Dodaj do ksiązki kucharskiej Musztarda - Miód

Musztarda - Miód

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Kacper Tee

Musztarda - Miód - składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • musztarda rosyjska - 1 łyżeczka
  • cebula prażona - 2 łyżki
  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • miód - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu - 0.5 łyżeczki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • czosnek - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula granulowana - 1 łyżeczka
  • mąka - 1.5 łyżek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • estragon - 0.5 szczypty

Musztarda - Miód - Sposób przygotowania:

  1. Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  2. Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  3. Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZTARDA - MIÓD - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos czosnkowy , Przepis z ziemniaki z czosnkiem, steki wolowe, Przepis z ryba z puszki, Sałatka Cezar - VIDEO, Dynia, Pizza z papryką i pomidorami, Meksykańskie kąski, Przepis z sos do schabowych, Przepis z makaron po am, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Zupa ogórkowa, Sałatka kebab - VIDEO, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Piersi kurczaka z ziołami w sosie jogurtowym, Przepis z szaszłyki z warzywami, Przepis z obiad mielone mieso, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Pasta łososiowa, Wielkanocne jajka zapiekane z szynką , Salsa, Kanapki z salami “Miś uszatek”, Sos serowy na ciepło, Przepis z kurczak na grilla, al dente, Zupa kremowa ze szparagami, Kasza, Musaka, piers z kurczaka z papryka na patelni, Przepis z gorgonzola, Cukiniowe ślimaczki, Kotlety z łososia w sosie beszamelowym, kuchnia polska zeberka, Papryka, Zupa grochowa, ziemniaki czosnek, Grzanki z tofu i bazylią , Warzywna sałatka z ciecierzycą , ogórek feta, Karkówka, Leczo - VIDEO , Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Ryba w koszulce, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, grochowka z kielbasa, Placki ziemniaczane, Jajka nadziewane grzybami, łosos wedzony, Przepis z sałatka z jabłkami, Przepisy świąteczne, Obiad sos do miesa wieprzowego, jajka na twardo, Mielone, Czekoladowe naleśniki, Zupa grzybowa a la flaczki, Rajska szarlotka, Roladka z grzybami i szpinakiem , Przepis z cebula czerwona, Cukinia z pomidorami, Smażona ryba, szpinak i ziemniaki, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zupy, Pierś z kurczaka pieczona