Dodaj do ksiązki kucharskiej Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski

Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - składniki:

  • śledzie solone - 5 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • ser feta - 100 gramów
  • pieprz
  • ocet - 1 łyżka
  • olej - 1 szklanka

Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj, zalej octem wymieszanym z olejem, dopraw do smaku i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
  2. Śledzie zwiń w rolmopsy i ułóż na głębokim półmisku.
  3. Ser feta pokrój w kostkę , wymieszaj z cebulką i posiekanym szczypiorkiem.
  4. Przygotowaną zalewą polać ułożone śledzie i odstawić na godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej

NIECODZIENNE ŚLEDZIE NA SPOSÓB SZWAJCARSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Cebulę obierz, posiekaj, zalej octem wymieszanym z olejem, dopraw do smaku i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

2

Śledzie zwiń w rolmopsy i ułóż na głębokim półmisku.

3

Ser feta pokrój w kostkę , wymieszaj z cebulką i posiekanym szczypiorkiem.

4

Przygotowaną zalewą polać ułożone śledzie i odstawić na godzinę do lodówki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Domowe ogórki małosone i kiszone, Sałatka Cezar - VIDEO, Dalmathes – faszerowane kwiaty cukinii, kieszonki z piersi kurczaka -, Masło rzeżuchowe, Barszcz, Tłusty czwartek, Zupa cebulowa, Przepis z salatka z jogurtem, schab pieczony z miodem, Szpinak po indyjsku, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z obiad buraki, kwasna smietana, Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych, Placki ziemniaczane, Kebab w kajzerce, kurczak ze serem, Gołąbki, Rogaliki, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Przepis z fasola mung, Curry indyjskie, sos do pulpetów z mięsa mielonego i warzyw, Zupa wigilijna z zielonego groszku, Kaczka, Proste kotleciki z jajka, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Letnia sałatka na grilla, polędwica wołowa pieczona, Ryba, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Pyszne lody malaga nadziewana czekoladą, Ryż w sosie słodko-kwaśnym, Łosoś po japońsku z wasabi , Sałatka gyros z kurczaka, Sałatki, Efektowna taca kanapek, Sałatka z selera i gruszek, Jesienna zupa z kasztanów, marchwie, Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym , gulasz wieprzowy z marchewką, Makaronowe rulony z pieczarkami i serem risotta, Ogórek, Przepis z czerwona kapusta konserwowa, Dania z ryżem, Przepis z schabowe z piekarnika, pierogi serem, Brukselkowy krem z serowym paluchem, Jajka, Pstrąg, Przepis z sałatka z jajem, Przepis z udko z kurczaka gotowane, Kluski , Sos czosnkowy na wódce, Sałatka meksykańska z kurczakiem, przepisy na piersi kurczaka w miodzie, Przepis z tofu z warzywami, Przepis z sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Letnia sałatka z roszponką i pomarańczą, danie z warzyw, Quesadillas - VIDEO