Dodaj do ksiązki kucharskiej Maki-sushi

Maki-sushi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Maki-sushi - składniki:

  • tuszka z tuńczyka lub łososia - 200 gramów
  • sos sojowy - 150 mililitrów
  • wasabi w paście - 20 gramów
  • imbir - 100 gramów
  • ugotowany ryż - 300 gramów
  • Nori - 6 sztuk

Maki-sushi - Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 cm o przekroju w 2x2 cm, zalej je 20 ml sosu sojowego.
  2. Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony nie trzeba go dociskać.
  3. Po środku ryżu ułóż rybę.
  4. Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  5. Całość zwiń w kształtny rulon.
  6. Rulon pokrój w dwu centymetrowe plastry podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  7. *dostępny jest sos sojowy tej marki o obniżonej zawartości soli.
Dodaj do książki kucharskiej

MAKI-SUSHI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Maki-sushi
    1.Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 cm o przekroju w 2x2 cm, zalej je 20 ml sosu sojowego.
  • 2
    Maki-sushi
    2.Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony nie trzeba go dociskać.
  • 3
    Maki-sushi
    3.Po środku ryżu ułóż rybę.
  • 4
    Maki-sushi
    4.Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  • 5
    Maki-sushi
    5.Całość zwiń w kształtny rulon.
  • 6
    Maki-sushi
    6.Rulon pokrój w dwu centymetrowe plastry podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  • 7
    Maki-sushi
    7.*dostępny jest sos sojowy tej marki o obniżonej zawartości soli.
  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

golabki w smietanie, przyprawy do piersi indyka, Plemienie grzybowe w śmietanie z żurawinami, fix spaghetti knorr, Ryż, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Przepis z kuchnia polska, Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką, Placki, sałatka z burakiem, Przepis z Sałatka cezar Knorr, Steki z karkówki z musztardą , Pasta z soczewicy, Sakiewki z indyka z boczniakami, Szybka zapiekanka ze szpinakiem, szpinak z makaronem, Przepis z sosy z suszonych pomidorów, Kebab, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, tatar tradycyjny wołowy, Przepis z Brokuły Papryka Cebula, makaron bezmiesny, Karkówka, Leczo z cukinii, Sos czosnkowy , Ziemniaki, Lody owocowe podawane na pięciolinii, Kapusta z grochem, Quesadilla z papryką i chilli , Tortilla, Łosoś w sosie serowym, Sałatka grecka z fetą, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z paszteciki z miesem i kapusta, Jajka, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , sosy do sushi, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Makaron zapiekany z serem, Przepis z sałatka cesarska, Przepis z zapiekanka z ciastem francuskim, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Kanapka dla dzieci "Niespodzianka!", Enchiladas z chilli con carne, Babka meksykańska, Sałatka grecka z fetą, Karp w galarecie, Sos beszamelowy , Sałatka Nicejska, Gnocci w sosie grzybowym , ryba na ryżu, Sos czosnkowy na wódce, Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji, Przepis z kotlet grecki, Botwinka , Ryż z klopsikami, Przepis z nalesniki z cukinia, pojemnik na przyprawy, Duet mięsa i ryby , Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Świderki w sosie z dyni, Lasagne, Placuszki z cukinii, Przepis z cebula w occie