Dodaj do ksiązki kucharskiej Nadziewana pieczeń z indyka

Nadziewana pieczeń z indyka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: MartaS

Nadziewana pieczeń z indyka - składniki:

  • por - 30 dekagramów
  • gotowana szynka w plastrach - 15 dekagramów
  • orzeszki piniowe - 3 dekagramy
  • ser żółty cheddar - starty - 30 gram

Nadziewana pieczeń z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
  2. Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
  3. Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej

NADZIEWANA PIECZEŃ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kotlety, Przepis z zupa krem z brokulów, Sałatka ze szparagami i pomarańczami, kuchnia polska salatki, Zapiekanka makaronowa, obiad z spagetti, Pieczeń wołowa z sosem, Ogórkowa z kartoflami, kurczak nadziewany miesem mielonym, zapiekanka z piersi kurczaka z pieczarkami, Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą, sałatka napoli, Haładziec, Chrupery ziołowe, Przepis z filety a kurczaka, Kruchy placek z pianką, Przepis z dorsz z grilla w folii, Obiad, Przepis z gruba, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Ciasto na pierogi, Bawarski kąsek, Przepisy świąteczne, Przepis z szaszlyki z piekarnika, Naleśniki, Polędwiczka z grzybami, makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, naleśniki z farszem -, Kotlet de volaille - VIDEO, Żurek, Gyros, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Wędzony kurczak na winnej kapuście, Węgorz duszony, Żeberka, Zupa jarzynowa, Przepis z desery i ciasta, Makaron Włoskiej Mammy, sosy z jogurtem naturalnym, majonez - do sosu, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Tarta szpinakowo-serowa, Boeuf Bourguignon, Potrawy wigilijne, Nadziewane jajka, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Zapiekanka makaronowa, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Szybkie faszerowane ziemniaki , Meksykańskie naleśniki na ostro, Zupa gulaszowa, Przepis z żółta fasolka szparagowa, Polędwiczki wieprzowe, kurczak duszony w warzywach, Sos z tuńczykiem do makaronu, Udka, Placki ziemniaczane, Stroganoff z kiełbasy, Aromatyczny schab, Dania z makaronem, pesto z oliwek, Sałatka z selerem i ananasem