Dodaj do ksiązki kucharskiej Kwaśnica po góralsku

Kwaśnica po góralsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kwaśnica po góralsku - składniki:

  • żeberka wieprzowe - 200 gramów
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • kiełbasa cienka - 150 gramów
  • ziemniaki - 6 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • kapusta kiszona - 300 gramów
  • ziele angielskie - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • kminek
  • majeranek - 1 łyżka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • woda - 1 litr

Kwaśnica po góralsku - Sposób przygotowania:

  1. Żeberka, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, kapustę przesiekaj.
  2. Mięsa wrzuć do garnka i zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zagotuj i zbierz szumowiny z wierzchu. Gotuj ok 30 minut, aż mięso zmięknie.
  3. Warzywa obierz i pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z Kostkami Korr. Gotuj, aż ziemniaki będą prawie miękkie
  4. Dodaj kapustę kiszoną i gotuj ok 20 min. Podawaj kwaśnicę doprawioną majerankiem, czosnkiem, pieprzem i kminkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

KWAŚNICA PO GÓRALSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Żeberka, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, kapustę przesiekaj.

2

Mięsa wrzuć do garnka i zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zagotuj i zbierz szumowiny z wierzchu. Gotuj ok 30 minut, aż mięso zmięknie.

3

Warzywa obierz i pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z Kostkami Korr. Gotuj, aż ziemniaki będą prawie miękkie

4

Dodaj kapustę kiszoną i gotuj ok 20 min. Podawaj kwaśnicę doprawioną majerankiem, czosnkiem, pieprzem i kminkiem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Scampi po chińsku, Przepis z sałatki kuchnia wloska, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Ciasto na pizze, Indyk, Kotlety, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kanapka hawajska , co z pieczarek, sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Pieczeń rzymska z kiełbasą, Barszcz, Lasagne drobiowa, Pizza z szynką i pieczarkami, Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej, Zupy, Polędwiczki, makaron po wlosku, Przepis z salatka z kukurydzy, ryba z grilla, Przepis z pomidory z, Salsa, Przepis z marynata do pieczenia schabu, Ryba po grecku, Przepis z ryba z porem i marchewką, Sałatka Gyros, Zupa ziołowa szpinakowa, Lasagna serowa z bakłażanem , desery i ciasta, Cukierki z płatkami owsianymi, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Zapiekanka z ryżu i kurczaka, Kasza pęczka z cebula i porem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Polędwiczka z grzybami, Przepis z pieczona ryba z warzywami, smażony ryż z warzywami, sos g, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Sałatka Gyros, Kanapka warzywna , bezmięsne sałątki, Placki po węgiersku, Wołowina po burgundzku, Rybna zupa tajska z Knorrem , przystawki na grilla, Zupa Harira z ciecierzycą, makaron z serem mascarpone i pomidorami, sałatka z ka, Zapiekanki, Sałatka z marynowanych warzyw, kurczak z sosami, szybki obiad z kurczaka, Pancakes z sosem malinowym, Pierogi, Enchiladas z chilli con carne, sos do pulpetów z mięsa mielonego i warzyw, Schab w pięciu smakach, Pierś z kurczaka, Szaszłyki z boczkiem na grilla , Dipy, Placki ziemniaczane, Sałatka ryżowa z jabłkami