Dodaj do ksiązki kucharskiej Milky way

Milky way

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: kissinge

Milky way - składniki:

  • biszkopt:
  • jajka - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • kakao - 3 łyżki
  • masa:
  • mleko - 1 szklanka
  • cukier - 3 szklanki
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • margaryna - 25 gramów
  • mleko w proszku - 2 szklanki
  • polewa:
  • czekolada mleczna - 15 dekagramów
  • mleko - 6 łyżek

Milky way - Sposób przygotowania:

  1. Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
  2. Masa mleczna: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.
  3. Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu.
  4. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej

MILKY WAY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

2

Masa mleczna: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.

3

Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu.

4

Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dania z ryżem, ciasta sa, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Jogurtowy sos miętowy, Leczo - VIDEO , Lasagne drobiowa, Dzwonko łososia w porach, Pasztet, pierś z kurczaka pieczona w piekarniku, Spaghetti a la carbonara, Tort mięsno – grzybowy, Babka majonezowa, Babka majonezowa, Dynia, Mazurek, Przepis z łosoś dania główne, Przepis z udziec wołowy, Ciasto półkruche, Włoskie panini z szynką i serem , Przepis z pieczone pałki z kurczaka, sałatki z paluszków krabowych-, zapiekane ziemniaki w piekarniku, Pierś z kurczaka, żeberka pieczone -, obiad w pół godziny, Gulasz, Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem, Bigos, Spaghetti a la carbonara, Przepis z kurczak w czosnku, Przepis z sałatka włoska z mozzarellą, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Szybki obiad, zupa z mrożonego szpinaku, Bigos - VIDEO, Musaka, Ryba Tariyaki, Placki po węgiersku, Zupa krem, Przepis z sałatka z wołowina, Przepis z piersi z kurczaka pieczone -, Pasztet z karpia, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Dorsz zapiekany z sosem cytrynowym, zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, Mielone jarzynką, muchomorek, Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty , Przepis z kuchnia polska, Przepis z duża cebula, Owocowa hiszpańska sałatka, Grillowana tortilla z mięsem mielonym, Ryż, Wyśmienity sos czosnkowy, makarony z sosem c, Przepisy świąteczne, Zupa grochowa, Przepis z sałatka z pomidorów z mozzarellą, Zupa tajska z kurczakiem, Szpinak, Aromatyczny tort naleśnikowy, Sałatka grecka z fetą, Ciasto na pizze, kapusta włoska