Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: unimen

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • śmietana - 125 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 litr
  • sól , pieprz czarny mielony , pieprz ziolowy do smaku - 1 szczypta
  • mąka - 1 szklanka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.
  3. Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE KOTLECIKI NADZIEWANE PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Krupnik, Sałatka z selera naciowego, Salsa, Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami, Francuska zupa pomidorowa, Spaghetti z tuńczykiem, Makaron z pieczoną kaczką, Zupa krem ze szpinaku, Przepis z przystawki na grilla, Lasagne, Pierogi z kapustą i grzybami, Kociołek gulaszowy z kaszą - VIDEO, Kanapki z pastą twarogową, Przepis z filet z kurczaka, salatka niskokaloryczna, Fasolka szparagowa z boczkiem w kremowo-serowym sosem , Sałatka Bambini z rukolą, Zapiekanka z ziemniakow, Kurczak, Tiropitakia – pierożki serowe, Sałatka Gyros, Przepis z kurczak curry z ryżem, Kremowa zupa z dyni, Śledzie, Swojska kartoflanka, Ziołowe ziemniaczki z grilla , Indyk, Pomidorowa zupa krem z makaronem , sos do zapiekanki ziemniaczanej, Ryba po grecku, Karp, Sałatka grecka, Ciasto na pierogi, knorr ryby, Przepis z kotlety de, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Rosół, Przepis z kotlet de V, Gofry ze szpinakiem na ostro , pieczona ryba z warzywami, Udka, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, marynata do pieczenia schabu, Przepis z ryż do, Przepis z piers kurczaka z ryżem, Surówka witaminowa, Pomidory po prowansalsku, Ryba po grecku, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Mielone, smażone warzywa na patelni, Sałatka caprese, Chłopskie śniadanie po Śląsku, sos do miesa z kurczaka, obiad ze szpinakiem, Rosół grzybowy, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Sos czosnkowy , obiad gotowany, sałatki z krewetek, Krem brokułowy, do ziemniakow, sos do mielonych, Pyszne sakiewki wegetariańskie