Dodaj do ksiązki kucharskiej Musztarda - Miód

Musztarda - Miód

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Kacper Tee

Musztarda - Miód - składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • musztarda rosyjska - 1 łyżeczka
  • cebula prażona - 2 łyżki
  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • miód - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu - 0.5 łyżeczki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • czosnek - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula granulowana - 1 łyżeczka
  • mąka - 1.5 łyżek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • estragon - 0.5 szczypty

Musztarda - Miód - Sposób przygotowania:

  1. Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  2. Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  3. Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZTARDA - MIÓD - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba po grecku, marynata do schabu, Placki ziemniaczane, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, na ciasto, pieczone mięso wieprzowe, Kurczak w paście ziołowej, szpinakiem, Wegetaiańskie chili z papryką i fetą, Kapusta nadziewana mięsem, Zupa pieczarkowa z grzankami, Kurczak słodko-ostry, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Kebab, Przepis z łosoś na parze, Przepisy świąteczne, Przepis z ciasto z warzywami, Cytrynowy łosoś z grilla, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z polskie obiady, Pieczeń, Przepis z pierś z kurczaka przepisy na obiad -, Zapiekanki, Przepis z sos curry do kurczaka, Warzywa po meksykańsku , Delikatny schab, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Spaghetti z tuńczykiem, Kapusta z grochem, Delikatny schab, Przekąski, tortilla z kurczakiem przepis knorr, paluszki surimi, Mielone, Zapiekanka Gyros , Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Wołowina z kiełkami i kukurydzą, Bekonowe Petitki, Stek cielęcy po neapolitańsku, Przepis z dania główne z wołowiny, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z ciasta a s, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Masło ze śledzi , Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sos włoski do spaghetti, Spaghetti a la carbonara, przystawki z łososia wędzonego, Wykwintny sum w sosie śmietanowym, Aksamitny krem szparagowy, Gołąbki, Sos śmietanowy z pieczarkami i papryką, Sałatki z makaronem, Przepis z kluski kładzione na wodzie, mięso wołowe, obiad szynka wieprzowa, Przepis z zapiekanki z kielbasa, Pieczone angielskie ziemniaki, gotowane ziemniaku, Żurek, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Ryż, dania z papryki