Dodaj do ksiązki kucharskiej muszle faszerowane

muszle faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: marzena

muszle faszerowane - składniki:

  • makaron muszelki duże - 500 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory w puszce bez skórek - 1 opakowanie
  • przecier pomidorowy - 2 łyżki
  • starty żółty ser - 200 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • świeży estragon - 0.5 łyżki

muszle faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.
  2. Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.
  3. Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.
  4. przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.
  5. Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZLE FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

mięsem, Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką , Kremowa zupa z dyni, Sos tatarski z rodzynkami , Farsz z wątróbek z drobiu, Zupa jarzynowa z pieczarkami, Zupa cebulowa, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, pomidory z, Przepis z ciasto nalesnikowe ze szpinakiem, Bogracz z kurczakiem, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z ryby sum z piekarnika, Gulasz wieprzowy pikantny, Przepis z zupa serowa z grzankami, kurczak w warzywach, Przepis z zupa krem z serkiem topionym, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, makaron we, Brukselka z makaronem, Sałatki z makaronem, Koktajlowe szaszłyczki z sosem słodko-ostrym, Kolorowe placki ziemniaczane, Przepis z salatki zielone, Pomidorowy sos do pizzy, Krupnik, Przepis z przyprawa do kurczaka KNORR, Zupa z dyni, Kutia, gulasz z kurczaka, Potrawy wielkanocne, Tortilla - VIDEO, obiad z kalafiora, zapiekanka z makaronem i brokułami i z serkiem topionym, łosoś na parze, Zupa szczawiowa, Placki z białym serem i siemieniem lnianym, Pasztet z drobiu z kaparami, obiad - cukinia, Zawijaski z łososiem, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej, Pieczeone parówki ze śliwką, kurczak ud, Zapiekanki, Sałatka Gyros, Kalafior, Kopytka, kurczak w miodzie i musztardzie, Naleśniki, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Leczo z cukinii, łosoś zapiekany w smietanie, sos pomidorowy, Sałatka farfalle z suszonymi pomidorami - VIDEO, Polędwiczka z grzybami, Karkówka, Łosoś, chłodnik z burakami, „Leniwy” kapuśniak, Schab, Dania z ryżem, Ciasto porzeczkowo brzoskwiniowe, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli