Dodaj do ksiązki kucharskiej muszle faszerowane

muszle faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: marzena

muszle faszerowane - składniki:

  • makaron muszelki duże - 500 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory w puszce bez skórek - 1 opakowanie
  • przecier pomidorowy - 2 łyżki
  • starty żółty ser - 200 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • świeży estragon - 0.5 łyżki

muszle faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.
  2. Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.
  3. Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.
  4. przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.
  5. Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZLE FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z w bułce, Zupa ziemniaczano - porowa z boczkiem, Zupa ogórkowa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekanka z ziemniakow, danie z szynki, Gołąbki, Kebab z grilla , Kotlet de volaille - VIDEO, Filet z kurczaka na parze, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z salatki z jajek, Przepis z sałatka gy, Chilli Con Carne - VIDEO, Kozi ser zapiekany w migdałach, sałatki z wędzonym kurczakiem -, mieso mielone pieczone z farszem, świeży tymianek, Tarletki na słono, Szaszłyki węgierskie z sosem borowikowym, Placki ziemniaczane, Kluski , Sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym, Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie, Ogórek, kurczak ze sliwka, zapiekanka z tartych ziemniaków, Kanapka włoska , Obiad, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Ciasto kokosowe z lodami Carte d’Or Czarna Porzeczka, Przepis z Papryka z jajkiem, Przepis z zapiekana z makaronem, Sałatka z klopsikami, Przepis z sos z karkówki, Duszone ziemniaki z marchewką, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, zapiekanka z kalafiora i mięsa, Atrakcyjne, chrupiące tartinki rybne, Przepis z zapiekanka z makaronem serem i pomidorami, Przystawki, Dip do grillowanych warzyw , Zupa pieczarkowa, Sałatka z bakłażanów inaczej, Przepis z czosnek z ziołami, Pierś z kurczaka, Filety w sosie grzybowo serowym , Warzywne curry z ryżem, makaron pieczarki kurczak, Przepis z Kurczak z pieca, Enchiladas z chilli con carne, Kalafior, żeberka w sosie musztardowym, sos do ryby na ciepło, Krewetki na złoto, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Polędwiczka z grzybami, Lekka zupa pomidorowa, Zupa krem z dyni - VIDEO, Bigos domowy, Omlet z warzywami i ryżem, Zupa szczawiowa, Sałatka grecka z fetą, obiad z sznycla z indyka