Dodaj do ksiązki kucharskiej Nadziewana pieczeń z indyka

Nadziewana pieczeń z indyka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: MartaS

Nadziewana pieczeń z indyka - składniki:

  • por - 30 dekagramów
  • gotowana szynka w plastrach - 15 dekagramów
  • orzeszki piniowe - 3 dekagramy
  • ser żółty cheddar - starty - 30 gram

Nadziewana pieczeń z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
  2. Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
  3. Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej

NADZIEWANA PIECZEŃ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Frittata warzywno-mięsna, Przepis z łatwa zupa pomidorowa, Truskawki z winem marsala, sera camembert, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z salatki na grill, Smażone krewetki z chili, Schab w pięciu smakach, Makaron, Smażone jajko, Przepis z knorr kurczak oliwa, Makowiec, Kebab w kajzerce, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z kotlety do hamburgerów przepis, Potrawy wigilijne, Przepis z kurczak por smietana, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z ser w ziolach, Brokuły, Przepis z knorr z pieczarkami, Kotlety, Nachos, gołąbki bez mięsa, Sałatka kolory wiosny, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Francuska zupa cebulowa zapiekana z serem, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Karp w galarecie, Przepis z filety z dorsza, Zupa pomidorowa, czerwony ryż, Sos tatarski, cukinia zawijana, Zupa krem z dyni - VIDEO, Czosnkowo-pomidorowa sałatka, Sałatka z mielonką wieprzową, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, ciasto cy, Sałatka Gyros, Magicznie pieczone nektarynki, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, fix spaghetti knorr, ryby smazone, Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami, Makaron aglio e olio inaczej , Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Gyros, Ryba po grecku, Zupa z fasoli z warzywami, cannelloni z serem, Zupa cebulowa, Kalafior, Pierogi, Sałatki z makaronem, Zapiekanka ryżowa z pieczarkami, pierogi-z-kapusta, Obiad, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z kurczak latwy, Przepis z poledwiczki drobiowe