Dodaj do ksiązki kucharskiej Musztarda - Miód

Musztarda - Miód

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Kacper Tee

Musztarda - Miód - składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • musztarda rosyjska - 1 łyżeczka
  • cebula prażona - 2 łyżki
  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • miód - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu - 0.5 łyżeczki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • czosnek - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula granulowana - 1 łyżeczka
  • mąka - 1.5 łyżek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • estragon - 0.5 szczypty

Musztarda - Miód - Sposób przygotowania:

  1. Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  2. Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  3. Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZTARDA - MIÓD - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

marynata do karkowki, Włoskie kluski chlebowe w sosie pomidorowym, Tort truskawkowy, Gdański gulasz cielęcy , Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli, Sosy, Pstrąg, Dania z ryżem, Karp w galarecie, Przepis z kurczak -przepisy, Ryba po grecku, Ciasto Tęcza, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z marynata do udek kurczaka, Przepis z smaczny p, Przepis z piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Przepis z ziemniaki zapiekane z boczkiem, Bigos domowy, Kapusta z grochem, Schab w pięciu smakach, dip warzywa, Przepis z młoda kapusta z mięsem, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, BEZOWE CAŁUSKI, Przepis z kurczak miod, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Spaghetti po napoleońsku, BUŁKA Z JAJEM :), Sałatka Gyros, golonka w warzywach i piwie, Kotlety po kaszubsku , Baba ziemniaczana , ciast, Kurczak pieczony w papryce , Kaczka, Kurczakowy ślimak, Ryba z patelni po hambursku, Przepis z przepisy na łatwy obiad, Przepis z sałatki łatwe, Grzanki z pastą tuńczykową, Łosoś, piersi z, zapiekane z ziemniakami, Przepis z kurczak m, Zupa gulaszowa, Sałatka ceprese , Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sos czosnkowy , Zupa hamburska, Męska kiełbasa, Zapiekanka z serem, Ciasto cytrynowo-jogurtowe, Sos włoski do spaghetti, Kotlety po kaszubsku , Przepis z filet z kurczaka mleko, Polędwiczki, Gyros z kurczakiem, Ryż, smażona piers kurczaka, ser plesniowy, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z pieczony schab w rękawie, Wigilijna czarna kapusta .