Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone z ryby

Mielone z ryby

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: przepisy.pl

Mielone z ryby - składniki:

  • filet z mintaja - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • seler - 0.5 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 2 łyżki
  • bułka tarta
  • pieprz cytrynowy - 1 łyżka
  • sól

Mielone z ryby - Sposób przygotowania:

  1. Marchew i seler ugotuj (mogą być też warzywa z rosołu), a następnie zmiel w maszynce i dodaj żółtka z jajek, trochę pieprzu i mąkę.
  2. Dodaj także bułkę tartą ale jej ilość zależy od wilgotności całej masy rybnej.
  3. Białka ubij na pianę i połącz ze zmielona masą.
  4. Z tego co powstanie formuj kotlety i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili zmniejsz ogień o połowę i smaż tak aż się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE Z RYBY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew i seler ugotuj (mogą być też warzywa z rosołu), a następnie zmiel w maszynce i dodaj żółtka z jajek, trochę pieprzu i mąkę.

2

Dodaj także bułkę tartą ale jej ilość zależy od wilgotności całej masy rybnej.

3

Białka ubij na pianę i połącz ze zmielona masą.

4

Z tego co powstanie formuj kotlety i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili zmniejsz ogień o połowę i smaż tak aż się zarumieni.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z smalec z papryką, Pizzerinki , Papryka, Przepis z sos carbonare, Wątróbka do bruschetty, Przepis z niskokaloryczne sałatki, Potrawy wielkanocne, Pierogi z kapustą i grzybami, Francuskie rogaliki z szynką i serem , Zupa cebulowa, Francuskie rogaliki z szynką i serem , Schabowy z ryżem i warzywami , Sałatki z kurczakiem, Przepis z kurczak z pomarańczami, Sos rosyjski II, Kurczak w pieprzu i cytrynie, Przepis z jajka na miekko, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z kurczak latwy, podudzie z kurczaka, Sałatka makaronowa z bobem, Zapiekanka z ziemniakow, Tartinki z camembertem, Leczo, Przepis z grill kurczak, Frytowane kostki ryby, szynka mielona, piers z kurczaka suszone pomidory, Przepis z sola z warzywami, Tradycyjny schab ze śliwką, Zupa cebulowa, Krem brokułowy, Karp w galarecie, PO GRECKU, Sałatki z makaronem, drobiowa, greckie kuchnia, Barszcz biały, Zupa pomidorowa, Proste kotleciki z jajka, Filety z łososia I, Przepis z faszerowana papryka serem, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, farsz do naleśników, Eleganckie rurki Cannelloni na sposób florencki, Przepis z roladki z mięsa wołowego, Ciasto na pizze, Zapiekanka po rzymsku, sałatka z pomidorami i serem feta, Pierogi z jagodami, zupy przepisy knorr, Gulasz góralski z kiszoną kapustą, Chrupiące skrzydełka, Kutia, Obiad, Sałatka z ziemniaków, Duszone warzywa z cieciorką, Roladki nalesnikowe z jajkiem, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Karp smażony na maśle, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Grillowany stek z wołowiny z chrupiąca ciabattą, Indyk, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka