Dodaj do ksiązki kucharskiej Ogórkowa

Ogórkowa

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: Aleksandra Krzyżanowska

Ogórkowa - składniki:

  • ogórek kiszony - 2 sztuki
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka

Ogórkowa - Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę i pietruszkę obierz, ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Warzywa zalej litrem wody. Zagotuj i gotuj na małym ogniu.
  2. Po 20 minutach dodaj starte na tarce ogórki i kostkę bulionową. Gotuj jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

OGÓRKOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchewkę i pietruszkę obierz, ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Warzywa zalej litrem wody. Zagotuj i gotuj na małym ogniu.

2

Po 20 minutach dodaj starte na tarce ogórki i kostkę bulionową. Gotuj jeszcze 5 minut.

  • 3
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z INDYKA Z WARZYWAMI KNORR

    Rosół z indyka z warzywami Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: