Dodaj do ksiązki kucharskiej muszle faszerowane

muszle faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: marzena

muszle faszerowane - składniki:

  • makaron muszelki duże - 500 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory w puszce bez skórek - 1 opakowanie
  • przecier pomidorowy - 2 łyżki
  • starty żółty ser - 200 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • świeży estragon - 0.5 łyżki

muszle faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.
  2. Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.
  3. Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.
  4. przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.
  5. Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZLE FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bób z cebulką, Zapiekanka Gyros , Sałatka paprykowa z kostkami tofu, Chrupiące pikantne orzechy, Sos włoski do spaghetti, Makaron, Carbonara, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Koktajl bananowy, Przepis z czerwona po, Alzacki placek z cebulą, Kopytka kartoflane, Przepis z ryż z kurczakiem, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z paluszki surimi, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Kanapka z grillowanymi warzywami doskonała na drugie śniadanie, Karp w galarecie, Przepis z sojowe, Golonka, Placuszki z cukinii, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Salsa, kuchnia tv gotowanie, Tortilla z kurczakiem dla dzieci, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Pierogi, Przepis z sałatka z szparagami, Naleśniki, Przepis z kuchnia w, Zapiekanka z ziemniakow, Pomarańcze z rusztu, Sałatka z tuńczykiem, Sosy, Tłusty czwartek, Przepis z Obiad ryż z warzywami, Zapiekanka rodzinna, cebula podsmażona, Filety z kury po generalsku, obiad z ciasta francuskiego, Przepis z mieso ser, Zapiekanka z porów i szynki, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, sos curry do kurczaka, Rolada, Sałatka z cykorii z marynowanym łososiem, gulasz z wołowiny, Kluski lane, Francuska zupa cebulowa zapiekana z serem, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Kopytka z sosem pieczarkowym i ziołami , sałatki z ryżem, Przepis z mieso z piekarnika, bezmięsne obiady, Zupa kalafiorowa, Przepis z grill f, Udka, Kurczęta po kawalersku, Pieczone polędwiczki z gorgonzolą, sałatki z makaronem i majonezem, Wiosenna przekąska, Przepis z świeży szpinak sałatka, Przepis z makarony sosy