Dodaj do ksiązki kucharskiej Meksykański sos do tortilli

Meksykański sos do tortilli

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Meksykański sos do tortilli - składniki:

  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • pieprz
  • kolendra
  • cynamon
  • goździki
  • oregano
  • papryczka chilli
  • oliwa
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • sól

Meksykański sos do tortilli - Sposób przygotowania:

  1. Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.
  2. Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie
  3. Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro.
  4. Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony.
Dodaj do książki kucharskiej

MEKSYKAŃSKI SOS DO TORTILLI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.

2

Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie

3

Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro.

4

Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: