Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: unimen

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • śmietana - 125 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 litr
  • sól , pieprz czarny mielony , pieprz ziolowy do smaku - 1 szczypta
  • mąka - 1 szklanka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.
  3. Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE KOTLECIKI NADZIEWANE PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sosy winegret, Szybki obiad, Kotlety z soi i soczewicy, smażona pierś z kurczaka, Kebab, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa pomidorowa, Przepis z roladki z mięsa wołowego, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Przepis z faszerowana papryka serem, Kaczka, plastry łososia, puszki na przyprawy, Hamburgery z niespodzianką, Zupa grzybowa, knorr z pieczarkami, Przepis z kurczak przepisy przepis, Sałatka z zupek chińskich , Karkówka, Ciasto na pierogi, Ciasto na pierogi, obiad rosol, Ryba po grecku, Kaczka po pekińsku, Kosmiczne ślimaki, Ciasto na pierogi, kapusta wi, Sałatka ziemniaczana z majonezem, Zupa z soczewicy, Zupa z cukinią, Łatwa w przygotowaniu zupa serowa, Makaron, Przepis z sałatka makaron kokardki, Biały barszcz z kiełbasą, Ryba z ogórkiem i selerem naciowym, Przepis z niskokaloryczne sałatki, Przepis z zupa z kapusty, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Złociste paluszki z kurczaka, Zupa ogórkowa - VIDEO, Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka grecka, ciasto z olejem, Sos po węgiersku, Karp w galarecie, Sos beszamelowy , Smażony ananas w cieście, Wieprzowina duszona z koprem włoskim, Przepis z krewetki koktajlowe, Zapiekane penne ze szpinakiem, Zupa serowa z kurkami i ryżem, zupa serowa z serków topionych -, Pieczeń wołowa z sosem, Przepis z szklanki oliwy, Zając w winie, sos curry do kurczaka, Placki po węgiersku, Szpinak, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Papryka z jajkiem, Śliwkowa z piankami, Przepis z Ryż ugotowany, Przystawki