Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: unimen

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • śmietana - 125 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 litr
  • sól , pieprz czarny mielony , pieprz ziolowy do smaku - 1 szczypta
  • mąka - 1 szklanka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.
  3. Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE KOTLECIKI NADZIEWANE PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami, Zapiekanka wiejska z boczkiem, Salsa, Krupnik, Krem brokułowy, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Pieczona kaczka z warzywami, Sos czosnkowy , Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Kaczka, Aromatyczna kawa ze śmietanką i brandy, surówka kapusta pekińska, Zupa kalafiorowa, Przepis z Posiekana kolendra, ziemniaki sos ogórki, Przepis z chleb cz, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z blender przepisy, Galaretkowe witrażyki, Kremowa jajecznica z camembertem, sałatka z gotowanej piersi kurczaka, Filety z dorsza z kukurydzianą sałatką, sałatka z papryką, Sałatka gyros z kurczaka, Cebula Bahji, Rosół, kotlet j, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, nowe dania, Przepis z dania w naczyniu żaroodpornym, Dipy, Przepis z zupy niemieckie, Szpinak, Leczo, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Potrawka barania z oliwkami, Aromatyczna ryba w kokosowym mleku, Przepis z gulasz z miesem mielonym, Duszone warzywa, Lasagne, Przepis z sałatka z groszkiem, Przepis z mieso warzywa, Przepis z makaron bezmiesny, Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami, Śledzie w sosie słodko - kwaśnym, obiad z miesa, Przepis z udka z kurczaka smazone na patelni, tatar z jajkiem, Polędwiczka z grzybami, przyprawy do baraniny, Zupa grochowa, WARZYWA NA PATELNIĘ, Duszone warzywa, Proste kotleciki z jajka, Roladki drobiowe po grecki, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Mielone, Pierogi z kapustą i grzybami, Naleśniki, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Penne po włosku z kurczakiem i salami peperoni , Przepis z kapuśniak z białej kapusty -, Alasz