Dodaj do ksiązki kucharskiej Makaron z pieczarkami i szpinakiem

Makaron z pieczarkami i szpinakiem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: blue_megi

Makaron z pieczarkami i szpinakiem - składniki:

  • pieczarki - 50 dekagramów
  • świeży szpinak - 30 dekagramów
  • makaron porcja dla 4 osób - 40 gramów
  • śmietana 18 % - 4 łyżki

Makaron z pieczarkami i szpinakiem - Sposób przygotowania:

  1. Cebulę siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę.
  2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do rondla. Dolewamy pół szklanki wody, dusimy pod przykryciem do miękkości.
  3. W międzyczasie gotujemy makaron.
  4. Do pieczarek dodajemy bulion grzybowy Knorr oraz listki szpinaku.
  5. Gotujemy przez chwilę. Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy z ugotowanym makaronem.
  6. Podajemy posypane świeżo tartym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej

MAKARON Z PIECZARKAMI I SZPINAKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Cebulę siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę.

2

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do rondla. Dolewamy pół szklanki wody, dusimy pod przykryciem do miękkości.

3

W międzyczasie gotujemy makaron.

4

Do pieczarek dodajemy bulion grzybowy Knorr oraz listki szpinaku.

5

Gotujemy przez chwilę. Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy z ugotowanym makaronem.

6

Podajemy posypane świeżo tartym parmezanem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kurczak marynata, Przepis z dania grillowe, Ryż, Ragout z indyka, z pieczarek, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Pieczeń z dzika po staropolsku, sos smietanowy ze szpinakiem, Jajka faszerowane pieczarkami, Quesadillas - VIDEO, Węgorz pieczony na rożnie, Kanapka hawajska , Ziemniaki, na miodzie, zupa z kapusty białej -, Risotto z bekonem i zielonym groszkiem, Przepis z zupa gulaszowa po wegiersku, Mini placuszki po cygańsku, Przepis z kostka do makaronu knorr, Schab w pięciu smakach, Szafranowe risotto z kurczakiem, Leczo - VIDEO , Ciasto na pizze, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przekąski, piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, Przepis z ziemniaki pieczone z ziołami, sałatka szpinak, Dipy, Placuszki z łososia z dipem czosnkowym, Sałatka meksykańska , sałatki hiszpańskie, Przepis z majonez Knorr, Jesienna zupa z kasztanów, Śliwka w boczku, Zupa krem, Dip curry, Leczo, Kanapka z grillowaną wołowiną , Sos czosnkowy , Żurek, Warzywne curry z ryżem, Spaghetti , pieczarki faszerowane z grilla, Sałatka z brokułami - VIDEO , Sos tzatziki do grilla , pierś z kurczaka obiad, Przystawki, plastry łososia, Polędwiczka z grzybami, Sos czosnkowy na wódce, Musaka, ryż - obiad, Dorsz w sosie mirabelkowym, Kozie kopytka, Kebab w kajzerce, Zapiekanka afrykańska, Risotto z brokułem, Warzywa, Przepis z sos makaron, Grillowana pierś z mozzarellą, kapusta do golonki, ryż na zimno