Dodaj do ksiązki kucharskiej Makaron z kurczakiem

Makaron z kurczakiem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 3 osób średnie Autor: Pascal

Makaron z kurczakiem - składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina lub sok z ½ cytryny
  • igiełki całej łodyżki rozmarynu
  • 1 łyżka ziarenek czerwonego pieprzu
  • 1 posiekana cebula
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 1 kostka bulionowa Knorr z oliwą z oliwek i ziołami
  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki śmietany 36

Makaron z kurczakiem - Sposób przygotowania:

  1. Delikatne mięso kurczaka jest znakomite do kulinarnych eksperymentów. Możesz dodać do niego przyprawy ostre, albo korzenne, albo tylko sól i pieprz. A ja lubię kurczaka z rozmarynem. Zrób mój MAKARON Z KURCZAKIEM, a dowiesz się, dlaczego.
  2. Przygotuj kurczaka: natrzyj mięso solą i pieprzem. Podgrzej oliwę, wrzuć masło. Gdy się rozpuści, włóż mięso, smaż, delikatnie kołysząc patelnią. Gdy mięso się przyrumieni z każdej strony, włóż na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z włączonym termoobiegiem). Ugotuj tagliatelle w wodzie z kostką bulionową. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i masła. Zeszklij czosnek i cebulę, włóż pieczarki i posól, aby szybciej puściły sok. Gdy sok z grzybów odparuje, dodaj czerwony pieprz i smaż, lekko poruszając patelnią. Dodaj rozmaryn, wlej wino i gotuj, aż część sosu wyparuje. Teraz wlej śmietanę i ponownie zredukuj sos. Dodaj pokrojonego kurczaka i osączone tagliatelle. Wymieszaj, przypraw do smaku i od razu podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

MAKARON Z KURCZAKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Delikatne mięso kurczaka jest znakomite do kulinarnych eksperymentów. Możesz dodać do niego przyprawy ostre, albo korzenne, albo tylko sól i pieprz. A ja lubię kurczaka z rozmarynem. Zrób mój MAKARON Z KURCZAKIEM, a dowiesz się, dlaczego.

2

Przygotuj kurczaka: natrzyj mięso solą i pieprzem. Podgrzej oliwę, wrzuć masło. Gdy się rozpuści, włóż mięso, smaż, delikatnie kołysząc patelnią. Gdy mięso się przyrumieni z każdej strony, włóż na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z włączonym termoobiegiem). Ugotuj tagliatelle w wodzie z kostką bulionową. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i masła. Zeszklij czosnek i cebulę, włóż pieczarki i posól, aby szybciej puściły sok. Gdy sok z grzybów odparuje, dodaj czerwony pieprz i smaż, lekko poruszając patelnią. Dodaj rozmaryn, wlej wino i gotuj, aż część sosu wyparuje. Teraz wlej śmietanę i ponownie zredukuj sos. Dodaj pokrojonego kurczaka i osączone tagliatelle. Wymieszaj, przypraw do smaku i od razu podawaj.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem, kuchni chinskiej, Ziemniaki z groszkiem, Przepis z szybki obiad z kurczaka, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Ryż, Pieczony serowy mix warzyw , Cztery sery z kurczakiem, Przepis z kuchnia tv pl cukinia, Rosół, żeberka w piekarniku, sos sojowy, Rolada ziemniaczana, mieso ziemniaki, Mięsne roladki z owocami, przystawki be, Zapiekanka z udek kurczaka, Przepis z krem z brokułów z grzankami, Schab w pięciu smakach, Przepis z przepisy kuchnia w, Szpinak, Francuska sałatka z kurczakiem i gotowanym jajkiem , Sos tatarski oryginalny, Szybka jesienna zupa z klopsikami, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Placki po węgiersku, ryż w warzywami, Cola z sorbetem cytrynowym, Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami , Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Pieczeń wołowa w karmelowej zalewie, Tłusty czwartek, Rolada ziemniaczana, Jesienna zupa z kaszą, roladki z kurczaka ze szpinakiem, Chaczapuri - zapiekanka gruzińska, Jajka, Chińskie sajgonki, Tort tiramisu, Zupa kalafiorowa, Przepisy świąteczne, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Kaczka, Przepis z np ziemniaki, Sałatka z kapusty pekińskiej , obiad biały ser, Przepis z na obiad z kurczaka, pieczona jagnięcina -, Zapiekane risotto z kiełbasą, sałatki niskokaloryczne, Udka, Kawowe banany, Gnocci z kurkami , np ciasta, kurczak ud, biała kapusta zasmażana, Sałatka z marynowanej ryby, Placki ziemniaczane, Karp w galarecie, Karp, Szybka jesienna zupa z klopsikami, Nadziewane jajka, Łosoś