Dodaj do ksiązki kucharskiej MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM

MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 1 osób łatwe Autor: Aleksandra Misztal-Strączewska

MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - składniki:

  • opakowanie mrożonego szpinaku (450) - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • serek topiony śmietankowy - 1 opakowanie
  • czosnek-ząbki - 2 sztuki
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • śmietana lub jogurt naturalny - 3 łyżki
  • makaron typu Penne - 1 opakowanie
  • sól i pieprz do smaku - 4 szczypty
  • ser pleśniowy typu camembert - 1 opakowanie

MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - Sposób przygotowania:

  1. 1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać.
  2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :)
Dodaj do książki kucharskiej

MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać.

2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :)

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: