Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone z ryby

Mielone z ryby

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: przepisy.pl

Mielone z ryby - składniki:

  • filet z mintaja - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • seler - 0.5 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 2 łyżki
  • bułka tarta
  • pieprz cytrynowy - 1 łyżka
  • sól

Mielone z ryby - Sposób przygotowania:

  1. Marchew i seler ugotuj (mogą być też warzywa z rosołu), a następnie zmiel w maszynce i dodaj żółtka z jajek, trochę pieprzu i mąkę.
  2. Dodaj także bułkę tartą ale jej ilość zależy od wilgotności całej masy rybnej.
  3. Białka ubij na pianę i połącz ze zmielona masą.
  4. Z tego co powstanie formuj kotlety i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili zmniejsz ogień o połowę i smaż tak aż się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE Z RYBY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew i seler ugotuj (mogą być też warzywa z rosołu), a następnie zmiel w maszynce i dodaj żółtka z jajek, trochę pieprzu i mąkę.

2

Dodaj także bułkę tartą ale jej ilość zależy od wilgotności całej masy rybnej.

3

Białka ubij na pianę i połącz ze zmielona masą.

4

Z tego co powstanie formuj kotlety i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili zmniejsz ogień o połowę i smaż tak aż się zarumieni.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Delikatne płotki zawijane w boczek, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Pizza di Diabolo , Przepis z papryczki, Zupa z soczewicy, Rosół, sos pomidorowy z serem, szpinak liście, Sos winegret po rosyjsku, Rybne klopsiki, Sałatka z szynką i serem, Zupa jarzynowa, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Indyk, łosoś zapiekany ze szpinakiem, Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym, Parówki w szlafroczkach, Potrawy wigilijne, Przepis z gołąbki z kasza jęczmienna, Ciasto na pizze, Dekoracyjne kanapki z wędzonym łososiem, Chilli Con Carne - VIDEO, zapiekanka z kurczak, Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami, Szpinak z Mulami, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Zapiekanka fasolowa, Tapenada, Musaka, Zapiekanka rodzinna, Zapiekanka z brokułów, Karp, Kanapka dla dzieci "Niespodzianka!", Przepis z knorr zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, ptysiowa, Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika, Przepis z leniwe, Ryba, Barszcz czerwony z pieczonymi pierożkami, dip knorr, Przepis z salsa sos, zapiekanka z makaronem i piersią z kurczaka, Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami, cebula kiełbasa, Przystawki do wina, Udka, przetwory z pomidorów, Przepis z kurczak z pomarańczami, Przepis z obiady beztluszczowe, Soczysty kurczak z patelni, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Pasztet, Przepis z udka pieczone w piekarniku z warzywami, Przepis z udka z kurczaka pieczone w naczyniu żaroodpornym, Tagliatelle ze szparagami, Warzywa, Musaka, Pomidor zapiekanka, Placki ziemniaczane, Lekka zupa pomidorowa, Sałatka gyros warstwowa, Naleśniki chińskie - VIDEO, Chilli Con Carne - VIDEO, Sałatka drobiowo owocowa