Dodaj do ksiązki kucharskiej Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 3 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - składniki:

  • schab - 50 dekagramów
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • białe wino - 100 mililitrów

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.
  2. Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.
  3. Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej

MEDALIONY SCHABOWE ZAPIEKANE Z BROKUŁAMI POD KOŁDERKĄ SERA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.

2

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.

3

Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki wieprzowe w marynacie ziołowo-czosnkowej (polskiej), Tortilla 5 smaków, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Grillowany bakłażan, Polędwiczka z grzybami, Polędwiczki wieprzowe, Sosy, Pierś z kurczaka z pieczarkami , Marchewka z groszkiem w bułce tartej, Bataty z sosem pomidorowo – sojowym, Czeko-naleśniki z serkiem i owocami, Przepis z risotto z warzywami mrożonymi, Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -, Lussi, Budyń z drobiu, Przepis z salatka ze szparagow, zapiekanki z mielonym, Bigos - VIDEO, sos śmietanowo -ziołowy, Naleśniki doskonałe, Gotowane klopsy w sosie grzybowym, Sałatka Gyros, Przepis z sos do sałatki z mozzarellą, filety z piersi z kurczaka, knorr ryby, Zupa krem z dyni - VIDEO, kotlet pl -, Łososiowe ryżowe torciki, Cannelloni z farszem mięsnym, karp pieczony w piekarniku, Tortilla, Przekąski, kuchnia włoska sos, Udka, filet z kurczaka, Dania z ryżem, Sałatka Cezar - VIDEO, ciasteczka adwentowe, krewetki z ryżem i sosem, Kapusta z grochem, Sos Harissa, Przepis z szybki obiad z kurczaka, Węgorz w cynamonie, Makaron, szynka faszerowana, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Schab, sałatki feta, sos z kukurydzy, Sałatka Cezar - VIDEO, Tortilla 5 smaków, Zupa krem, Przepis z serowy q, Sałatka z grillowanych warzyw, Zapiekanka À la Provence, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Sałatki z makaronem, Karp w galarecie, Tortilla 5 smaków, Zupa cebulowa, Przepis z omlety z jajek, Zupa brokułowa