Dodaj do ksiązki kucharskiej Łosoś gotowany na parze

Łosoś gotowany na parze

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób Autor: pasibrzuch

Łosoś gotowany na parze - składniki:

  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 1 łyżka

Łosoś gotowany na parze - Sposób przygotowania:

  1. Rybę podziel na 4 kawałki, a następnie usuń ości.
  2. Skrop sokiem z cytryn i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz pieprzem.
  3. W garnku na parze przygotuj wywar.
  4. Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Wkładkę umieść w garnku i przykryj pokrywką.
  5. Gotuj kilka minut, a następnie odwróć rybę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.
Dodaj do książki kucharskiej

ŁOSOŚ GOTOWANY NA PARZE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę podziel na 4 kawałki, a następnie usuń ości.

2

Skrop sokiem z cytryn i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz pieprzem.

3

W garnku na parze przygotuj wywar.

4

Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Wkładkę umieść w garnku i przykryj pokrywką.

5

Gotuj kilka minut, a następnie odwróć rybę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: