Dodaj do ksiązki kucharskiej Łosoś z Pesto

Łosoś z Pesto

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Łosoś z Pesto - składniki:

  • łosoś - 4 sztuki
  • dymka - 2 sztuki
  • włoskie orzechy - 0.5 szklanki
  • sok z limonki - 3 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Łosoś z Pesto - Sposób przygotowania:

  1. Łososia umyj i osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop odrobiną soku z limonki. Odstaw na kilka minut do lodówki.
  2. Bazylię opłucz i posiekaj drobniutko, zmiksuj razem z oliwą, posiekaną dymką, sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw do smaku, wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi.
  3. Łososia nasmaruj przygotowanym Pesto i ułóż na folii aluminiowej.
  4. Piecz na rozgrzanym grillu przez 20 minut w trakcie smarując pozostałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

ŁOSOŚ Z PESTO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Łososia umyj i osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop odrobiną soku z limonki. Odstaw na kilka minut do lodówki.

2

Bazylię opłucz i posiekaj drobniutko, zmiksuj razem z oliwą, posiekaną dymką, sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw do smaku, wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi.

3

Łososia nasmaruj przygotowanym Pesto i ułóż na folii aluminiowej.

4

Piecz na rozgrzanym grillu przez 20 minut w trakcie smarując pozostałym sosem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Krewetki czosnkowe w cieście francuskim , Sałatka z boczniakami a’la cezar, Papryka, Pierogi z kapustą i grzybami, Rosyjska sałatka jarzynowa, Koktajl bananowy, Hummus czyli pasta z ciecierzycy, kotlety z jajek gotowanych, przepis na sałatkę cezar, Śledzie, Pomidorowy sos do pizzy, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Chłodnik migdałowo-czosnkowy z figami i migdałami marcona, Przepis z brazowy ryz, Zapiekanka z ziemniaków i sera żółtego, Przepis z kostka filet, Żeberka, Przystawki, makaron n, ugotowani sałatki, Przepis z makarony z pomidorami, Deserowa sałatka z owoców, mieso na pieczen, Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym, chińskie przystawki, Zapiekane risotto z kiełbasą, Soczysty kurczak z cytryną i szałwią , Sorbet truskawkowy z truskawkami, Jesienna biesiada, Pasztet, Placki z gotowanych ziemniaków, piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Golonka, Polędwiczki wieprzowe, ciasta deser, Zupa pieczarkowa, Bawarski kąsek, Jajka, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, mieso mi, Kremowa zupa z dyni, Zielona fasolka z grillowanymi pomidorami, Sos włoski do spaghetti, Przepis z farsz do pierogow ruskich, ryz z miesem, Przepis z Fix soczysta karkówka z pieca, Zupa kalafiorowa, Chińskie sajgonki, Żurek, Buraki z jabłkiem, Przepis z nalesniki - ciasto, Gołąbki Mocy Świątecznej, Zupy, Przepis z bez kostek, Pstrąg, Sałatka z kurczakiem i ryżem, z kurczaka, Sałatka krakowska , Schab w pięciu smakach, Cukinia w pomidorowym sosie, Przepis z sałatka z kurczakiem i imbirem, Przepis z ser bryndza