Dodaj do ksiązki kucharskiej Nadziewana pieczeń z indyka

Nadziewana pieczeń z indyka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: MartaS

Nadziewana pieczeń z indyka - składniki:

  • por - 30 dekagramów
  • gotowana szynka w plastrach - 15 dekagramów
  • orzeszki piniowe - 3 dekagramy
  • ser żółty cheddar - starty - 30 gram

Nadziewana pieczeń z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
  2. Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
  3. Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej

NADZIEWANA PIECZEŃ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Twarożek w ogórkach, Śledzie, Tłusty czwartek, Kapusta z grochem, Zapiekanka po rzymsku, Barszcz, Surówka marchewkowo-jabłkowa, Sałatka Cezar klasyczna, Pizza Bukiet Smaków, TAPAS: Marynowana papryka, drobno, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Omlet tajski, Mielone, piers z kurczaka na obiad, Sałatka z pieczonym łososiem, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, mięso jajko, Musaka, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Naleśniki doskonałe, Przepis z obiad z sznycla z indyka, Zupa krem z dyni - VIDEO, Kapuśniak staropolski , Sos majonezowy ze słodką papryką, Gniazda ziemniaczane z jajkiem i serem, Przepis z Hamburgery wołowe, Przepis z pstrag smazony na patelni, sałatka z mieszanka sałat, Przepis z na placki, Leczo z cukinii, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Ciasto na pierogi, Pizza Bukiet Smaków, Przepis z knorr delikat, Grzybowa z kaszą i ziemniakami , Zupa brokułowa, pulpety z indyka gotowane -, Przepis z obiad ciasto francuskie, Polędwiczki, Krupnik, Indyk w cieście, Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem , Kurczak, mieso mielone zapiekane w piekarniku, zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, Sałatka serowa , Przepis z gotowany por, Sałatki, Sos beszamelowy , Leczo z cukinii, Przepis z pieczony schab w rękawie, Jajka, Ryba, Wiejska potrawka z kurczaka z sokiem winogronowym, Przepis z ryba na obiad przepisy, Ekspresowy kurczak po tajlandzku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z gulasz wp, obiad z piersią z kurczaka, Przepis z smaczny p, Przepis z mięso i kasza gryczana, Francuska Tarta z Porem