Dodaj do ksiązki kucharskiej Nadziewana pieczeń z indyka

Nadziewana pieczeń z indyka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: MartaS

Nadziewana pieczeń z indyka - składniki:

  • por - 30 dekagramów
  • gotowana szynka w plastrach - 15 dekagramów
  • orzeszki piniowe - 3 dekagramy
  • ser żółty cheddar - starty - 30 gram

Nadziewana pieczeń z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
  2. Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
  3. Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej

NADZIEWANA PIECZEŃ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Jednogarnkowy kurczak, Risotto, Ryżowa skorupa, Przepis z salatka z kapusta, deser ciasta, Potrawy wigilijne, Śledziowe kanapki, Sałatka z porów, Carbonara, Ciasto czekoladowe, Zapiekanka rodzinna, salata z serem feta, Sałatka z porów, Przepis z łosoś wędzony - sałatka, kurczak curry w mleku kokosowym, Zupa minestrone z kapustą , Sałatka husarska, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Ziołowe pstrągi z rusztu, Przekąski, Pierś z kurczaka, Placki ziemniaczane, Przepis z na szybko, obiad roladki, Kopytka z żółtym serem, Przepis z makaron m, Obiad, Śledzie, Quesadillas - VIDEO, Kasza, wołowina duszona, Ratatouille, czyli lato na talerzu, Ryba, Przepis z smażone polędwiczki, Proste kotleciki z jajka, Aromatyczne wstążki z pieczarkami, Surówka z owoców, Ciasto na pierogi, Pikantne sakiewki, Sałatka z brokułów i pomidorów, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Gulasz po polsku - VIDEO, Sałatka w pięć minut, Ratatouille, czyli lato na talerzu, Przepis z RY Z MIESEM MIELONYM, cebula na patelni, schab papryka cebula, dodatki do zup, Brokuły, Kurczak z grilla w zielonej paście, Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną, bakłazan, pene ze szpinakiem, Sałatki, Przepis z sos pomidorowy do miesa, Schab w pięciu smakach, bomba malinowa, zapiekanki makaron, zapiekanka rzymska, Krem brokułowy, Ogórek, Przepis z z mielonego, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą