Dodaj do ksiązki kucharskiej Paella

Paella

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Paella - składniki:

  • ryż - 400 gramów
  • oliwa
  • pieprz
  • sól
  • zielony groszek - 0.5 szklanki
  • papryka - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory pelati - 5 sztuk
  • boczek - 250 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 0.7 szklanki
  • mule z puszki - 200 gramów
  • gotowane krewetki - 200 gramów
  • udko z kurczaka - 3 sztuki
  • szafran

Paella - Sposób przygotowania:

  1. Szczyptę szafranu namocz w odrobinie gorącej wody.
  2. Udka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zdejmij z patelni oddziel mięso od kości.
  3. Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij, dodaj posiekany boczek i ryż.
  4. Podsmaż, podlej bulionem Knorr i duś na małym ogniu, wymieszaj z pomidorami, kawałkami kurczaka i posiekaną w kostkę papryką. Duś jeszcze przez 20 minut.
  5. Dodaj zielony groszek, owoce morza, dopraw do smaku. Przykryj i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.
  6. Ściągnij przykrywkę i pozostaw pyszną potrawę jeszcze przez 10 minut w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej

PAELLA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szczyptę szafranu namocz w odrobinie gorącej wody.

2

Udka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zdejmij z patelni oddziel mięso od kości.

3

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij, dodaj posiekany boczek i ryż.

4

Podsmaż, podlej bulionem Knorr i duś na małym ogniu, wymieszaj z pomidorami, kawałkami kurczaka i posiekaną w kostkę papryką. Duś jeszcze przez 20 minut.

5

Dodaj zielony groszek, owoce morza, dopraw do smaku. Przykryj i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.

6

Ściągnij przykrywkę i pozostaw pyszną potrawę jeszcze przez 10 minut w piekarniku.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierś z kurczaka pieczona, sałatki z kapustą pekińską, Przepis z sałatka z serem i szynka, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Przepis z przyprawa do indyka knorr, Placki, Przepis z szczypta cukru, Pączki błyskawiczne, obiad z grzybami - - -, Szybki obiad, Selery panierowane, Sos wiedeński, Kuskus z kurczakiem na ostro, Potrawy wigilijne, Wyśmienita sałatka z awokado, kurczak pieczony w piekarniku, Przepis z mielone mieso, papryka pomidor, Risotto z prawdziwkami, pesto z oliwek, Apetyczny mus z szynki, Pierogi, Przepis z Pieczona piers, sos serowo śmietanowy, Pierś kurczaka w sosie piwnym, Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem , Krem brokułowy, Gulasz, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kluski ryżowe z kapustą pekińską i kurczakiem, Sos włoski do spaghetti, Zapiekanka rodzinna, zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, Ogórkowe gniazdka, Przepis z obiad zapiekanki, Kaczka, Zupa z kukurydzy z czosnkiem, dania knorr, Zupa z dyni, Apetyczny mus z tuńczyka, Sałatka grecka, Ciasto na pizze, Karp w galarecie, Ryba po grecku, Jarska lazania, sałatka z jajkiem i sałatą, Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem, Ogniste warzywa w garam masala, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Jesienna biesiada, Przepis z sałatka pierś z kurczaka, Kebab w kajzerce, placek z truskawkami, mlekom, Rajska szarlotka, Przepis z cukinia z patelni, Minestrone genueńska, sałatka z groszkiem konserwowym, Przekąski, Potrawy wielkanocne, Pstrąg, kostki do makaronu knorr, Cannelloni z kremowym szpinakiem , Karp