Dodaj do ksiązki kucharskiej Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 3 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - składniki:

  • schab - 50 dekagramów
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • białe wino - 100 mililitrów

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.
  2. Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.
  3. Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej

MEDALIONY SCHABOWE ZAPIEKANE Z BROKUŁAMI POD KOŁDERKĄ SERA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.

2

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.

3

Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pizza Bolognese a la Samosa, obiad wieprzowe, makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Przepis z pieczarki gotowane, Pierś z kurczaka, Zupa z dyni, pierogi z kapustą, zupa grochowa na boczku, Ogórek, Przepis z filet z kurczaka duszony, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Kotlet de volaille - VIDEO, Miękki mus z ryby, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Ryba po grecku, Ryż z kurczakiem i soczewicą, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Gołąbki, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Śledź w miodowym sosie, Staropolska Zupa Grzybowa, Gulasz, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Ziemniaki, Przepis z przekąski na grilla, mielone kotlety rybne, Spaghetti z tuńczykiem, Schab w pięciu smakach, Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie, Pizza kebabowa, Zupa ogórkowa, Pierogi, Hreczniaki, Kremowa zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem, Kaczka pieczona z jabłkami, Zupa brokułowa, Tuńczyk w orientalnym sosie, Pierś kurczaka z sosem malinowym, obiad z jajkiem, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Kremowy stroganoff z ryżem, Spaghetti z owocami morza, Chiński mur „na okrągło”, Przepis z ryż w d, Przepis z kurczak nadziewany miesem mielonym, Przepis z hiszpanskie, Wykwintny dorsz z sosem orzechowym, Przepis z NA FASOLE, Rosół, Kaczka, Przepis z sos brokulowy, Krupnik, Krem brokułowy, Kapuśniak z szynką , Przepis z sos z jogurtu naturalnego, Gyros z kurczakiem, Kurczak Cacciatore, Chrupiące pikantne orzechy, kurczak-piers, ryba sola zapiekana, Rosyjska sałatka jarzynowa, Kanapka z grillowanym kurczakiem, Placki ziemniaczane, Przepis z kurczak w sosie czosnkowym