Dodaj do ksiązki kucharskiej Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 3 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - składniki:

  • schab - 50 dekagramów
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • białe wino - 100 mililitrów

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.
  2. Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.
  3. Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej

MEDALIONY SCHABOWE ZAPIEKANE Z BROKUŁAMI POD KOŁDERKĄ SERA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.

2

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.

3

Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Warzywne curry z ryżem, Ryba po marynarsku, Pierogi z kapustą i grzybami, małe ogórki, Rama Culinesse, Kapusta z grochem, Przepis z zupa shreka, Pierogi, Zupa cebulowa, Szybki placek do pizz z placka do kebabu, sałatka z ciemnym winogronem, Przepis z krem z czerwonej cebuli, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Szafranowe risotto z kurczakiem, Kaszanka z jajkiem, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Gulasz, Sos czosnkowy , Przepis z pasztet warzywny, Sałatki z kurczakiem, pieczen ze schabu, Wykwintna morska zapiekanka, danie z cielęciny, Kasza kuskus pieczona w papryce, szynka mielona, Zapiekanka z ziemniakow, Surówka po holendersku, Jajka, Zupa z soczewicy, farsz do naleśników, Przepis z hiszpanskie, Krokiety z grochu, Papryka, Tatar z selera z marynową kaczką, smazone pieczarki z cebula, Kanapka dla dzieci "Order za odwagę!", Sałatka z ryżem i tuńczykiem, sałatki z łososia wędzonego, zapiekanka makaronowa z jajkiem, Sos włoski do spaghetti, Gołąbki, Sos dzień dobry, Przepis z Kaczka pieczona w piekarniku -, rosyjska kuchnia, Świderki w sosie z dyni, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, ryba z rękawa, Schab w pięciu smakach, Sałatka z kiełbasą pepperoni , Zapiekanka śródziemnomorska, Kapusta włoska na ostro, Makaronowa sałatka z rukolą na zielono , Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z dynia makaronowa, Zupa krem z buraczków, Sałatka z serem feta i pomidorami, Spaghetti , ciasto na samych białkach, Zupa grzybowa, placuszki na słodko, Bigos domowy, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Zapiekane naleśniki po bolońsku, Sałatka Gyros