Dodaj do ksiązki kucharskiej Musztarda - Miód

Musztarda - Miód

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Kacper Tee

Musztarda - Miód - składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • musztarda rosyjska - 1 łyżeczka
  • cebula prażona - 2 łyżki
  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • miód - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu - 0.5 łyżeczki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • czosnek - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula granulowana - 1 łyżeczka
  • mąka - 1.5 łyżek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • estragon - 0.5 szczypty

Musztarda - Miód - Sposób przygotowania:

  1. Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  2. Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  3. Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZTARDA - MIÓD - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Carbonara, Gulasz warzywny, kuchnia tv gotowanie, Przepis z salatki z ananasem, gołąbki zawijane w kapuste pekińska, Przepis z piersi z kurczaka na patyczkach, Nadziewane pomidory, żeberka po amerykańsku, Obiad, Barszcz biały, Kotlety, Makaron z serem feta, kurczakiem i dynią, Przepis z czerwonych, pierś w kurczaka, Schab w pięciu smakach, Rybny klops, Pasztet domowy tradycyjny, Przepis z przepisy na rybe do słoika, Polędwiczki wieprzowe, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Leczo - VIDEO , sałatka w oleju, Baba ziemniaczana ze słoniną, Sałatka kebab - VIDEO, sos do sałatki z mozzarellą, Przepis z grill f, Przepis z obiad z ciasta francuskiego, Flądry masala, Fakes czyli zupa z zielonej soczewicy , Przepis z sałatki z sałat, Sos beszamelowy , Lody czekoladowe z ciastem i karmelowymi bananami, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z sałatka z oliwa, Zupa grochowa, Wołowina po burgundzku, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Jesienna zupa z kasztanów, paluszki surimi, Sałatki z kurczakiem, Przepis z mięso mielone w piekarniku, Dorsz duszony w pomidorach, Spaghetti z tuńczykiem, Krupnik, Smaczna zupa na sposób meksykański, Ziemniaki, szpinak i pierś kurczaka, Potrawka curry, Świderki w sosie z dyni, Koktajl owocowy, Pasta z fasolki mung, Placki, Żeberka - VIDEO, Ryba po grecku, grill kurczak, ocet balsamiczny marynata, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Krem brokułowy, Świderki w sosie z dyni, kuchnia polska mi, Tortilla, Przepis z przepisy ciasta, Karp, Sycylijska caponata z bakłażanem, Sałatka z kapusty pekińskiej