Dodaj do ksiązki kucharskiej Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 3 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - składniki:

  • schab - 50 dekagramów
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • białe wino - 100 mililitrów

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.
  2. Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.
  3. Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej

MEDALIONY SCHABOWE ZAPIEKANE Z BROKUŁAMI POD KOŁDERKĄ SERA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.

2

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.

3

Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mieso mielone zapiekane, Sos „Tołstoj” II, Przepis z sałatka brokułowa z makaronem, Małże w sosie ziołowym, Zupa tajska z kurczakiem, obiad z ryżem, Sałatka z sosem musztardowym, na slodko, Sałatka gyros warstwowa, Ogórek, Przepis z zupa z mrożonych warzyw, Zapiekanka z ziemniakow, Sałatka z kapusty pekińskiej , Ziemniaki w kremie kokosowym, Ziemniaki z pieca, Sałata z włoskim salami, Kotlety, Sałatka z pomidorów klasyczna, Dip bananowy, Mleczny napój fistaszkowy, kuchnia tv pl cukinia, Przepis z sałatka ze świeżych ogórków, szaszlyki z piekarnika, pierś z kurczaka z kurkami, zupa neapolitańska z serem, Sos czosnkowy , Rosół, Indyk, Sałatka z sosem musztardowym, Sałatka grecka, Placek z orzechami, Chińskie sajgonki, Rolada cappuccino, Sałatka Nicejska, Przepis z sałatka z kapustą pekińską i z rzodkiewka, Tajska zupa curry z kurczakiem, Sos rosyjski, Przepis z co do golonki, makaron z t, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Potrawka z kurczaka z papryką, Naleśniki meksykańskie, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Kalafior, Mielone placki z jajkiem, Ryba po grecku, Barszcz ze smażonych buraków, Żeberka, Przepis z bulionetka knorra, Jarmuż z jabłkiem, Zupa grzybowa, Risotto z kurczakiem i warzywami, Sałatki, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Sałatka Gyros, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Ratatui a’la Gousto, obiad z łososia, Przepis z ser sałatkowy, Przepis z ryba cytryna, kurczak piers, Przepis z przyprawy do kapuśniaka, Śledzie, Zupa tajska z kurczakiem