Dodaj do ksiązki kucharskiej Łosoś saute

Łosoś saute

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 3 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Łosoś saute - składniki:

  • łosoś wypatroszony - 800 gramów
  • cytryna - 100 gramów
  • masło - 40 gramów
  • sok z cytryny - 6 łyżek
  • natka pietruszki posiekana - 4 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 4 łyżki

Łosoś saute - Sposób przygotowania:

  1. Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
  2. Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
  3. Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.
  4. Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.
  5. Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.
  6. Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ŁOSOŚ SAUTE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

4

Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.

5

Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.

6

Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z komosą i szparagami, Brokuły, Przepis z jajka z patelni, Przepis z kuchnia pl przepisy, bulionetka, Sałatka gyros warstwowa, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z sos do mielonych, Kluski kładzione, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Barszcz biały, ciasto jo-jo, obiad ze szpinakiem, Przepis z obiad gotowany, Schab pieczony z cebulką i czosnkiem, Golonka, Zupa brokułowa, Rosół, piers kurczaka z ryżem, Porowe roladki , Przepis z przystawki na grilla, Papryka, Carbonara, Chińskie sajgonki, Pierogi, Zupa kalafiorowa, Gyros z kurczakiem, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Mayeritsa czyli wielkanocna zupa z jagnięciny, Imbirowy kurczak z fasolą, ryż - obiad, Baranina po myśliwsku, Przepis z klopsy mielone gotowane, Przepis z pstrag smazony na patelni, Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Przepis z omlety z jajek, Przepis z kotlety de, Frittata z łososiem i ricottą, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Gołąbki, Kanapki z pastą łososiową “Kokoszki”, Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Risotto z kurczakiem i warzywami, Kanapka z szynką, papryką i ogórkiem konserwowym, Egzotyczna potrawa z ryżem, Pierś z kurczaka, JOGURTOWY SERNIK Z PODWÓJNA TRUSKAWKĄ I BEZĄ, Krem brokułowy, Sałatka z komosą i szparagami, Pierogi z grzybami polane mięsnym sosem, Placki, Dip szpinakowy w chlebie , Zupa z dyni, Zupa pieczarkowa, Piersi z kurczaka w krakersach, Faszerowane pieczarki, Kaczka pieczona z jabłkami, Przepis z co z pieczarek, filet z kurczaka, Jajecznica z brokułami, Przepis z obiad z ziemniakami, kurczak curry z ryżem, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet