Dodaj do ksiązki kucharskiej muszle faszerowane

muszle faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: marzena

muszle faszerowane - składniki:

  • makaron muszelki duże - 500 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory w puszce bez skórek - 1 opakowanie
  • przecier pomidorowy - 2 łyżki
  • starty żółty ser - 200 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • świeży estragon - 0.5 łyżki

muszle faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.
  2. Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.
  3. Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.
  4. przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.
  5. Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZLE FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z dorsz zapiekany z warzywami, Przepis z obiad piersi kurczaka, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Greckie steki z karkówki na grilla, Łosoś z boczkiem, Zapiekanka po rzymsku, PO GRECKU, Quesadillas - VIDEO, zupa w chlebie, Lekka zupa pomidorowa, Zupa z kukurydzą z jarzynami, pasta z tunczyka, Pikantny sos z suszonych chili, hiszpańska kawa, przepisy na ciepło, Mleczny napój mango, Łosoś na pumperniklu , Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Sałatki z makaronem, kasza z suszonymi grzybami, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Kabaczek z szynką po rzymsku, Przepis z skrzydelka kurczaka, Ryba po grecku, Polędwiczka z grzybami, Kurczakowe fingerki, sos do tacos, mieso na gulasz, Sezamowy, Przepis z Pieprz i sól, Bigos, Mrożona kawa z lodami waniliowymi, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Pizza z anchois, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, masa do ciasta, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Tęczowe bezy, Przepis z podgrzybki duszone, "Łódeczki" - Sola w sosie cytrynowym, Ziemniaki zapiekane w ziołach, kostka rosołowa wołowa, Szaszłyk z wątróbek, Sos czosnkowy , Placki, Quesadillas - VIDEO, Sandacz po polsku, Zapiekanka po rzymsku, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Schab, Przepis z makaron z serami, grill wołowina, Dipy, świeże ogórki, Pieczeń, Zupa szczawiowa, Przepis z ogórki marchew do słoików, WARZYWA NA PATELNIĘ, Zupy, Ryż, Zupa ogórkowa, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO