Dodaj do ksiązki kucharskiej Murzynek

Murzynek

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Murzynek - składniki:

  • kakao - 4 łyżki
  • margaryna - 1 sztuka
  • cukier - 2 szklanki
  • mąka - 2 szklanki
  • jajka - 4 sztuki
  • jedna lub dwie łyżeczki proszku do pieczenia - 1 gram
  • woda

Murzynek - Sposób przygotowania:

  1. Każdy z nas przynajmniej raz w życiu na pewno jadł to ciasto - jest ono niezwykle popularne w naszym kraju, a my podpowiemy, jak w prosty sposób je przygotować. Kakao, cukier, margarynę i wodę zagotowujemy w garnku. Odlewamy pół szklanki polewy. Natomiast resztę odstawiamy do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu dodajemy powoli mąkę, żółtka, ubitą pianę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Możemy również w tym czasie dodać rodzynki, migdały skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszane ciasto wlewamy do blaszki lub prodiża. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu i całkowitym wystygnięciu polewamy dokładnie zostawioną polewą czekoladową. Kiedy polewa zastygnie, kroimy ciasto na kawałki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

MURZYNEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

2

Każdy z nas przynajmniej raz w życiu na pewno jadł to ciasto - jest ono niezwykle popularne w naszym kraju, a my podpowiemy, jak w prosty sposób je przygotować. Kakao, cukier, margarynę i wodę zagotowujemy w garnku. Odlewamy pół szklanki polewy. Natomiast resztę odstawiamy do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu dodajemy powoli mąkę, żółtka, ubitą pianę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Możemy również w tym czasie dodać rodzynki, migdały skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszane ciasto wlewamy do blaszki lub prodiża. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu i całkowitym wystygnięciu polewamy dokładnie zostawioną polewą czekoladową. Kiedy polewa zastygnie, kroimy ciasto na kawałki. Smacznego!

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Żeberka w sosie selerowo - śliwkowym , Chili con carne w pomidorach , Łosoś, Przepis z papryka faszerowana serem feta, fasola drobna, Sałatka z brokułami i jajkiem, Zupa cebulowa, Sos owocowy, Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej , Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Kaczka, Sałatki z kurczakiem, Przepis z naleśniki z warzywami i serem, Gulasz, piersi z, Grzanki z serem kozim i pieczonymi pomidorami, Przepis z zapiekanka z kalafiorem i ziemniakami, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Przepis z plastry łososia, Dania z makaronem, sos smietanowy ze szpinakiem, Krem brokułowy, Pstrąg, jAJKO ZAPIEKANE, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Sałatka grecka z fetą, Korki z jajek na pomidorach, g knorr przepis na, desery na s, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Kotlety wieprzowe po katalońsku, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Sałatka Gyros, schab pieczony z kością, Sos beszamelowy , 34. Ryba w cieście francuskim, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Makaron aglio e olio inaczej , Wegetariańskie szaszłyki, Spaghetti z tuńczykiem, Leczo, ryż z kurczakiem, Jajka faszerowane i smażone, Sałatka grecka z fetą, makaron wloski, Dipy, Przepis z ogórki z papryka, Przepis z Kostka do, Przepis z czarna oliwka, Galaretkowe witrażyki, Kotlety cielęce , Przepis z żółta fasolka szparagowa, Naleśniki z pieczarkami i mięsem mielonym, Nudle knorr, Potrawka z kurczaka z papryką, Zapiekanka z pieczarkami, Sałatka z kapusty pekińskiej , Żurek, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Ciasto na pizze, Czeskie knedle z boczkiem, Przepis z roszponka salata, Tradycyjny polski sos szary