Dodaj do ksiązki kucharskiej Naleśniki z pieczarkami i serem

Naleśniki z pieczarkami i serem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Naleśniki z pieczarkami i serem - składniki:

  • naleśniki - 8 sztuk
  • pieczarki - 500 gramów
  • ser żółty starty - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki

Naleśniki z pieczarkami i serem - Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.
  3. Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.
  4. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.
  5. Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej

NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.

2

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.

3

Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.

4

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.

5

Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kotlety, Pieczone udka z boczkiem, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Sałatki, Przepis z PO GRECKU, Makaron z fasoli mung z krewetkami, Pomidorowy sos do pizzy, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Ziemniaki, Zapiekanka z Turyngii, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Danie z soczewicy Dal, Galaretkowe witrażyki, Zapiekanka rodzinna, Przepis z świeży szpinak sałatka, Przepis z Kurczak marynata, Gyros, Potrawy wielkanocne, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Polędwiczka z grzybami, Grejpfruty z krabami, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Zupa jarzynowa, NA FASOLE, Dorsz pieczony w winie, Zupa pomidorowa, Wywar z mięsa, Kotlety dyniowe, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Przepis z obiad gotowany, Przepis z kurczak gotowany, Ryba z tajskim sosem, Zupa ogórkowa leningradzka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kremowa zupa z dyni, Rolada ziemniaczana, Krewetkowy wok, Kaczka, Przepis z pierogi z mięsem farsz, ciasto na pierogi z serem, Ryż smażony z warzywami, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, obiad ze szpinakiem, Sałatka z tuńczykiem, Rosół, Pieczone udka z boczkiem, Dorsz zapiekany w migdałach, cebula kurczak, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Gołąbki, Udka, Przepis z makaron z, Golonka, Pierogi ruskie, kuchni pl, pieczone mięso na obiad przepisy -, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Ziołowe risotto z grzybami, kurczak z curry po indyjsku, Przepis z makaron do, Herbaciany piernik, Przekąski, Polędwiczka z ziemniaczkami w sosie pieczarkowym, zapiekanki warzywne