Dodaj do ksiązki kucharskiej Łazanki z kapustą kiszoną

Łazanki z kapustą kiszoną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 3 osób średnie Autor: Koper

Łazanki z kapustą kiszoną - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • kminek - 1 łyżeczka

Łazanki z kapustą kiszoną - Sposób przygotowania:

  1. Przesianą mąkę mieszamy ze szczyptą soli, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Jak ciasto będzie już jednolite dzielimy je na porcje. Wałkujemy na cienkie placki (podsypując mąką) i tniemy na nieduże kwadraciki. Tak przygotowane łazanki gotujemy przez parę minut we wrzątku z rozpuszczoną kostką do makaronu.
  2. Próbujemy kiszoną kapustę, jeżeli jest bardzo kwaśna możemy ją wypłukać w wodzie. Następnie kapustę siekamy i podsmażamy przez 5 minut na patelni z rozgrzanym olejem. Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu aż woda całkowicie wyparuje. Potem smażymy jeszcze 5 minut, doprawiając kminkiem, solą i pieprzem do smaku.
  3. Ugotowany, odcedzony makaron mieszamy z kapustą, podgrzewamy przez chwilę i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przesianą mąkę mieszamy ze szczyptą soli, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Jak ciasto będzie już jednolite dzielimy je na porcje. Wałkujemy na cienkie placki (podsypując mąką) i tniemy na nieduże kwadraciki. Tak przygotowane łazanki gotujemy przez parę minut we wrzątku z rozpuszczoną kostką do makaronu.

2

Próbujemy kiszoną kapustę, jeżeli jest bardzo kwaśna możemy ją wypłukać w wodzie. Następnie kapustę siekamy i podsmażamy przez 5 minut na patelni z rozgrzanym olejem. Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu aż woda całkowicie wyparuje. Potem smażymy jeszcze 5 minut, doprawiając kminkiem, solą i pieprzem do smaku.

3

Ugotowany, odcedzony makaron mieszamy z kapustą, podgrzewamy przez chwilę i podajemy.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MAKARONU, RYŻU I ZIEMNIAKÓW KNORR

    Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka farfalle z suszonymi pomidorami - VIDEO, Łosoś, kotlet z ryby, Sos słodko-kwaśny, zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami, Pikantna babka mięsna, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Jajka faszerowane pieczarkami, Kapuśniak z wołowiną, Ciasta ti, Pstrąg panierowany w orzechach, Spaghetti a la carbonara, sałatka ze schabem, Sos beszamelowy , Pieczeone parówki ze śliwką, Przepisy świąteczne, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, zupa na kości, Orzechowy deser z lodami i bitą śmietaną, Przepis z pieczone mieso z krolika, poledwiczki wieprzowe medaliony, Golonka, Kurczak pieczony, Tortilla - VIDEO, Dipy, Przepis z piers z indyka, Zupa pomidorowa, Przepis z krem z g, przepis na sos spaghetti z pomidorów, Jajka w pomidorach, Królewski tort, Oryginalna zapiekanka z bananami, Przepis z przyprawa do kurczaka duszonego, Przepis z gotowany por, szaszłyki z kurczaka w piekarniku -, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Żeberka, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Aloo kofta , jajko kurczak, Risotto z kurczakiem i warzywami, Pita z jagnięciną, Brokuły, Orientalny kurczak z orzechami, Grillowane szaszłyki z mini cukinią i cebulką, gotowane mieso, Potrawy wielkanocne, mieso na kebaba przepis, Dania z ryżem, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Kremowa zapiekanka z rybą, Przepis z mięso w warzywach, Zupa grzybowa, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z rumsztyki, Placuszki z cukinii, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Karp, Zapiekanka z cukinii i ziemniaków, Przepis z pomidory w puszce, Chińskie pierożki , Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z dipy do miesa