Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: unimen

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • śmietana - 125 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 litr
  • sól , pieprz czarny mielony , pieprz ziolowy do smaku - 1 szczypta
  • mąka - 1 szklanka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.
  3. Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE KOTLECIKI NADZIEWANE PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos z mięsa mielonego, Przepis z sałatki kuchnia wloska, Krem brokułowy, Faszerowana cebula, kapusta gotowanie, Przepis z sałatki z łososiem, Kapuśniak staropolski , Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupy, Sałatka gyros z kurczaka, Sznycelki indycze, Grzybowa podawana w grahamce, Kapuśniak staropolski , Indyjski dip z bakłażana, Serniczek z owocami, Czerwony kisiel, kurczak w jogurcie, Przepis z knorr sos do mięsa, Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki, Lemoniada na upalne dni, ugotowani danie główne, Barszcz z uszkami z grzybami i kapusta , Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą, Przepis z obiad mielona, Pizza Bukiet Smaków, Pierniczki czeskie, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, kotlet mielony smażony, Sałatka warzywna z tuńczykiem, salatka do Kurczak, Kurczak po indyjsku , Zapiekanka meksykańska, Sos beszamelowy , Tłusty czwartek, Spaghetti , Zupa szpinakowa, francuska z, Kapuśniak staropolski , knorr z pieczarkami, Tortilla 5 smaków, Szpinak, Dipy, Przepis z makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym, Przepis z zapiekanka z boczkiem, Ciasto na pizze, Polędwiczka z grzybami, Karp, Kapuśniak staropolski , Gulasz, Przepis z zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Przepis z ryż z sosem, ryby pieczone w folii, Placek po zbójnicku wersja 1, kawior czarny z jajkiem, Klopsiki z papryką i kaparami, Polędwiczki, Saltimbocca w stylu rzymskim, Przepis z mięso w słoikach przepis, Przepis z bezmiesne zapiekanka, Zupa cebulowa, Potrawy wigilijne, Sałatki z makaronem, Krupnik