Dodaj do ksiązki kucharskiej Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 3 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - składniki:

  • schab - 50 dekagramów
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • białe wino - 100 mililitrów

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.
  2. Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.
  3. Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej

MEDALIONY SCHABOWE ZAPIEKANE Z BROKUŁAMI POD KOŁDERKĄ SERA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.

2

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.

3

Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: