Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: unimen

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • śmietana - 125 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 litr
  • sól , pieprz czarny mielony , pieprz ziolowy do smaku - 1 szczypta
  • mąka - 1 szklanka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.
  3. Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE KOTLECIKI NADZIEWANE PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z niskokaloryczne sałatki, Ziemniaki, Krupnik, Łosoś, Tajska zupa krewetkowa, Lasagne drobiowa, Kotlety, bigos z białej kapusty, Kuskus z kurczakiem na ostro, Sos czosnkowy , Sałatka z cykorią, piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Pieczeń, Przepis z mieso z piekarnika, Przepis z zapiekanka miesem, Jajka faszerowane sardynkami, Przekąski, grill mieso, Przepis z sosy do wątróbki, leczo z wołowiną, zapiekanka makaronowa z jajkiem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Azjatyckie Golabki, faszerowana papryka serem, Rosół, Kremowa zupa z dyni, Meksykańskie naleśniki na ostro, Spaghetti z owocami morza, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Leśne smaczki w naleśnikach, Przepis z papryka z miesem mielonym, Pizza Bolognese a la Samosa, Zapiekanka meksykańska, Pasztet, Słodkie pomarańcze w sosie karmelowym, Przepis z danie z cielęciny, Jesienna zupa z kaszą, Zapiekanka z ziemniakow, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Polędwica a la Chateaubriand (Chateaubriand poèlè), faszerowany udziec z indyka, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z sałatki obiadowe, roladki z mięsa wołowego, Szynkowe roladki, Włoski deser z lodami tiramisu, Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami, Piersi kurczaka po lwowsku, Sałatki z makaronem, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z mięso w sosie pieczeniowym, sos carbonare, Leczo z cukinii, Pierś z kurczaka z orzechowym farszem , kwaśne jabłka, Łosoś w sosie szczawiowym, Sałatka bawarska, Pizza z papryką i pomidorami, Pisto Manchego, obiad bezmiesne, Zupa gulaszowa, Pierogi z kapustą i grzybami, Carbonara