Dodaj do ksiązki kucharskiej Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 3 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - składniki:

  • schab - 50 dekagramów
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • białe wino - 100 mililitrów

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.
  2. Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.
  3. Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej

MEDALIONY SCHABOWE ZAPIEKANE Z BROKUŁAMI POD KOŁDERKĄ SERA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.

2

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.

3

Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pikantne kotlety jagnięce z warzywami z grilla, Pyszna, prosta, szybka, Pikantna sałatka meksykańska z ryżem , Proste leczo, Enchiladas z chilli con carne, Żurek śląski z kiełbasą, Przepis z paluszki surimi, Biszkoptowa rolada z kremem, Zeberka z Miodem, Przepis z kuchnia polska mi, Sałatka arbuzowa ze słonecznikiem , Potrawy wigilijne, Kurczak z ryżem po chińsku, kapusta pekińska sałatka, zapiekanki z ryżem, Zupa gulaszowa, Ryba pod warzywami, Polędwiczki wieprzowe, Quesadillas - VIDEO, Zapiekanka serowa z dynią, grill f, Gołąbki, Ziemniaki zapiekane na ostro, Kluski lane na rosole, Zupa Harira z ciecierzycą, placek węgierski - -, pstrag smazony na patelni, Przepis z ciasto jo-jo, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Sałatka orzeźwiająca, Przekąski, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Mielone, Tosty na wesoło, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, sos do pulpetow, przepis na mieso do hamburgerów, Przepis z żeberka po amerykańsku, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sos beszamelowy , Przepis z sałatki z sałat, Zupa pomidorowa, Królik duszony w winie, Przepis z obiad z ciasta francuskiego, Przepis z roladki schabowe, Dynia, Sałatka Cezar - VIDEO, Krem brokułowy, Przepis z Seler, Obiad, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Przepis z kuchnia tv gotowanie, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, ser żółty, Kapusta z grochem, Leczo, Jagnięcina z sosem romesco, kurczak z r, Pierś z kurczaka, Dania z ryżem, Kasza, Gyros z kurczakiem, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, pierś w kurczaka