Dodaj do ksiązki kucharskiej muszle faszerowane

muszle faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: marzena

muszle faszerowane - składniki:

  • makaron muszelki duże - 500 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory w puszce bez skórek - 1 opakowanie
  • przecier pomidorowy - 2 łyżki
  • starty żółty ser - 200 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • świeży estragon - 0.5 łyżki

muszle faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.
  2. Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.
  3. Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.
  4. przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.
  5. Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZLE FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bigos, Zupa serowa na żółtkach, Przepis z kurczak w sosie czosnkowym, Kotlet de volaille - VIDEO, Naleśniki doskonałe, Kapuśniak staropolski , Pasta fasolowa z selerem, Pierogi z kapustą i grzybami, Kremowa zupa kalafiorowa, Pizza Bukiet Smaków, pieczarki gotowane, Sos „Cezar”, Sałata z poziomkami po francusku, Grecka zapiekanka z ciastem filo, Gołąbki, Smaczne spaghetti z szynką w sosie śmietanowym, Ogórek, Arbuzowy koszyk, Zapiekanki, Tortilla 5 smaków, Papryka, Risotto z prawdziwkami, Przepis z kurczak-piers, Przepis z obiad wieprzowe, Pierogi z jagodami, Pieczona rzepa z boczkiem, Pasztet, Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych), Naleśniki razowe z pieczarkami, makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, mielone kotlety rybne, filet z kurczaka duszony, Kapuśniak staropolski , gotowane piersi z kurczaka, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Sos Harissa, Przepis z sos z jogurtu naturalnego, kurczak nadziewany miesem mielonym, Leczo - VIDEO , Zupa pomidorowa, Grackie postne ciasto czekoladowe, Grecka cielęcinka, Przepis z hiszpanskie, Ryż, kiszone, Przepis z zupa grochowa na boczku, Sałatka Nicejska, Karkówka, Przepis z NA FASOLE, sos brokulowy, Barszcz biały, Sałatka grecka, Truskawkowy kieszonkowiec, obiad z jajkiem, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Przepis z ryba sola zapiekana, Placki po węgiersku, Warzywa, Przepis z ryż w d, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Gyros, Golonka