Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: unimen

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • śmietana - 125 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 litr
  • sól , pieprz czarny mielony , pieprz ziolowy do smaku - 1 szczypta
  • mąka - 1 szklanka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.
  3. Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE KOTLECIKI NADZIEWANE PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

farsz meksykański, Kosmiczne ślimaki, Przepis z piersi z kurczaka, Przepis z papryka pieczarki, Barszcz biały, Wołowina z ananasem, Rosół, Śledzie, Aromatyczna karkówka z patelni, farsz z jajek, Quesadillas - VIDEO, Sałatka włoska z oliwkami , Owocowo-ziołowa sałatka serowa, drobny makaron, Placuszki z cukinii, Sos czosnkowy , kurczak w calosci, Jajka w sosie słodko-kwaśnym, Sałatka z porów, Przepis z dania główne z wołowiny, Przepis z filet z ryby na obiad, Farfalle z cukinia i wieprzowiną, Rolada z papryką, Przepis z cebula duża, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Burger w bułce z nudli, Przepis z duszenie pomidorów, Przepis z roladki z wołowiny, Kluski , Ryba w galarecie, Rumowa sałatka orzechowa , ogórki z, Przepis z spaghetti z serem, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach , Bigos domowy, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z schab pl, świeży tymianek, Tagine z kurczakiem, migdałami i morelami, Potrawka z kurczaka, Wigilijna czarna kapusta ., Tort włoski, Dynia, Kanapka z twarożkiem i salami , Meksykański kurczak w sosie mole (czekoladowym), Przepis z kulki ryzowe, Risotto z kurczakiem i warzywami, Krewetki w migdałach, Krem z ziemniaków, obiad y piersi z kurczaka, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Przystawki, Bigos, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Kofta w pomidorach , Potrawka z kurczaka, Szpinak, Spaghetti , Pasta czeska z topionego sera, zupa z rybich głów, Pieczeń, Zupa szczawiowa, Przepis z sałatki z kukurydzą przepisy, Śmietankowy placek z jabłkami