Dodaj do ksiązki kucharskiej Naleśniki z pieczarkami i serem

Naleśniki z pieczarkami i serem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Naleśniki z pieczarkami i serem - składniki:

  • naleśniki - 8 sztuk
  • pieczarki - 500 gramów
  • ser żółty starty - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki

Naleśniki z pieczarkami i serem - Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.
  3. Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.
  4. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.
  5. Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej

NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.

2

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.

3

Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.

4

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.

5

Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Sos rubinowy, Potrawy wigilijne, Potrawka z kurczaka z kolorową papryką, Szaszłyki w marynacie z oregano, Kanapka warzywna , polska zupa, Surówka z pora, Spaghetti Bolognese, Gorąca czekolada z bitą śmietaną, Zapiekany gros, posiekanego, Feijoada – brazylijska fasola, Przepis z ryż z kurczakiem, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z zupa z kurczakiem, Przepis z pierogi ze szpinakiem i serem -, Samosa z mięsem, Przepisy świąteczne, Salsa, ryba z ziołami, Amerykańskie żeberka BBQ, Przepis z ser pleśniowy, oliwka przepisy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , kuchnia przystawki, mielonego, kuchnia włoska sałatki, Nadziane warzywa, Tortilla, Makaron, Przepis z sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, Surówka z pora, Przepis z sałatki na przystawke, Risotto, Pasta słowacka, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Papryka, Zupa cebulowa, Masa do wafli II, Łosoś nadziewany solą, Pasztet, Sosy, Przepis z makaron z mięsem mielonym i warzywami, mieso w ciescie, Sałatki, Przepis z zapiekanka makaron pieczarki, Zapiekanka rodzinna, Przepis z pasztet z piersi kurczaka, Zapiekane papryki z kuskusem i fetą, Risotto z warzywami , Gyros z kurczakiem, Kotlet de volaille - VIDEO, Zapiekanka po rzymsku, Zupa ogórkowa - VIDEO, Zapiekane papryki z kuskusem i fetą, Zupa pomidorowa z zieloną fasolką , duszony kurczak w sosie własnym, Kapusta z grochem, sos z oliw, Boczek wieprzowy faszerowany kapustą i jabłkami, Szpinakowe kolanka , Przepis z szynka naczynie żaroodporne