Dodaj do ksiązki kucharskiej Maki-sushi

Maki-sushi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Maki-sushi - składniki:

  • tuszka z tuńczyka lub łososia - 200 gramów
  • sos sojowy - 150 mililitrów
  • wasabi w paście - 20 gramów
  • imbir - 100 gramów
  • ugotowany ryż - 300 gramów
  • Nori - 6 sztuk

Maki-sushi - Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 cm o przekroju w 2x2 cm, zalej je 20 ml sosu sojowego.
  2. Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony nie trzeba go dociskać.
  3. Po środku ryżu ułóż rybę.
  4. Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  5. Całość zwiń w kształtny rulon.
  6. Rulon pokrój w dwu centymetrowe plastry podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  7. *dostępny jest sos sojowy tej marki o obniżonej zawartości soli.
Dodaj do książki kucharskiej

MAKI-SUSHI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Maki-sushi
    1.Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 cm o przekroju w 2x2 cm, zalej je 20 ml sosu sojowego.
  • 2
    Maki-sushi
    2.Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony nie trzeba go dociskać.
  • 3
    Maki-sushi
    3.Po środku ryżu ułóż rybę.
  • 4
    Maki-sushi
    4.Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  • 5
    Maki-sushi
    5.Całość zwiń w kształtny rulon.
  • 6
    Maki-sushi
    6.Rulon pokrój w dwu centymetrowe plastry podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  • 7
    Maki-sushi
    7.*dostępny jest sos sojowy tej marki o obniżonej zawartości soli.
  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad danie z mielonego, świeży szpinak sałatka, Schab w pięciu smakach, Chińskie sajgonki, Ciasto na pierogi, Spaghetti a la carbonara, Szpinakowy mix, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, sałatka z ryżem bez mięsa, Paella z krewetkami, Przepis z czerwona kapusta konserwowa, Rolada z brzuszka z żurawiną, Zupa kalafiorowa, Spaghetti Alfredo z pieczarkami , Schab, Masa do wafli III, Lody waniliowe Carte d’Or z orzechami w karmelu, marchwie, Gyros z kurczakiem, Bolońskie penne z brokułami, przepis na surowego łososia, Danie z dorsza, Łosoś po japońsku z wasabi , Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką, Warzywne curry z ryżem, spagetti przepis, mięsa po włosku, Skrzydełka pomidorowe, Wieprzowina po chińsku z warzywami, Polędwiczki, Szafranowe risotto z kurczakiem, roladki ze schabu, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Przepis z makaron zapiekany w piekarniku, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Gyros z kurczakiem, Makaron z sosem z trzech serów , Przepis z kotlety mielonego, Sałatka z kapusty pekińskiej , Żurek z pieczarkami, jajkiem i białą kiełbasą, Zupa z soczewicy, Zupa cebulowa, Świąteczny indyk pieczony, Sos włoski do spaghetti, sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Barszcz czysty I, Przepis z ROLADKI Z SERA, Sałatka Gyros, Dania z makaronem, Przepis z Faszerowane ziemniak, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Szybki obiad, Szaszłyki curry z kuskusem, Przepis z salatka z kapusta pekinska, Leczo, Przepis z sałata lodowa z serem feta sałatka, smażony chleb na śmietanie, Zapiekanka z ziemniakow, bitki wołowe z kaszą gryczaną, Przepis z przepis ri, kuchnia polska biała kiełbasa, Carbonara, Sosy, Zupa szczawiowa