Dodaj do ksiązki kucharskiej Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - składniki:

  • filet z kurczaka - 400 gramów
  • szpinak mrożony w liściach - 200 gramów
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 łyżka
  • pieprz czarny - 0.5 łyżeczki
  • śmietana 18% - 130 gramów
  • masło
  • olej - 1 łyżeczka
  • ciasto naleśnikowe:
  • mąka - 250 gramów
  • mleko - 250 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda gazowana - 50 mililitrów
  • olej - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta

Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą miksera połącz składniki na ciasto naleśnikowe, smaż cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.
  2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę z dodatkiem masła lub margaryny, podsmaż kurczaka, dodaj czosnek i rozmrożony szpinak, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem, smaż przez chwilę i dodaj śmietanę. Gotuj 5 min.
  4. Naleśniki posmaruj farszem i zwijaj w rulonik, włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piecu 140C° przez 15 min. Podawaj ciepłe np. z zieloną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej

NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Za pomocą miksera połącz składniki na ciasto naleśnikowe, smaż cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.

2

Filet z kurczaka pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.

3

Na patelni rozgrzej oliwę z dodatkiem masła lub margaryny, podsmaż kurczaka, dodaj czosnek i rozmrożony szpinak, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem, smaż przez chwilę i dodaj śmietanę. Gotuj 5 min.

4

Naleśniki posmaruj farszem i zwijaj w rulonik, włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piecu 140C° przez 15 min. Podawaj ciepłe np. z zieloną sałatką.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: