Dodaj do ksiązki kucharskiej Maki-sushi

Maki-sushi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Maki-sushi - składniki:

  • tuszka z tuńczyka lub łososia - 200 gramów
  • sos sojowy - 150 mililitrów
  • wasabi w paście - 20 gramów
  • imbir - 100 gramów
  • ugotowany ryż - 300 gramów
  • Nori - 6 sztuk

Maki-sushi - Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 centymetrów i przekroju 2x2 centymetry, zalej je 20 mililitrami sosu sojowego.
  2. Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony, nie trzeba go dociskać.
  3. Po środku ryżu ułóż rybę.
  4. Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  5. Całość zwiń w kształtny rulon.
  6. Rulon pokrój w dwucentymetrowe plastry, podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
Dodaj do książki kucharskiej

MAKI-SUSHI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Maki-sushi
    1.Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 centymetrów i przekroju 2x2 centymetry, zalej je 20 mililitrami sosu sojowego.
  • 2
    Maki-sushi
    2.Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony, nie trzeba go dociskać.
  • 3
    Maki-sushi
    3.Po środku ryżu ułóż rybę.
  • 4
    Maki-sushi
    4.Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  • 5
    Maki-sushi
    5.Całość zwiń w kształtny rulon.
  • 6
    Maki-sushi
    6.Rulon pokrój w dwucentymetrowe plastry, podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Udka, Wigilijna zupa grzybowa, Sałatka szpinakowa z malinami i twarogiem, Morszczuk w panierce orzechowej, Przepis z bulka tarta, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z ubite jajko, Przepis z sałatka tortellini, Zielona zupa warzywna, Pierś z Kostką rosołową z kury, przepis na pite do kebaba, Przepis z Porcja wieprzowa, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Sałatka z rukoli z łososiem i awokado, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, ry ba i ciasto francuskie, Obiad, Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci, Przepis z ryba smażona w cieście, Zupa ogórkowa, Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym , Przepis z przepisy wloskie, Barszcz biały, Dynia, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Paluszki krabowe w cieście, Przepis z ugotowani - desery - -, Sos beszamelowy , Przepis z ryz z piersią z kurczaka, Zupa pieczarkowa, Zupa kalafiorowa, Przepis z kotlet mielony z, Zupa mleczna po staropolsku, Przepis z sałatka z wedzonym kurczakiem, Zupa cebulowa, Pierogi z kapustą i grzybami, Sałatka Nicejska, Eskalopki z indyka z szałwią i cytryną , Łosoś, Zupa szczawiowa, Naleśniki, Karp w galarecie, Przepis z sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, jajka z piekarnika, Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym, Przepis z desery z cz, Przekąski, Pieczone udka z boczkiem, Gulasz po polsku - VIDEO, Sałatka gyros warstwowa, Salsa, Przepis z łosoś smażony z przyprawami, tarta ze, zapiekanka z brokułami i makaronem, Zapiekanki z mozarellą, Marchewka na gorąco ze śmietaną, potrawy z woka, Galaretkowe witrażyki, Przepis z sos do marchewki z groszkiem, jajka faszerowane rybą wędzoną, Przepis z poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, Kurczak po chińsku