Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone z ryby

Mielone z ryby

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: przepisy.pl

Mielone z ryby - składniki:

  • filet z mintaja - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • seler - 0.5 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 2 łyżki
  • bułka tarta
  • pieprz cytrynowy - 1 łyżka
  • sól

Mielone z ryby - Sposób przygotowania:

  1. Marchew i seler ugotuj (mogą być też warzywa z rosołu), a następnie zmiel w maszynce i dodaj żółtka z jajek, trochę pieprzu i mąkę.
  2. Dodaj także bułkę tartą ale jej ilość zależy od wilgotności całej masy rybnej.
  3. Białka ubij na pianę i połącz ze zmielona masą.
  4. Z tego co powstanie formuj kotlety i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili zmniejsz ogień o połowę i smaż tak aż się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE Z RYBY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew i seler ugotuj (mogą być też warzywa z rosołu), a następnie zmiel w maszynce i dodaj żółtka z jajek, trochę pieprzu i mąkę.

2

Dodaj także bułkę tartą ale jej ilość zależy od wilgotności całej masy rybnej.

3

Białka ubij na pianę i połącz ze zmielona masą.

4

Z tego co powstanie formuj kotlety i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili zmniejsz ogień o połowę i smaż tak aż się zarumieni.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczak w miodzie i czosnku, Dip do grillowanych warzyw , sosy do mięsa, Przepis z sałatka z gotowanej piersi kurczaka, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z kuchni przepisy, Sałatki z fasola, Potrawy wielkanocne, Kebab, Zupa migdałowa, Kleftiko, Filety z karmazyna na pikantnie, Placki ziemniaczane, Przepis z sałatka z feta i ogorkiem, Pierogi z kapustą i grzybami, Kosmiczne ślimaki, Żeberka w sosie beszamelowym, knorr sos do mięsa, sos pieczarkowy i mięso mielone, cebula kiszona, sosy do surowki, Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami , Przepis z majonezu, jajka faszerowane z se, Zupa z soczewicy, Sos kurkowy, Przepis z surowki do obiadu, Bruschetta z pomidorami, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Kebab w kajzerce, Przepis z francuska z, Przepis z Szczypta smaku, Przepis z pierśi z kurczaka, Rolada z szynki z kiszoną kapustą, Zapiekanka z łososiem, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Kremowa zupa z ziemniaków , Zupa grzybowa, Kotlety, Przepis z przepis na pierś z kaczki, Zupa cebulowa, Zupa rybna (z chlebem), Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Leczo, Schab w pięciu smakach, Proste kotleciki z jajka, Przepis z plastry łososia, Przepis z ryba w piekarniku, Ryba, Sałatka z grillowanym okoniem , Spaghetti , Polędwiczki, Golonka, Zupy, Parówki w szlafroczkach, Przepis z tłuszczu, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Tradycyjny żurek domowy, Koktajl owocowy, Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym , Grillowany kurczak w curry , Fasolka z grilla, Brokuły