Dodaj do ksiązki kucharskiej Łosoś saute

Łosoś saute

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 3 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Łosoś saute - składniki:

  • łosoś wypatroszony - 800 gramów
  • cytryna - 100 gramów
  • masło - 40 gramów
  • sok z cytryny - 6 łyżek
  • natka pietruszki posiekana - 4 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 4 łyżki

Łosoś saute - Sposób przygotowania:

  1. Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
  2. Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
  3. Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.
  4. Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.
  5. Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.
  6. Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ŁOSOŚ SAUTE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

4

Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.

5

Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.

6

Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem, Naleśniki, Piersi kurczaka w sosie curry, Brokuły, CIASTO BROWNIE, Krupnik, ryz z miesem i groszkiem, pęczek natki pietruszki, Wyśmienita flądra w pieczarkach, cytryna w zalewie, Wiosenny kapuśniak, Gołąbki, Przepis z seler naciowy przepisy, Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą, Polędwiczka z grzybami, Sałatka ze świeżych owoców, Zupa szczawiowa, Kebab, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, krewetki ryż cebula, Zupa krem z dyni - VIDEO, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Sałatka Gyros, zapiekanka bezmięsna, Szybka sałatka nicejska , Przekąski, Przepis z gulasz kurczak i warzywa, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Duszone pulpeciki, Pasta egipska michoteta, Przepis z gotowanie owocow morza, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z swieza kapusta, Sałatki z kurczakiem, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Zupa kalafiorowa, Zupa cebulowa, duszona piers z kurczaka, Przepis z kotlet zb, Fasola szparagowa w pikantnym sosie, zapiekanka z miesem mielonym, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Przepis z sałatka z pekińskiej kapusty, Przepis z panini, Pierogi z pokrzywowym nadzieniem, Przepis z aromatyczna sa, Naleśniki, Kapusta z grochem, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, tarta z serem feta i pomidorami, brokuły zapiekanka, Łosoś, Zupa grochowa, przepis na z, Przepis z krewetki w jajku i bułce tartej, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Rolada ziemniaczana, Spaghetti z tuńczykiem , Sałatka grecka, Sałatka gyros, tuńczyk w zalewie, Ośmiornica z ryżem, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem