Dodaj do ksiązki kucharskiej Paella

Paella

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Paella - składniki:

  • ryż - 400 gramów
  • oliwa
  • pieprz
  • sól
  • zielony groszek - 0.5 szklanki
  • papryka - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory pelati - 5 sztuk
  • boczek - 250 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 0.7 szklanki
  • mule z puszki - 200 gramów
  • gotowane krewetki - 200 gramów
  • udko z kurczaka - 3 sztuki
  • szafran

Paella - Sposób przygotowania:

  1. Szczyptę szafranu namocz w odrobinie gorącej wody.
  2. Udka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zdejmij z patelni oddziel mięso od kości.
  3. Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij, dodaj posiekany boczek i ryż.
  4. Podsmaż, podlej bulionem Knorr i duś na małym ogniu, wymieszaj z pomidorami, kawałkami kurczaka i posiekaną w kostkę papryką. Duś jeszcze przez 20 minut.
  5. Dodaj zielony groszek, owoce morza, dopraw do smaku. Przykryj i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.
  6. Ściągnij przykrywkę i pozostaw pyszną potrawę jeszcze przez 10 minut w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej

PAELLA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szczyptę szafranu namocz w odrobinie gorącej wody.

2

Udka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zdejmij z patelni oddziel mięso od kości.

3

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij, dodaj posiekany boczek i ryż.

4

Podsmaż, podlej bulionem Knorr i duś na małym ogniu, wymieszaj z pomidorami, kawałkami kurczaka i posiekaną w kostkę papryką. Duś jeszcze przez 20 minut.

5

Dodaj zielony groszek, owoce morza, dopraw do smaku. Przykryj i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.

6

Ściągnij przykrywkę i pozostaw pyszną potrawę jeszcze przez 10 minut w piekarniku.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tajska zupa curry z kurczakiem, Przepis z desery na s, Polędwiczki, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, tortellini, Pstrąg, Tarta pieczarkowo serowa , Risotto, Przepis z zapiekanka z pieczarkami i serem z bagietka, Przepis z sos na grilla, Zawijaski z łososiem, Zupa pieczarkowa, majonez sos, Przepis z sałatka z groszkiem, bomba malinowa, sosy z smietana, Chińskie sajgonki, gulasz angielski, Kasza, Zapiekana cykoria z indykiem, Antrykot À la bourgeoise, Barszcz biały, Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka z sosem musztardowym, obiad ryba, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z chleb cz, zapiekanka ziemniaki, Przepis z sosy ze smietana i maka, Masa do wafli III, salatka z jajkami, Sos maltański, Sałatka gyros warstwowa, Warzywa na ciepło z kapusty włoskiej z mięsem, Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego, Zupa szczawiowa, Omlet, czyli sprzątanie lodówki, Zupa z soczewicy, Przepis z zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z kotlet j, gotowana cebula, Pierogi z kapustą i grzybami, z jabłkami, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Zapiekane na złoto zawijaski z boczkiem , Zrazy warmińskie, Tajska zupa curry z kurczakiem, Przepis z tortilla farsz przepis, Dipy, Przepis z risotto z kurczakiem, Deser z lodami kokosowymi "Wieloryb", Pierogi z twarożkiem cebulkowym, Lekka zupa pomidorowa, Mizeria z ogórków, Kebab w kajzerce, sałatka z papryką, Tajska zupa curry z kurczakiem, Zapiekanki, Pierożki z jagodami, Pieczeń, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką , Naleśniki, Karkówka