Dodaj do ksiązki kucharskiej Nadziewana pieczeń z indyka

Nadziewana pieczeń z indyka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: MartaS

Nadziewana pieczeń z indyka - składniki:

  • por - 30 dekagramów
  • gotowana szynka w plastrach - 15 dekagramów
  • orzeszki piniowe - 3 dekagramy
  • ser żółty cheddar - starty - 30 gram

Nadziewana pieczeń z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
  2. Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
  3. Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej

NADZIEWANA PIECZEŃ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaron z kurczakiem i pieczarkami, poledwiczki z grilla, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Zupa jarzynowa, Wołowina po burgundzku, Zupa cebulowa, Przepis z sos z serka topionego przepisy, Gołąbki, Karp pieczony, szynka faszerowana jajkiem, Golonka, Sos „regent” I, Indyk, Ciasto kominkowe, TAPAS: Tortilla fasolowa z chorizo, masło do smażenia, Lasagne, Placki ziemniaczane, kapusta z grochem ziemniakami, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kanapka dla dzieci "Rybka", Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z ziemniaki w winie, Francuskie tosty serowe , Zupa marchewkowa z curry, pierogi z kapustą i z mięsem, Zapiekanka z ziemniakow, Krewetki pesto, por z marchwią, Tortilla - VIDEO, Tagine z kurczakiem i warzywami, Przepis z zupy z ziemniak, Tilapia z czereśniami, Przepis z naleśniki z serem, Sałatki, Zupy, ryba z warzywami po francusku, Węgierski gulasz z zieloną papryczką , Panierowana ryba z sosem tatarskim , Szpinak zapiekany w kajzerkach , Przepis z ciasto z owocem, Przepis z makaron z mięsem mielonym i warzywami, Przepis z makaron z gr, obiad kurczaka, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Kofta kebab z sałatką Fatush, Sos czosnkowy , Szybki kotlet indyczy na sposób grecki, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatki z makaronem, Placki ziemniaczane, Przepis z placki ziemniaczane po zbójnicku, Przepis z czerwona fasola, sosy z jogurtem naturalnym, Pieczony klops, Zupa fasolowo – cebulowa, Paprykowe tuszki kurczaka , Kebab tradycyjny, Gyros, sos z pieprzem marynowanym, Tartinki z awokado i wędzonym łososiem , Przepis z makaron n, Krem brokułowy, Ratatui a’la Gousto