Dodaj do ksiązki kucharskiej Naleśniki z pieczarkami i serem

Naleśniki z pieczarkami i serem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Naleśniki z pieczarkami i serem - składniki:

  • naleśniki - 8 sztuk
  • pieczarki - 500 gramów
  • ser żółty starty - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki

Naleśniki z pieczarkami i serem - Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.
  3. Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.
  4. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.
  5. Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej

NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.

2

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.

3

Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.

4

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.

5

Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: