Dodaj do ksiązki kucharskiej muszle faszerowane

muszle faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: marzena

muszle faszerowane - składniki:

  • makaron muszelki duże - 500 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory w puszce bez skórek - 1 opakowanie
  • przecier pomidorowy - 2 łyżki
  • starty żółty ser - 200 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • świeży estragon - 0.5 łyżki

muszle faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.
  2. Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.
  3. Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.
  4. przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.
  5. Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZLE FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad szynka wieprzowa, Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem , szaszłyk z grilla, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Gulasz, Proste kotleciki z jajka, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Leczo, Pierogi z kapustą i grzybami, Warzywa, Budyń malinowy, sałatka z selera naciowego i jajek, Przepis z makaron ze słodkim sosem, Udka, Sznycel cielęcy z grilla , Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, przepisy na sery, Sałatka pomidorowa z rzodkiewkami, Sos beszamelowy , Polędwiczka po chińsku, Pieczeń, Przepis z musztarda knorr, Polędwica pieczona, plastry sera żółtego, zapiekanka mięso mielone - -, Pierś z kurczaka pieczona, Sosy, krewetki w masle, mieso na slodko, Spaghetti , Zupa krem marchewkowo pomarańczowa, Szybki obiad, Zupa z opieniek, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Pierogi z jagodami, zupa kasza, Gołąbki, przepisy z miesa, Żeberka, Przepis z kapusta ziemniaki kiełbasa, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Leczo z cukinii, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Gołąbki, dania z papryki, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek, Rurki w sosie pieczarkowym z kurczakiem, boczkiem i wędzonym serem , Przepis z sosy do pizzy, Ryba pieczona z kapustą kiszoną, Kutia, Bigos domowy, Przepis z sos curry do kurczaka, Pasztet strasburski z wątróbek, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , kurczak pieczony w ciescie, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Zupa z soczewicy, Rozgrzewająca jesienna zupa , Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, cebuli czerwonej, Przepis z ciasto z warzywami, Puree z kalafiora, sos smietankowy