Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: unimen

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • śmietana - 125 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 litr
  • sól , pieprz czarny mielony , pieprz ziolowy do smaku - 1 szczypta
  • mąka - 1 szklanka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.
  3. Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE KOTLECIKI NADZIEWANE PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Pierogi z jagodami, masy do ciast, Spaghetti na ostro, Przepis z zapiekanki z piersią kurczaka, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, salatki z szynka -, Kurczak z warzywami z bazyliowym sosem, Cygańska zupinka, Przepis z Czosnek, Dania z ryżem, Szybki obiad, Risotto w ananasie, Włoska grzybowa Lasagne, Przepis z tatar z mięsa wołowego, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Przepis z przystawki na grilla, Salsa, do makaronu, Sałatka meksykańska z kurczakiem, marynata do kurczaka, Leczo z cukinii, Przepis z zupa z świeżych ogórków, Zupa z pieczonej papryki, Abba - Achcharu, Zupa z dyni, Ciasto na pizze, Polędwiczki, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Sałatka rosyjska, Przepis z sosy do jajek, Sałatka z porów, mięso ze szpinakiem, Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , Błyskawiczna sałatka jarzynowa , sałatka z kurczakiem sałatą lodową, kurczak ryżem, Grecka pieczeń z warzywami, Zupa fasolowa z Asturii, Jajka, po prostu gotuj, Kotlet de volaille - VIDEO, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO, Sałatki, Pstrąg, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, przystawka na zimno, gotowana papryka, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Zupa krem, Proste kotleciki z jajka, SAŁATKA li, chleb pi, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Kapusta słodko- kwaśna, Zupa cebulowa, Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku, Kiszona kapusta, Zupa grochowa, Przepis z obiad z spagetti, schab bez kości, Sos beszamelowy