Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: unimen

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • śmietana - 125 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 litr
  • sól , pieprz czarny mielony , pieprz ziolowy do smaku - 1 szczypta
  • mąka - 1 szklanka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.
  3. Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE KOTLECIKI NADZIEWANE PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatka z pomidorami i serem mozzarella, Leczo - VIDEO , Sałatka Gyros, Placki po węgiersku, sałata rzymska, ryba sola zapiekana, Kanapka hawajska , leniwe, Indyk, Indyk z brokułami zapiekany w sosie serowym, Salsa, pieczony filet z kurczaka, Placki, mieso do ziemniakow, Kapusta z grochem, Przepis z obiad mięso z ryżem, Chrupiące placki z dyni i sera - VIDEO, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Duszone ziemniaki po marynarsku, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z lekki obiad kurczak, obiad WARZYWA, Przepis z zupa krem z warzyw, Zapiekanka z ziemniakow, Pieczony klops, Surówka z marchewki z chrzanem , Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie , bezy, Placki ziemniaczane, Kebab, Ciasto na pierogi, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z lekki sos, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Ryba, Krem z pieczonych pomidorów , Mięsko na różowo, Udka kurczaka w sezamie, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sernik szparagowy, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kanapka z grillowaną wołowiną , Spaghetti z salami, kurczak i mi, Leczo, Sałatka z buraczkami i malinami , Roladki z pstrąga po florencku, Świderki w sosie z dyni, Przepis z smażone owoce morza, Kaczka po pekińsku, drob gotowany, Filety po brneńsku, kurczak w kokosie, Sałatka gyros warstwowa, Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Pierogi z kapustą i grzybami, Muszle zapiekane ze szpinakiem i prosciutto , Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Sos czosnkowy , piersi kurczaka z farszem, Przepis z zupa mu, Przepis z Czosnek, Bigos - VIDEO