Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: unimen

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • śmietana - 125 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 litr
  • sól , pieprz czarny mielony , pieprz ziolowy do smaku - 1 szczypta
  • mąka - 1 szklanka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.
  3. Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE KOTLECIKI NADZIEWANE PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? AROMATYCZNA TAJSKA ZUPA.

    To zależy przede wszystkim od naszych gustów. Możemy mieszać ze sobą wszystko pod warunkiem,...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bakłażany w cieście, Salsa, Zeberka z Miodem, Dip szparagowy, Przepis z kuchnia polska mi, kapusta pekińska sałatka, Przepis z grill f, Leczo - VIDEO , Przepis z placek węgierski - -, Tagliatelle z jajami, Potrawka z kurczaka, zapiekanki z ryżem, Potrawy wigilijne, Barszcz z kiełbasą, Sałatki, Przepis z kurczak z r, Sałatka z brokułami i jajkiem, Tortilla, Bogracz , Pomidorowy sos do pizzy, Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami , Pierogi, Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą, Potrawka z kurczaka, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Klopsiki zapiekane na ostro, sałatka z makaronem tortelini, Tłusty czwartek, przepis na mieso do hamburgerów, Seler, Warzywa, żeberka po amerykańsku, Placki, Słoneczna zupa marchewkowa , Dip jajeczny z curry, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Ryba, Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem, Przepis z sałatki z sałat, Zupa krem z kukurydzy z chipsami nachos, Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną , Zupa pieczarkowa, Zupa krem, obiad z ciasta francuskiego, pstrag smazony na patelni, Przepis z kuchnia tv gotowanie, Zupa cebulowa, Kurczak z winogronami, Kisiel jabłkowo – miętowy, roladki schabowe, Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą, ser żółty, Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej , sos do pulpetow, Zapiekane muszelki z kalafiorem i brokułami, Sałatka Gyros, pierś w kurczaka, Bigos - VIDEO, Sałatka z halibuta z koprem włoskim, ciasto jo-jo, Sałatka arbuzowa ze słonecznikiem , paluszki surimi, Tortilla - VIDEO