Dodaj do ksiązki kucharskiej Muffinki bananowe

Muffinki bananowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: natalina4

Muffinki bananowe - składniki:

  • roztopione masło - 7.5 dekagramów
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 2.5 łyżeczki
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • mielony cynamon - 1 łyżeczka
  • mielona gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
  • cukier - 11.5 dekagramów
  • ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
  • duże dojrzałe banany - 2 sztuki
  • jajka - 2 sztuki
  • mleko - 125 mililitrów
  • orzechy włoskie - 10 sztuk

Muffinki bananowe - Sposób przygotowania:

  1. Banany rozgniatamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie dodajemy banany. Do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy chwilę, aż powstanie masa z dużą ilością grudek .
  2. Ciastem wypełniamy natłuszczone foremki do babeczek. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Odstawiamy na 5 minut. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej

MUFFINKI BANANOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Banany rozgniatamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie dodajemy banany. Do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy chwilę, aż powstanie masa z dużą ilością grudek .

2

Ciastem wypełniamy natłuszczone foremki do babeczek. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Odstawiamy na 5 minut. Podajemy na ciepło.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka z kalafiora, podudzie z kurczaka, Sobre barriga, Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką, Salsa, Kalafior, piers z kurczaka suszone pomidory, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z drobiowa, sos carbonare, Udka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zupa pieczarkowa, Przepisy świąteczne, Gulasz, Żeberka, Sałatka makaronowa z gotowanymi brokułami , Pieczeń z dzika po mazursku, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Placuszki z cukinii, Kasza, Kosmiczne ślimaki, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Żurek, sałatka z fileta z kurczaka, farsz do naleśników, Tradycyjna polędwica Wellington, Smaczna ryba na sposób azjatycki, Placuszki z cukinii, Przepis z greckie kuchnia, faszerowana papryka serem, Przepis z grill kurczak, Przepis z zupy przepisy knorr, sola z warzywami, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, roladki z mięsa wołowego, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Placki, Przepis z makaron ze szpinakiem i mięsem, Przepis z szynka mielona, mięso na grill, Sałatki z makaronem, Zapiekane nachos z serem, Lodowe kanapki z lodami waniliowymi Carte D’or , Sałatka z buraczkami i malinami , Sałatka ziemniaczana na ciepło, Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem, Pierogi z jagodami, niskokaloryczne sałatki, sałatka z pomidorami i serem feta, Polewka migdałowa, Pierogi z jagodami, Mielone, Indyjska zupa pomidorowa, Lasagne, Pyzy ziemniaczane z okrasą, kurczak z pomarańczami, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, PO GRECKU, Flaczki wołowe, Pierogi malinowo-serowe, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, smalec z papryką