Dodaj do ksiązki kucharskiej Murzynek

Murzynek

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Murzynek - składniki:

  • kakao - 4 łyżki
  • margaryna - 1 sztuka
  • cukier - 2 szklanki
  • mąka - 2 szklanki
  • jajka - 4 sztuki
  • jedna lub dwie łyżeczki proszku do pieczenia - 1 gram
  • woda

Murzynek - Sposób przygotowania:

  1. Każdy z nas przynajmniej raz w życiu na pewno jadł to ciasto - jest ono niezwykle popularne w naszym kraju, a my podpowiemy, jak w prosty sposób je przygotować. Kakao, cukier, margarynę i wodę zagotowujemy w garnku. Odlewamy pół szklanki polewy. Natomiast resztę odstawiamy do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu dodajemy powoli mąkę, żółtka, ubitą pianę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Możemy również w tym czasie dodać rodzynki, migdały skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszane ciasto wlewamy do blaszki lub prodiża. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu i całkowitym wystygnięciu polewamy dokładnie zostawioną polewą czekoladową. Kiedy polewa zastygnie, kroimy ciasto na kawałki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

MURZYNEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

2

Każdy z nas przynajmniej raz w życiu na pewno jadł to ciasto - jest ono niezwykle popularne w naszym kraju, a my podpowiemy, jak w prosty sposób je przygotować. Kakao, cukier, margarynę i wodę zagotowujemy w garnku. Odlewamy pół szklanki polewy. Natomiast resztę odstawiamy do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu dodajemy powoli mąkę, żółtka, ubitą pianę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Możemy również w tym czasie dodać rodzynki, migdały skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszane ciasto wlewamy do blaszki lub prodiża. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu i całkowitym wystygnięciu polewamy dokładnie zostawioną polewą czekoladową. Kiedy polewa zastygnie, kroimy ciasto na kawałki. Smacznego!

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryż, Kebab, Polędwiczki, Przepis z kurczak po tajsku, Chińska zupa z kurczakiem, Kanapka Caprese z pomidorem , Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym, Ziemniaki po gó, Carbonara, Przepis z losos z patelni grillowej, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Przepis z dania z serem feta, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Kremowa zupa z dyni, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Sałatka meksykańska z kurczakiem, Smaczna marchewka z boczkiem, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Placki, kapusta po chinsku, deser-ciasta, kurczak po ugotowaniu, Przepis z obiad z piersią kurczaka, Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem , Zupa z soczewicy, Przepis z sałatka z serem feta i sałatą lodową, sos pieczarkow, Spaghetti z tuńczykiem, Kaszka kuskus z kurczakiem i warzywami na ostro, sos do kurczaka z warzywami, Mini pizze - pajęczynki, Krewetki królewskie z markują i ziemniakami, Sos włoski do spaghetti, Kotlety sojowo- twarogowe, Kanapka z twarożkiem i salami , ciasto na pi, kurczak z piekarnika przepisy, zielone pesto, Spaghetti a la carbonara, WARZYWA NA PATELNIĘ, Penne z łososiem, Schab ze śliwką i morelą, bez miesa, Zupa piwna ze śmietaną, Karp, zupy z makaronem, Barszcz biały, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka z arbuzem, serem feta i miętą, Pasztet, Gulasz z kurczakiem , Kluski , Przepis z sałatka z krewetek koktajlowych, Kocia lasagne , kurczak pikantny, Makaron na ostro, Placek po zbójnicku wersja 1, Pączki z krewetek, Zapiekanka z ziemniakow, Barszcz, boczek ze śliwką, Gorące rynki ., sałatka z rybą wędzoną