Dodaj do ksiązki kucharskiej Kwaśnica po góralsku

Kwaśnica po góralsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kwaśnica po góralsku - składniki:

  • żeberka wieprzowe - 200 gramów
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • kiełbasa cienka - 150 gramów
  • ziemniaki - 6 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • kapusta kiszona - 300 gramów
  • ziele angielskie - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • kminek
  • majeranek - 1 łyżka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • woda - 1 litr

Kwaśnica po góralsku - Sposób przygotowania:

  1. Żeberka, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, kapustę przesiekaj.
  2. Mięsa wrzuć do garnka i zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zagotuj i zbierz szumowiny z wierzchu. Gotuj ok 30 minut, aż mięso zmięknie.
  3. Warzywa obierz i pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z Kostkami Korr. Gotuj, aż ziemniaki będą prawie miękkie
  4. Dodaj kapustę kiszoną i gotuj ok 20 min. Podawaj kwaśnicę doprawioną majerankiem, czosnkiem, pieprzem i kminkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

KWAŚNICA PO GÓRALSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Żeberka, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, kapustę przesiekaj.

2

Mięsa wrzuć do garnka i zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zagotuj i zbierz szumowiny z wierzchu. Gotuj ok 30 minut, aż mięso zmięknie.

3

Warzywa obierz i pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z Kostkami Korr. Gotuj, aż ziemniaki będą prawie miękkie

4

Dodaj kapustę kiszoną i gotuj ok 20 min. Podawaj kwaśnicę doprawioną majerankiem, czosnkiem, pieprzem i kminkiem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

mięsa smażone, Carbonara, Ciasto na pierogi, co na obiad z ryba, piecze w sosie, Przepis z zapiekanka z mozarella, Śledzie, Cappuccino pieczarkowe z puree ziemniaczanym i chipsami z szynki i pora, Bigos, Zupa grzybowa, Bułeczki z farszem z kury, Placuszki z cukinii, Kanapeczki z nachosów, Potrawy wielkanocne, Rolada ziemniaczana, Przepis z ryz z warzywami, Węgierska gulaszowa, Pszenno-gryczane bliny, Curry z tofu , Penne rigatte z orzechowym pesto i serem , Spaghetti Bolognese, Przepis z pierś z indyka z warzywami, Pierś z kurczaka pieczona, Sałatki z makaronem, Przepis z marynata do kaczki -, sos grecki przepis, Zupa ogórkowa, szpinak z serem w ciescie francuskim, sól do smaku, Sałatka husarska, Potrawy wigilijne, kuchnia francuska zupy, Przepis z marchewka w sosie, Zupa cebulowa, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Pieczeń, Zupa cebulowa, RYBA PO GRECKU, Zapiekanka z ziemniaków i cebuli, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , zapiekanka ze szpinakiem i ziemniakami, Sos czosnkowy , Lekka zupa pomidorowa, Przepis z makaron w warzywach, Kluski śląskie, Mojo verde, Kosmiczne ślimaki, Zupa krem z dyni - VIDEO, Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Sos pieczarkowy ostry, jajka w sosie szczypiorkowym, Przepis z Pó jogurtu, Przepis z Kurczak miodem, Polędwiczka z grzybami, Przepis z sos czosnkowy bez majonezu, Przepis z kuchnia tv gotowanie, Zapiekanki, spaghetti carbonara knorr, Sałatka serowa, Przepis z porcja rosołowa, Naleśniki, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki