Dodaj do ksiązki kucharskiej Mielone z ryby

Mielone z ryby

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: przepisy.pl

Mielone z ryby - składniki:

  • filet z mintaja - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • seler - 0.5 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 2 łyżki
  • bułka tarta
  • pieprz cytrynowy - 1 łyżka
  • sól

Mielone z ryby - Sposób przygotowania:

  1. Marchew i seler ugotuj (mogą być też warzywa z rosołu), a następnie zmiel w maszynce i dodaj żółtka z jajek, trochę pieprzu i mąkę.
  2. Dodaj także bułkę tartą ale jej ilość zależy od wilgotności całej masy rybnej.
  3. Białka ubij na pianę i połącz ze zmielona masą.
  4. Z tego co powstanie formuj kotlety i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili zmniejsz ogień o połowę i smaż tak aż się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej

MIELONE Z RYBY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew i seler ugotuj (mogą być też warzywa z rosołu), a następnie zmiel w maszynce i dodaj żółtka z jajek, trochę pieprzu i mąkę.

2

Dodaj także bułkę tartą ale jej ilość zależy od wilgotności całej masy rybnej.

3

Białka ubij na pianę i połącz ze zmielona masą.

4

Z tego co powstanie formuj kotlety i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili zmniejsz ogień o połowę i smaż tak aż się zarumieni.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: