Dodaj do ksiązki kucharskiej Musztarda - Miód

Musztarda - Miód

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Kacper Tee

Musztarda - Miód - składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • musztarda rosyjska - 1 łyżeczka
  • cebula prażona - 2 łyżki
  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • miód - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu - 0.5 łyżeczki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • czosnek - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula granulowana - 1 łyżeczka
  • mąka - 1.5 łyżek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • estragon - 0.5 szczypty

Musztarda - Miód - Sposób przygotowania:

  1. Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  2. Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  3. Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZTARDA - MIÓD - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kasza gryczana z wędzonym boczkiem na sypko, Dynia, Chińskie wspomnienia, Kocia lasagne , Sałatka z pora, Kociołek gulaszowy z kaszą - VIDEO, Zupa kalafiorowa, Parówki zapiekane, Szybka karpatka, czerwone papryki, Zapiekanka Gyros , Zapiekanka z kiszonej kapusty i mięsa mielonego, Zupa krem, Boeuf stroganoff z musztardą, Przepis z kukurydza makaron, Przepis z biała kapusta zasmażana, Pieczone pierożki z serowym nadzieniem, Brokuły, Sałatka Gyros, Przepis z sałatka makrela, Przepis z grillowane ko, Babka majonezowa, Przepis z smazony ryż z porem, Sos czosnkowy , Mielone, Gulasz, nowe ciasta, kuchnia hiszpanska, Krem brokułowy, Krupnik, makaron spagetti, Mazurek, Przepis z makaron z bo, piersi kurczaka z zupą cebulową knorr, Sałatka z pora, Młoda kapusta z boczkiem, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Przepis z slodko, Kluski , Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Spaghetti Bolognese, Pory au gratin, Meksykańska mieszanka owocowa z lodami waniliowymi i tequilą, Przystawki, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Naleśniki, Przepis z zupy z ziemniakami, Zupa serowa z gruszką, Soczysty kurczak w curry , Suflet serowy, Przepis z grill k, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z FASZEROWANY MAKARON, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, ryba mintaj, Przepis z sos spaghetti z pomidorów, Pomidorowa z pierożkami Tortelini, Sałatka szefa z chorizo i pestkami dyni, piersi z kurczaka z bazylią, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z filet s kurczaka, sos do polędwiczek wieprzowych