Dodaj do ksiązki kucharskiej Meksykański sos do tortilli

Meksykański sos do tortilli

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Meksykański sos do tortilli - składniki:

  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • pieprz
  • kolendra
  • cynamon
  • goździki
  • oregano
  • papryczka chilli
  • oliwa
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • sól

Meksykański sos do tortilli - Sposób przygotowania:

  1. Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.
  2. Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie
  3. Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro.
  4. Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony.
Dodaj do książki kucharskiej

MEKSYKAŃSKI SOS DO TORTILLI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.

2

Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie

3

Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro.

4

Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka makaronowa, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Bananowe szaszłyki, Przepis z burito z mięsem mielonym, Pasztet, marynata do pieczenia schabu, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Kanapka wrap z warzywami, papryka z miesem mielonym, Zupa pak choi, Przepis z mieso na gulasz, PO GRECKU, Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym , Łosoś smażony, Przepis z ryż z patelni, łatwe dania z kurczaka, sałatka z pieczarkami gotowanymi, Sałatka z pieczonym łososiem, sos gnocchi, Krem z brukselki, Masa makowa, Sałatka Nicejska, Bigos, Śledzie, Pierogi z jagodami, Zupa gulaszowa, Placek po węgiersku, smażony makaron na patelni, Przepis z zupa brokułowa -, zupa z piersi kurczaka, Sos madera, Karp Wigilijny , Aromatyczne krewetki, Zupa z dyni II, Sos beszamelowy , Placuszki z cukinii, Szybki obiad, Dania z makaronem, Makaron z szynką w sosie pieczeniowym z winem , Grillowany szaszłyk z brzoskwiniami i lodami waniliowymi, Przekąski, Wyśmienita dorada z serem fetą i pomidorami, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z serem, Kotlety, Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną, McNuggets, grill kurczak, Risotto, Zupa cebulowa, Ryba, Przepis z dorsz smażony w cieście naleśnikowym, Placki po węgiersku, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zupa kalafiorowa, Przepis z mieso boczek, Karp w szarym sosie, Carbonara, zupa z buraczkow, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Pomidorowa sałatka z owczym serem, sałatki ryżowe, Zupa ogórkowa, Przepis z ziemniak zapiekany, sałatka z fileta z kurczaka