Dodaj do ksiązki kucharskiej Murzynek

Murzynek

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Murzynek - składniki:

  • kakao - 4 łyżki
  • margaryna - 1 sztuka
  • cukier - 2 szklanki
  • mąka - 2 szklanki
  • jajka - 4 sztuki
  • jedna lub dwie łyżeczki proszku do pieczenia - 1 gram
  • woda

Murzynek - Sposób przygotowania:

  1. Każdy z nas przynajmniej raz w życiu na pewno jadł to ciasto - jest ono niezwykle popularne w naszym kraju, a my podpowiemy, jak w prosty sposób je przygotować. Kakao, cukier, margarynę i wodę zagotowujemy w garnku. Odlewamy pół szklanki polewy. Natomiast resztę odstawiamy do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu dodajemy powoli mąkę, żółtka, ubitą pianę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Możemy również w tym czasie dodać rodzynki, migdały skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszane ciasto wlewamy do blaszki lub prodiża. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu i całkowitym wystygnięciu polewamy dokładnie zostawioną polewą czekoladową. Kiedy polewa zastygnie, kroimy ciasto na kawałki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

MURZYNEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

2

Każdy z nas przynajmniej raz w życiu na pewno jadł to ciasto - jest ono niezwykle popularne w naszym kraju, a my podpowiemy, jak w prosty sposób je przygotować. Kakao, cukier, margarynę i wodę zagotowujemy w garnku. Odlewamy pół szklanki polewy. Natomiast resztę odstawiamy do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu dodajemy powoli mąkę, żółtka, ubitą pianę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Możemy również w tym czasie dodać rodzynki, migdały skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszane ciasto wlewamy do blaszki lub prodiża. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu i całkowitym wystygnięciu polewamy dokładnie zostawioną polewą czekoladową. Kiedy polewa zastygnie, kroimy ciasto na kawałki. Smacznego!

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schabowe roladki z rzeżuchą, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Dynia, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Lasagne drobiowa, Makaron z sosem śmietanowym, Zapiekana Shoarma z wieprzowiny z chilli i serem, ziemniaki pi, Roladki drobiowe z sosem serowym, Obiad, Zapiekanka makaronowa, Tajska zupa, masa do andruta z mlekiem w proszku, bazylii, Kotlet de volaille - VIDEO, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Ciecierzyca z papryką, baklazan faszerowany, obiad miesa, Filet z piersi kurczaka z cukinią i rozmarynem, rak gotowany, Makaron z kurczakiem, Marchewka z kalarepą i groszkiem, Placki ziemniaczane, Zupy, Zapiekanka meksykańska, makaron fasola czerwona, Zapiekanka makaronowa, Zupa toskańska , Przepis z ryba po g, Przepis z na ostro, Golonka, Przepis z bigos na kiełbasie, Ciasteczka czekoladowo- kokosowe, Casareccia z krewetkami, zupa z kiszonej kapusty, Papryka, Carbonara, Placek po zbójnicku wersja 1, Pasztet, Salsa, ser mozzarella, kurczak ostry, Przepis z poledwica w, Ryż smażony po chińsku z owocami morza, z czosnkowymi, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Zupa grochowa, Ryba, Gulasz wieprzowy podstawowy , Pulpety z kapustą, Sos węgierski, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Figowe grzaneczki (tapasy), Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Pierś z kurczaka, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z sałatka z owocami, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Placuszki z cukinii, sos śmietanowo brokułowy, mielone gotowane, Przepis z szklanka oliwy, Przepis z filety z kurczaka