Dodaj do ksiązki kucharskiej Maki-sushi

Maki-sushi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Maki-sushi - składniki:

  • tuszka z tuńczyka lub łososia - 200 gramów
  • sos sojowy - 150 mililitrów
  • wasabi w paście - 20 gramów
  • imbir - 100 gramów
  • ugotowany ryż - 300 gramów
  • Nori - 6 sztuk

Maki-sushi - Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 centymetrów i przekroju 2x2 centymetry, zalej je 20 mililitrami sosu sojowego.
  2. Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony, nie trzeba go dociskać.
  3. Po środku ryżu ułóż rybę.
  4. Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  5. Całość zwiń w kształtny rulon.
  6. Rulon pokrój w dwucentymetrowe plastry, podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
Dodaj do książki kucharskiej

MAKI-SUSHI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Maki-sushi
    1.Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 centymetrów i przekroju 2x2 centymetry, zalej je 20 mililitrami sosu sojowego.
  • 2
    Maki-sushi
    2.Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony, nie trzeba go dociskać.
  • 3
    Maki-sushi
    3.Po środku ryżu ułóż rybę.
  • 4
    Maki-sushi
    4.Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  • 5
    Maki-sushi
    5.Całość zwiń w kształtny rulon.
  • 6
    Maki-sushi
    6.Rulon pokrój w dwucentymetrowe plastry, podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Podpłomyki, Przepis z przystawki z krewetek, Karkówka, pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym, Placki ziemniaczane, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, zupa z świeżych ogórków, sałatka z kalarepa, omlety z jajek -, Ryż, Ziemniaki zapiekane, Sałatka z grillowanymi kalmarami, Tofu Ma Po, Ryba z granatami, sosy do makaronow, Przepis z pieczony schab plastry -, Marynowany kurczak z grilla zimową porą, Przepis z szynka bez kosci, Baklazan nadziewany, Przepis z stopione masło, Żeberka, Chleb z rodzynkami, Przepis z pieczarki na smietanie, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z Przyprawy do żeberek Knorr, Kurczak pieczony, Przepis z kuchnia polska zdjęcia, Pierś z kurczaka w sosie własnym , Przepis z farsz do roladek z kurczaka, Zapiekanki, kurczak z piekarnika przepisy, makaron z ser, Gulasz po polsku - VIDEO, Saltimbocca czyli „niebo w gębie”, Dania z makaronem, Przystawki, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Makaron, Zupa krem z dyni - VIDEO, BUŁKA Z JAJEM :), FLACZKI !!!, Marchewka z groszkiem, Karp, Lekka zupa pomidorowa, sosy do golabkow, Donner Kebab, sałatka z g, lyzki oliwy z oliwek, Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada w śmietanie, kurczak mleko kokosowe, Delikatny schab, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Placek po zbójnicku wersja 1, Krupnik, Kocia lasagne , Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Surówka z czerwonej kapusty, Golonka, Zupa grzybowa, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, zapiekanki z warzywami, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Wigilijna czarna kapusta .