Dodaj do ksiązki kucharskiej Musztarda - Miód

Musztarda - Miód

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Kacper Tee

Musztarda - Miód - składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • musztarda rosyjska - 1 łyżeczka
  • cebula prażona - 2 łyżki
  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • miód - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu - 0.5 łyżeczki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • czosnek - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula granulowana - 1 łyżeczka
  • mąka - 1.5 łyżek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • estragon - 0.5 szczypty

Musztarda - Miód - Sposób przygotowania:

  1. Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  2. Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  3. Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

MUSZTARDA - MIÓD - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa wigilijna z zielonego groszku, Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami, Przepis z Obiad niemiecki, Sałatka Nicejska, Łosoś, Kapusta z grochem, Rosół, Pierogi ruskie z sosem cebulowym i ziołami, Sos z winem madera, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach, kurczak nadziewany, Sałatka Cezar - VIDEO, Gołąbki bez zawijania wegetariańskie, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie, omlety z jajek, kurczak a l, Risotto, lasagne z brokułami, Przepis z Kaczka pieczona w piekarniku, Wytrawne babeczki z sałatką z kurczakiem, Królik z warzywami duszony w czerwonym winie, Sałatka z porów, farsz do sajgonek, Placki po cygańsku z grzybami, Ryba po grecku, Przepis z mieso zapiekanki, Kurczak, Rama, Sałatka makaronowo-warzywna, makaron z sosem śmietanowym, Placki z twarogiem, Łosoś pod pesto ze szparagami, Sos koperkowo-ketchupowy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Szaszłyki z mintaja, Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli, Zapiekanka rodzinna, szpinak z makaronem -, Tłusty czwartek, Sałatka Gyros, dorsz na obiad, Obiad, krewetki smażone na maśle, Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem, Przepis z pieczone skrzydełka z kurczaka, obiad wielkanocny, Przepis z kuchnia polska warzywa, Dipy, Carbonara, koperkow, Przepis z polędwica, morszczuk, cebula pomidory papryka, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Aromatyczne ziemniaki Rapaniana, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Krewetki z pieczarkami, Przepis z przepisy na kaczkę pieczoną, Gyros, Barszcz, daasaf, Sałatka Nicejska