Dodaj do ksiązki kucharskiej Naleśniki zapiekane z serem

Naleśniki zapiekane z serem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Naleśniki zapiekane z serem - składniki:

  • białego sera - 1 kilogram
  • żółtko - 1 sztuka
  • mleko - 1000 mililitrów
  • jajka - 3 sztuki
  • woda - 1000 mililitrów
  • kwaśnej śmietany - 100 gramów
  • opakowania cukru waniliowego - 1 sztuka
  • rodzynki - 10 dekagramów
  • płatki migdałów - 1 łyżka
  • cukier - 10 dekagramów
  • mąka - 25 dekagramów
  • margaryna - 10 dekagramów
  • kieliszek rumu

Naleśniki zapiekane z serem - Sposób przygotowania:

  1. Na początek przygotować ciasto na naleśniki z jajek, mleka, mąki, wody i soli. Wszystko dokładnie wymieszać i dołożyć na około 20 minut.
  2. W międzyczasie utrzeć biały ser na jednolitą masę, dodać do tego cukier waniliowy, rum, żółtko, cukier i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać
  3. Następnie po 20 minutach bierzemy ciasto na naleśniki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy.
  4. Poczekać, aż naleśniki trochę ostygną i potem posmarować je powstałą masą serową. Każdy naleśnik po posmarowaniu zawinąć w rulonik
  5. Naleśnikowe ruloniki włożyć do szklanej brytfanny, polać je śmietaną i włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 minut o temperaturze 200 stopni.
  6. Na koniec naleśniki posypać rodzynkami i płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej

NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na początek przygotować ciasto na naleśniki z jajek, mleka, mąki, wody i soli. Wszystko dokładnie wymieszać i dołożyć na około 20 minut.

2

W międzyczasie utrzeć biały ser na jednolitą masę, dodać do tego cukier waniliowy, rum, żółtko, cukier i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać

3

Następnie po 20 minutach bierzemy ciasto na naleśniki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy.

4

Poczekać, aż naleśniki trochę ostygną i potem posmarować je powstałą masą serową. Każdy naleśnik po posmarowaniu zawinąć w rulonik

5

Naleśnikowe ruloniki włożyć do szklanej brytfanny, polać je śmietaną i włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 minut o temperaturze 200 stopni.

6

Na koniec naleśniki posypać rodzynkami i płatkami migdałów.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

szpinak z sosem, Rurki z pieczarkami , Grochowa, Lasagne, obiad z szynką wieprzową, Ciasto na pizze, Sałatka gyros z chińską nutą, obiad drugie danie, Przepis z oliwki czosnek, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Zupa pieczarkowa, Sos beszamelowy , Ryż smażony z warzywami, Różane Lassi, Przepis z biała fasola z puszki, Czosnkowy dip do mięs, Przepis z ryby smażone przepis, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Pierogi, Przepis z kielbasa i co, smażone owoce morza, Przepis z lisc laurowy, Kapusta z grochem, Hiszpański hot pot z królikiem, Sałatka dalekowschodnia, Chilli Con Carne - VIDEO, Pierś z kurczaka, Jesienna zupa z kasztanów, Przepis z obiad z ryby, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Dorsz zapiekany w cebuli, ryby warzywa, dania z ziemniaków gotowanych, Kanapka dla dzieci "Myszka na twarożku", Krem z ziemniaków, Sos szary, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami, Jesiotr zapiekany z serem , kurczak chili, chłodnik z botwiną, Sos beszamelowy , Zapiekane świderki z kiełbasą , Wieprzowe nóżki, Kanapka dla dzieci "Biedronka", obiad piers kurczak, Przepisy świąteczne, Lody waniliowe z owocami i pistacjową posypką, Jajka, Cannelloni z mięsem, Dipy, Zupa cebulowa, Salsa, Kaczka, mięso zapiekane, Przepis z spaghetti z torebki, Przekąska z grillowanego indyka, Sałatka gyros ognista , Kurczaki, Przepis z duszona cebula, Zupy, Przepis z knorr piers z kurczaka, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Krem brokułowy