Dodaj do ksiązki kucharskiej Maki-sushi

Maki-sushi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Maki-sushi - składniki:

  • tuszka z tuńczyka lub łososia - 200 gramów
  • sos sojowy - 150 mililitrów
  • wasabi w paście - 20 gramów
  • imbir - 100 gramów
  • ugotowany ryż - 300 gramów
  • Nori - 6 sztuk

Maki-sushi - Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 cm o przekroju w 2x2 cm, zalej je 20 ml sosu sojowego.
  2. Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony nie trzeba go dociskać.
  3. Po środku ryżu ułóż rybę.
  4. Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  5. Całość zwiń w kształtny rulon.
  6. Rulon pokrój w dwu centymetrowe plastry podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  7. *dostępny jest sos sojowy tej marki o obniżonej zawartości soli.
Dodaj do książki kucharskiej

MAKI-SUSHI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Maki-sushi
    1.Rybę pokrój po długości na kawałki o około 15 cm o przekroju w 2x2 cm, zalej je 20 ml sosu sojowego.
  • 2
    Maki-sushi
    2.Na macie do sushi ułóż płatek nori, nałóż ugotowany ryż – mniej więcej do ¾ długości płata. Ryż powinien być lekko ułożony nie trzeba go dociskać.
  • 3
    Maki-sushi
    3.Po środku ryżu ułóż rybę.
  • 4
    Maki-sushi
    4.Końcówkę glonów delikatnie spryskaj wodą.
  • 5
    Maki-sushi
    5.Całość zwiń w kształtny rulon.
  • 6
    Maki-sushi
    6.Rulon pokrój w dwu centymetrowe plastry podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.
  • 7
    Maki-sushi
    7.*dostępny jest sos sojowy tej marki o obniżonej zawartości soli.
  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

tortilla farsz przepis, Naleśniki chińskie - VIDEO, Kocia lasagne , Rosół, Sałatka z polędwicą i szparagami, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Przepis z sól, pieprz, śmietana 18, oliwa z oliwek do smażenia, Przepis z z polędwicy wołowej, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przepis z przepis na obiad bez mięsa, Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO, nototenia smażona, Pikantny sos bolognese , Zapiekanka ziemniaczano – wołowa, Marynowane piersi w jogurcie z curry, Ogórek, Risotto, Schab, Przepis z knorr spagetti, Zupa szczawiowa, Sos czosnkowy na wódce, Wołowina Michoacan, Szaszłyki pełne warzyw , Ziemniaki, Aromatyczna meksykańska patelnia, Panierowny brie, Pasta z makreli i wędzonego łososia , Salsa, Przepis z lekka sałatka, Grillowany kurczak w sezamie , Przepis z schab pieczony na zimno, Przekąski, Przepis z masło i mąka do formy, Przepis z szpinak feta, Przepis z udka kurczaka w piekarniku -, Sałatka serowa z zielonym makaronem, Zupa grzybowa, Penne z pesto paprykowym, Koreczki z Orecchiette, mąka tortowa, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Gyros, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, świeży sz, Pyzy z mięsem, Wegetariańska sałatka z warzywami i kuskus, Kasza, Ucha syberyjska, Sałatka Gyros, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z przystawki tortilla, Przepis z jarski obiad, Gulasz po polsku - VIDEO, zapiekanka dla dzieci, Zupa jarzynowa, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Ciasto na pizze, ryz z krewetkami i warzywami, Roladki wołowe w sosie, Karczek duszony na ostro, Szarlotka tradycyjna, łopatka wieprzowa