Dodaj do ksiązki kucharskiej Nadziewana pieczeń z indyka

Nadziewana pieczeń z indyka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: MartaS

Nadziewana pieczeń z indyka - składniki:

  • por - 30 dekagramów
  • gotowana szynka w plastrach - 15 dekagramów
  • orzeszki piniowe - 3 dekagramy
  • ser żółty cheddar - starty - 30 gram

Nadziewana pieczeń z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
  2. Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
  3. Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej

NADZIEWANA PIECZEŃ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tortilla - VIDEO, Ananasy z naszej klasy, Aromatyczna grecka przekąska z cukinii, Sałatka ziemniaczana ze szparagami, Placki ziemniaczane, Przepis z duszony mięso z pieczarkami, Tradycyjne Chili con carne z wołowiną , Gulasz po polsku - VIDEO, Jajka, Banany w cieście, Kabaczek z szynką po rzymsku, przyprawa do wołowiny knorr, Przepis z duszona marchew, Przepis z lody z owocami, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, sos curry KURCZAK, Pierogi, chłodnik z kefiru, Lasagne, Przepis z jajka po, Przepis z WEGIERSKA ZUPA GULASZOWA, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, letni obiad, Karp Wigilijny, Przepis z mrożony łosoś, Przepis z sałatka jajko, Cebulaki, Przepis z przyprawa do ryb, Leczo - VIDEO , Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, Makaron w sosie pieczarkowo-serowym, Przepis z kurczak w calosci, Świderki w sosie grzybowym z rozmarynem - VIDEO, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Sałatka z groszkiem , Dolmades- greckie gołąbki w liściach winogron, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Sałatka z porów, Grzyby w śmietanie , Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, przepisy z ziemniakow, Przepis z ryba na papryce, Mielone z cukinią i żółtym serem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sos beszamelowy , Zupa jarzynowa, Sałatka Gyros, Przekąski, przepisy po angielsku na obiad, Zupa cebulowa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Ogórek, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Szybki obiad, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Kebab w kajzerce, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekanka makaronowa, makaron na rozne sposoby, Karp w galarecie, korzeń pietruszki, Przepis z latwy placek, Aromatyczna włoska sałatka caprese