Dodaj do ksiązki kucharskiej Łosoś z Pesto

Łosoś z Pesto

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Łosoś z Pesto - składniki:

  • łosoś - 4 sztuki
  • dymka - 2 sztuki
  • włoskie orzechy - 0.5 szklanki
  • sok z limonki - 3 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Łosoś z Pesto - Sposób przygotowania:

  1. Łososia umyj i osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop odrobiną soku z limonki. Odstaw na kilka minut do lodówki.
  2. Bazylię opłucz i posiekaj drobniutko, zmiksuj razem z oliwą, posiekaną dymką, sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw do smaku, wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi.
  3. Łososia nasmaruj przygotowanym Pesto i ułóż na folii aluminiowej.
  4. Piecz na rozgrzanym grillu przez 20 minut w trakcie smarując pozostałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

ŁOSOŚ Z PESTO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Łososia umyj i osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop odrobiną soku z limonki. Odstaw na kilka minut do lodówki.

2

Bazylię opłucz i posiekaj drobniutko, zmiksuj razem z oliwą, posiekaną dymką, sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw do smaku, wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi.

3

Łososia nasmaruj przygotowanym Pesto i ułóż na folii aluminiowej.

4

Piecz na rozgrzanym grillu przez 20 minut w trakcie smarując pozostałym sosem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: