Dodaj do ksiązki kucharskiej Paella

Paella

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Paella - składniki:

  • ryż - 400 gramów
  • oliwa
  • pieprz
  • sól
  • zielony groszek - 0.5 szklanki
  • papryka - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory pelati - 5 sztuk
  • boczek - 250 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 0.7 szklanki
  • mule z puszki - 200 gramów
  • gotowane krewetki - 200 gramów
  • udko z kurczaka - 3 sztuki
  • szafran

Paella - Sposób przygotowania:

  1. Szczyptę szafranu namocz w odrobinie gorącej wody.
  2. Udka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zdejmij z patelni oddziel mięso od kości.
  3. Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij, dodaj posiekany boczek i ryż.
  4. Podsmaż, podlej bulionem Knorr i duś na małym ogniu, wymieszaj z pomidorami, kawałkami kurczaka i posiekaną w kostkę papryką. Duś jeszcze przez 20 minut.
  5. Dodaj zielony groszek, owoce morza, dopraw do smaku. Przykryj i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.
  6. Ściągnij przykrywkę i pozostaw pyszną potrawę jeszcze przez 10 minut w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej

PAELLA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szczyptę szafranu namocz w odrobinie gorącej wody.

2

Udka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zdejmij z patelni oddziel mięso od kości.

3

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij, dodaj posiekany boczek i ryż.

4

Podsmaż, podlej bulionem Knorr i duś na małym ogniu, wymieszaj z pomidorami, kawałkami kurczaka i posiekaną w kostkę papryką. Duś jeszcze przez 20 minut.

5

Dodaj zielony groszek, owoce morza, dopraw do smaku. Przykryj i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.

6

Ściągnij przykrywkę i pozostaw pyszną potrawę jeszcze przez 10 minut w piekarniku.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tortilla - VIDEO, Risotto z kurczakiem i warzywami, Krem brokułowy, Karp, Przepis z ciasta z owocami, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Przepis z golonka w kiszonej kapuście, Carbonara, kuchnia niemiecka, deser z owocow, przepis na marchewke do obiadu, ryby grill, Krokiety ze szpinakiem i łososiem, Ryba, Golonka faszerowana grzybami, spaghetti z sosem knorr, Sosy, Tradycyjne tacos, Tortilla, Jajka w sosie beszamelowym, Sałatka grecka, Burgery wołowe , Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , marchewka w sosie, Bigos domowy, jajka w sosie szczypiorkowym, Naleśniki, sałatka z pora i jajek, Zupa krem z buraków , Schab po hiszpańsku z oliwkami , makaron muszle, Przepis z składniki do spaghetti, Tradycyjne gazpacho, Kremowa zupa z dyni, Przepis z liśc laurowy, Zupa grzybowa, Zupa krem z buraków , kurczak w salatce, Chińskie desery, mielone z jajek, Kasza, Placki, Trotta alla norcina, Mayeritsa czyli wielkanocna zupa z jagnięciny, Przepis z deser ciasta, Wyśmienite risotto, Chrupiące pikantne orzechy, Przepis z lekkie go, Pieczone nóżki z kurczaka , Placki ziemniaczane, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, sałatka z tunczykiem i makaronem, Tortilla - VIDEO, Przepis z łatwe gołąbki, Tłusty czwartek, Sałatka husarska, Zupa kalafiorowa, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Pierogi z jagodami, Chińskie sajgonki, Przepis z owoce morza, Dynia, Zupa pijacka