Dodaj do ksiązki kucharskiej Musztarda - Miód

Musztarda - Miód

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Kacper Tee

Musztarda - Miód - składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • musztarda rosyjska - 1 łyżeczka
  • cebula prażona - 2 łyżki
  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • miód - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu - 0.5 łyżeczki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • czosnek - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula granulowana - 1 łyżeczka
  • mąka - 1.5 łyżek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • estragon - 0.5 szczypty

Musztarda - Miód - Sposób przygotowania:

  1. Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  2. Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  3. Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZTARDA - MIÓD - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos do kurczaka z warzywami, Ryż z pomidorami i czosnkiem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Gołąbki, ciasto na pi, Przepis z sałatka z rybą wędzoną, Przepis z kurczak po tajsku, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zupa krem z dyni - VIDEO, Ciasto na pizze, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Sałatka Gyros, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Placki, Pasztet, Przepis z kurczak pikantny, Zupa jarzynowa z kukurydzą , Przepis z obiad z piersią kurczaka, Sałatka z małżami, Łosoś po polsku II, bez miesa, Przepis z sos pieczarkow, Pikantne sakiewki, smażone na głębokim oleju, Tajska zupa curry z kurczakiem, Śledzie, Owocowa sałatka z serem żółtym, Przepis z Ziemniaki po gó, Zupa z dyni, Kutia, Sałatka z sosem musztardowym, Przepis z boczek ze śliwką, Sos słodko-kwaśny, kapusta po chinsku, Przepis z losos z patelni grillowej, hummus, sałatka z serem feta i sałatą lodową, Przepis z zielone pesto, Przepis z zupy z makaronem, Tarta z kurczakiem, Roladki z indyka z orzechami, Przepis z przyprawa do piernika, Sałatka z selera i gruszek, kurczak po ugotowaniu, Canedreli ze speckiem, Przystawki, Sałatka Nicejska, Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu , Sos czosnkowy , Gołąbki z sosem pomidorowym, Lasagne drobiowa, Ryba po grecku, Barszcz, Kotlet z krowiego wymiona, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Kebab w kajzerce, Risotto z karczochami, Tagliatelle z mięsnym sosem, kurczak z piekarnika przepisy, Gulasz, Kule pieczarkowe, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Spaghetti Bolognese, Przepis z sałatka z krewetek koktajlowych