Dodaj do ksiązki kucharskiej Musztarda - Miód

Musztarda - Miód

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Kacper Tee

Musztarda - Miód - składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • musztarda rosyjska - 1 łyżeczka
  • cebula prażona - 2 łyżki
  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • miód - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu - 0.5 łyżeczki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • czosnek - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula granulowana - 1 łyżeczka
  • mąka - 1.5 łyżek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • estragon - 0.5 szczypty

Musztarda - Miód - Sposób przygotowania:

  1. Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  2. Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  3. Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZTARDA - MIÓD - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z obiad cebula, poledwiczki wieprzowe z warzywami, bomba malinowa, SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM , ryba salatka, Leczo - VIDEO , przystawki z łososia wędzonego, mleko mąka, kurczak po chinsku przepisy, Dolmathakia yialantzi – faszerowane liście winorośli, hiszpanskie, Przepis z mięso z grilla, Gulasz, Sałatka z brokułami - VIDEO , Spaghetti a la carbonara, Sałatka z ryżem i tuńczykiem I, Zupa krem z dyni - VIDEO, Pasta z serka topionego, Zawijaski z łososiem, Przepis z kuchnia polska zupy, Ratatui a’la Gousto, Kebab, Zupa ogórkowa, Zupa jarzynowa, sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Sałatka makaronowa z białą fasolą, Żurek z jajkami przepiórczymi, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Pasztet ze szpinaku i łososia , Przepis z sałatka kapusta pekińska, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z obiad z piersia kurczaka, Ryba po grecku, Zapiekany Pan Kartofel, Przepis z mięsa wieprzowego, Krupnik, Spaghetti Bolognese, Sznycel cielęcy z grilla , Mielone, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Placuszki z cukinii, Przepis z kremy -desery, Przepis z sałatka z k, Potrawy wigilijne, Półmisek owoców morza, Stek z tuńczyka z pomidorami, kurczak z warzywami i ryżem, Przepis z szpinakiem, Placki ziemniaczane, Sałatka meksykańska , makaron z lososiem, Tosty z mozzarellą, Kotlety, Barszcz, Francuski sos do przekąsek, Przepis z makaron z parówką, Puszyste placki z jabłkami , Ciasto na pizze, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Spaghetti z tuńczykiem, Zawijaski z łososiem, Przepis z sosy do tortilli