Barszcz ukraiński, zapiekanka z tartych ziemniaków, Zupa pieczarkowa, Przepis z sałatka z jajkami i żółtym serem, Loukanika- greckie kiełbaski z dodatkami