Dodaj do ksiązki kucharskiej Łosoś saute

Łosoś saute

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 3 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Łosoś saute - składniki:

  • łosoś wypatroszony - 800 gramów
  • cytryna - 100 gramów
  • masło - 40 gramów
  • sok z cytryny - 6 łyżek
  • natka pietruszki posiekana - 4 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 4 łyżki

Łosoś saute - Sposób przygotowania:

  1. Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
  2. Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
  3. Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.
  4. Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.
  5. Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.
  6. Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ŁOSOŚ SAUTE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

4

Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.

5

Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.

6

Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

warzywny obiad, Przepis z cielecina z pieczarkami, Zupa krem z dyni - VIDEO, Marchewkowy chłodnik z nutą imbiru, Zapiekanka makaronowa z trzema serami, Quesadillas - VIDEO, Makaron, Śledzie, sosy z śmietany, Sernikobrownie z wiśniami, pieczone żeberka, Zapiekanka z kabaczka, Kluski , mięso z łopatki wieprzowej, ser gouda, Przepis z rolada w jajku, Dynia, Brokuły w białym sosie, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatka z grillowanych warzyw i kurczaka , Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną, Placki, Przepis z obiad gotowany, Przepis z ciasto nalesnikowe słodkie, Sałatka Gyros, Wielkanocne ciasteczka ., Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zapiekanka z makaronu z brokułami i bekonem, Leczo z cukinii, czosnkowy sos, Zupa pieczarkowa, Grillowany bakłażan, Zupa szczawiowa, Smażone banany z sezamem, Carbonara, Barszcz czerwony, Przepis z ocet balsamiczny marynata, Przepis z kotlet pl -, kurczak z porem i majonezem, Sos madera, Przekąski, kebab wołowy, Waza dyniowa, Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami, Krupnik, Kanapka wrap z warzywami, Przepis z pieczenie mięs, Zupy, Zupa z dyni, Przepis z jajko gotowane w wodzie z octem, Hiszpańska tortilla z ziemniaków, sałatka z łososiem i sałatą lodową, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Zupa gulaszowa, Pasztet z królika z ziołami i słoniną, Wielkanocna brokułowa sałatka z jajem, Zupa grzybowa, Przepis z pesto knorr, Serowy omlet ze szparagami, leniwe, Przepis z na szynke, Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ, Indyk, Gulasz cielęcy