Dodaj do ksiązki kucharskiej Maki-sushi

Maki-sushi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Maki-sushi - składniki:

  • tuszka z tuńczyka lub łososia - 200 gramów
  • sos sojowy - 150 mililitrów
  • wasabi w paście - 20 gramów
  • imbir - 100 gramów
  • ugotowany ryż - 300 gramów
  • Nori - 6 sztuk

Maki-sushi - Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 cm o przekroju w 2x2 cm, zalej je 20 ml sosu sojowego.
  2. Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony nie trzeba go dociskać.
  3. Po środku ryżu ułóż rybę.
  4. Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  5. Całość zwiń w kształtny rulon.
  6. Rulon pokrój w dwu centymetrowe plastry podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  7. *dostępny jest sos sojowy tej marki o obniżonej zawartości soli.
Dodaj do książki kucharskiej

MAKI-SUSHI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Maki-sushi
    1.Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 cm o przekroju w 2x2 cm, zalej je 20 ml sosu sojowego.
  • 2
    Maki-sushi
    2.Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony nie trzeba go dociskać.
  • 3
    Maki-sushi
    3.Po środku ryżu ułóż rybę.
  • 4
    Maki-sushi
    4.Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  • 5
    Maki-sushi
    5.Całość zwiń w kształtny rulon.
  • 6
    Maki-sushi
    6.Rulon pokrój w dwu centymetrowe plastry podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  • 7
    Maki-sushi
    7.*dostępny jest sos sojowy tej marki o obniżonej zawartości soli.
  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szybkie nadzienie warzywne, Przepis z sałatka na obiad, Krewetki pesto, Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci, Tunezyjskie Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Sos czosnkowy , Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, sos czosnkowy do do sałatek knorr, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sałatka z porów, Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem , Zupa cebulowa, Kolorowe babeczki , Kasza ma na, Bigos, Sos beszamelowy , Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Żurek, Zapiekany dorsz, Dania z ryżem, Przepis z poledwiczki z papryka, Neapolitańskie spaghetti z krewetkami, Makaron torttelini grzybowy, Bulion z wątróbką, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Makaron ryżowy na ostro, jagniecina z curry po indyjsku, Golonka duszona po chińsku, Mielone, Przystawki, Pikantne leczo z chorizo i kalmarami, Przepis z pieczeń wolowa, maso, Przepis z zupa z cebulą, mieso wolowe, Zupa krem, mielone orzechy laskowe, świeza kapusta mloda, Tortilla - VIDEO, Przepisy świąteczne, Sałatka z makaronu ryżowego i brokułami, Sos beszamelowy , Śledzie, Gulasz - VIDEO, obiad przepis, Sałatka Gyros, Przepis z makaron kurczak, smacznie gotuj, Polędwiczki na patelni, Antrykot duszony z winem., Przepis z rolada z schabu, Cytrynowe risotto z porami i rozmarynem , Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym, Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce, Ślimaki kurczakowo- serowe , Przepis z makarony dania główne, Kalafior z serem, łatwy gulasz, Zupa krem z kukurydzy z chipsami nachos, Ryż zapiekany z grzybami, salatki z kurczaka, Ryba, Risotto