Dodaj do ksiązki kucharskiej Nadziewana pieczeń z indyka

Nadziewana pieczeń z indyka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: MartaS

Nadziewana pieczeń z indyka - składniki:

  • por - 30 dekagramów
  • gotowana szynka w plastrach - 15 dekagramów
  • orzeszki piniowe - 3 dekagramy
  • ser żółty cheddar - starty - 30 gram

Nadziewana pieczeń z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
  2. Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
  3. Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej

NADZIEWANA PIECZEŃ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatka z gotowanej piersi kurczaka, Papryka, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z czosnkowa sa, Carbonara, Ryba po grecku, Przepis z dania w naczyniu żaroodpornym, Ogórek, chleb cz, Udka, Ciasto na pizze, Zawijaski z łososiem, surówka kapusta pekińska, Babka majonezowa, Zupa tajska z kurczakiem, Kluseczki a la Stroganoff, zupy niemieckie, Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem, Placki owsiane z warzywami, sałatka z groszkiem, Przepis z tatar z jajkiem, Jagnięce kotleciki z grilla z soczewicą, Kocia lasagne , Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Przepis z udka z kurczaka smazone na patelni, Zupa z soczewicy, Żurek, Schab, Oryginalne orichette w niebieskim sosie, Pulpety z indyka w sosie pomidorowym - VIDEO, Pierogi z jagodami, Rybny tort z kapustą, Pomidorowy krem ze śmietaną, Placek cebulowy z kiełbaskami, obiad z miesa, Gyros z kurczakiem, Bigos - VIDEO, nowe dania, Miętus w winnym sosie, mieso warzywa, Naleśniki, przyprawy do baraniny, Zapiekanka z czerwoną soczewicą, Łosoś po litewsku, Babka majonezowa, Gulasz myśliwski pod pierzyną, Quesadillas - VIDEO, kotlet j, Kocia lasagne , Przepis z Posiekana kolendra, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Sałatka fetikos, Potrawy wielkanocne, Placki, Zupa cebulowa, blender przepisy, Kluski leniwe , sałatka z papryką, Przepis z makaron bezmiesny, Kurczak z imbirem i limonką, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupa tajska z kurczakiem, Przepis z kapuśniak z białej kapusty -, ziemniaki sos ogórki