Dodaj do ksiązki kucharskiej Musztarda - Miód

Musztarda - Miód

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Kacper Tee

Musztarda - Miód - składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • musztarda rosyjska - 1 łyżeczka
  • cebula prażona - 2 łyżki
  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • miód - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu - 0.5 łyżeczki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • czosnek - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula granulowana - 1 łyżeczka
  • mąka - 1.5 łyżek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • estragon - 0.5 szczypty

Musztarda - Miód - Sposób przygotowania:

  1. Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  2. Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  3. Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZTARDA - MIÓD - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pomidorowy sos do pizzy, Brazylijska „cegła”, Sałatka kebab - VIDEO, Przekąski, Przepis z przyprawy do cielęciny, Tortilla - VIDEO, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, makaron na obiad, Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy, ryż na zimno, Przepis z sałatki hiszpańskie, schab po chińsku, Zapiekanka rodzinna, Jajka, Przepis z zupa gulaszowa po wegiersku, Sałatka z pepperoni i ryżem, Przepis z ryż - obiad, Przepisy świąteczne, Barszcz, Carbonara, Karczek pieczony z żurawiną , Gulasz, Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Gulasz, Tortilla z paprykowym nadzieniem , Sos czosnkowy , pieczarki faszerowane z grilla, na obiad makarony, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Kocia lasagne , Rurki z pieczarkami , kapusta do golonki, Ryba po grecku, Sałatka Bambini z rukolą, Kanapka z grillowaną wołowiną , Łosoś, Tarta szparagowa, danie z dt, TAPAS: Papryka nadziewana z oliwkami, Quesadillas - VIDEO, sos makaron, Frittata z suszonymi pomidorami i brie z orzechami, Placki ziemniaczane z sosem wiosennym, Przepis z Obiad ryż z warzywami, Nuggetsy z ryby, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Mielone, Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Kurczak marynata, Pierś z kurczaka, Przepis z czerwona i, Jarskie kotlety ziemniaczane, majonez Knorr, pierś z kurczaka obiad, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Pasztet, Przepis z naturalna przyprawa, zupa z młodych buraczków, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Dip szparagowy, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO