Dodaj do ksiązki kucharskiej Lasagne

Lasagne

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 3 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Lasagne - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 50 gramów
  • oregano - 0.5 pęczka
  • olej - 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Lasagne - Sposób przygotowania:

  1. Mielone mięso podsmaż w małej ilości tłuszczu, dodaj koncentrat pomidorowy, posiekane oregano, wodę, sos Knorr i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zagotuj i lekko odparuj.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Na dno naczynia wylej trochę mięsa z sosem.
  3. Na mięso ułóż pierwsza warstwę surowego makaronu lasagne, na makaron znowu nałóż sos z mięsem, po czym sos zakryj makaronem, czynność powtórz jeszcze dwukrotnie.
  4. Wierzch posyp warstwą startego sera i całość szczelnie zakryj folią aluminiową.
  5. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 30 minut. Aby ser był zapieczony, 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię.
Dodaj do książki kucharskiej

LASAGNE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mielone mięso podsmaż w małej ilości tłuszczu, dodaj koncentrat pomidorowy, posiekane oregano, wodę, sos Knorr i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zagotuj i lekko odparuj.

2

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Na dno naczynia wylej trochę mięsa z sosem.

3

Na mięso ułóż pierwsza warstwę surowego makaronu lasagne, na makaron znowu nałóż sos z mięsem, po czym sos zakryj makaronem, czynność powtórz jeszcze dwukrotnie.

4

Wierzch posyp warstwą startego sera i całość szczelnie zakryj folią aluminiową.

5

Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 30 minut. Aby ser był zapieczony, 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS POMIDOROWY KNORR

    Sos pomidorowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z al dente, Skrzydełka na ryżu, Selery panierowane, Bawarski krem z sosem owocowym, Przepis z gorgonzola, Przepis z grochowka z kielbasa, Rajska szarlotka, Zupa cebulowa, Kocia lasagne , Sałatka Gyros, Placki ziemniaczane, Zapiekanka makaronowa z porem, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Sos czosnkowy , Przepis z Obiad sos do miesa wieprzowego, Bitki wołowe w pomidorach , Sałatki z makaronem, Przepis z ryba z puszki, Przepis z ogórek feta, Soczysty schab pieczony po polsku, Ziemniaki, szaszłyki z warzywami, Przepis z łosos wedzony, Mielone, kurczak na grilla, Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem, Tortilla - VIDEO, sos do schabowych, Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną , Przepis z ziemniaki z czosnkiem, Malpuas , Placki, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, steki wolowe, Mus truskawkowy z bitą śmietaną, Przepis z ziemniaki czosnek, makaron po am, Flądra w sałatce , kuchnia polska zeberka, Nadziewane roladki wołowe, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Dynia, Ciasto naleśnikowe bez mleka, Placuszki z cukinii, Zupa grochowa, Przepis z sałatka z jabłkami, Orientalne warzywa stir-fry, Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami , Łosoś w pergaminie z oliwkami , Przepis z piers z kurczaka z papryka na patelni, Pstrąg, Leczo - VIDEO , Przepis z cebula czerwona, Przepis z obiad mielone mieso, Kotleciki z jajek, Przepis z jajka na twardo, Dania z ryżem, Udo jagnięce z rozmarynem, Rosół, Żeberka - VIDEO, Łosoś, Jajka z groszkiem, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem