Dodaj do ksiązki kucharskiej Naleśniki zapiekane z serem

Naleśniki zapiekane z serem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Naleśniki zapiekane z serem - składniki:

  • białego sera - 1 kilogram
  • żółtko - 1 sztuka
  • mleko - 1000 mililitrów
  • jajka - 3 sztuki
  • woda - 1000 mililitrów
  • kwaśnej śmietany - 100 gramów
  • opakowania cukru waniliowego - 1 sztuka
  • rodzynki - 10 dekagramów
  • płatki migdałów - 1 łyżka
  • cukier - 10 dekagramów
  • mąka - 25 dekagramów
  • margaryna - 10 dekagramów
  • kieliszek rumu

Naleśniki zapiekane z serem - Sposób przygotowania:

  1. Na początek przygotować ciasto na naleśniki z jajek, mleka, mąki, wody i soli. Wszystko dokładnie wymieszać i dołożyć na około 20 minut.
  2. W międzyczasie utrzeć biały ser na jednolitą masę, dodać do tego cukier waniliowy, rum, żółtko, cukier i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać
  3. Następnie po 20 minutach bierzemy ciasto na naleśniki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy.
  4. Poczekać, aż naleśniki trochę ostygną i potem posmarować je powstałą masą serową. Każdy naleśnik po posmarowaniu zawinąć w rulonik
  5. Naleśnikowe ruloniki włożyć do szklanej brytfanny, polać je śmietaną i włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 minut o temperaturze 200 stopni.
  6. Na koniec naleśniki posypać rodzynkami i płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej

NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na początek przygotować ciasto na naleśniki z jajek, mleka, mąki, wody i soli. Wszystko dokładnie wymieszać i dołożyć na około 20 minut.

2

W międzyczasie utrzeć biały ser na jednolitą masę, dodać do tego cukier waniliowy, rum, żółtko, cukier i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać

3

Następnie po 20 minutach bierzemy ciasto na naleśniki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy.

4

Poczekać, aż naleśniki trochę ostygną i potem posmarować je powstałą masą serową. Każdy naleśnik po posmarowaniu zawinąć w rulonik

5

Naleśnikowe ruloniki włożyć do szklanej brytfanny, polać je śmietaną i włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 minut o temperaturze 200 stopni.

6

Na koniec naleśniki posypać rodzynkami i płatkami migdałów.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Risotto z kurczakiem i warzywami, Kapusta z grochem, Przepis z chleb cz, sałatka z papryką, Żeberka w marynacie klasycznej - VIDEO, sałatka z groszkiem, risotto z kurczakiem, Sałatka orientalna z fasolką szparagową, Przepis z obiad ryba, Gyros, Kotlleciki drobiowo warzywne , Chińskie sajgonki, Rozgrzewająca jesienna zupa , Zupa pomidorowa, Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , Sałatka z kapusty pekińskiej , kotlet j, tortilla farsz przepis, Lasagne, Makaronowa zapiekanka z grzybami i kurczakiem, Tarta cebulowo - kiełbasiana, Zupa tajska z kurczakiem, Przepis z sosy ze smietana i maka, Przepis z zapiekanka z pieczarkami i serem z bagietka, Zapiekanka po rzymsku, Sos beszamelowy , Przepis z gulasz angielski, sosy z smietana, Bigos - VIDEO, Przepis z salatka z jajkami, Sos słodko-kwaśny, Przepis z z jabłkami, Sałatka z sosem musztardowym, desery na s, hummus, sos na grilla, Zapiekany kurczak z musztardą, Gulasz po węgiersku - VIDEO, hummus, Zapiekanka po rzymsku, Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą, gotowana cebula, Kluski , Naleśniki, Dania z ryżem, Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe, Bezowe mufinki z kokosem, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Przystawki, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Kalafior, Kotlety mielone z mozzarellą, Gołąbki, Zapiekanka rodzinna, Przepis z zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami, Proste kotleciki z jajka, majonez sos, Sos pomidorowo – bazyliowy z czerwonym winem, Udka na ostro, zapiekanka ziemniaki, Pasta z ryby i sera z koperkiem, Przepis z tortellini, Kaczka