Dodaj do ksiązki kucharskiej Parówki w szlafroczkach

Parówki w szlafroczkach

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Parówki w szlafroczkach - składniki:

  • parówki - 40 gramów
  • mąka - 60 gramów
  • jajka - 3 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej

Parówki w szlafroczkach - Sposób przygotowania:

  1. Parówki umyj i pokrój na kawałki 6-8 cm.
  2. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie połącz z żółtkami i mąką. Dopraw.
  3. W przygotowanym cieście maczaj parówki, po czym kładź je na silnie rozgrzany tłuszcz i smaż ze wszystkich stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej

PARÓWKI W SZLAFROCZKACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Parówki umyj i pokrój na kawałki 6-8 cm.

2

Białka ubić na sztywną pianę, a następnie połącz z żółtkami i mąką. Dopraw.

3

W przygotowanym cieście maczaj parówki, po czym kładź je na silnie rozgrzany tłuszcz i smaż ze wszystkich stron na rumiano.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z duszona marchew, Przepis z kurczak w calosci, Sos aglio e basilico, Przepis z przepisy z ziemniakow, Kurczak w paście curry, przepisy na sałatka, Gulasz z trzech mięs , Śledzie, Makaron, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, lody z owocami, Bitki wołowe ze śliwkami , WEGIERSKA ZUPA GULASZOWA, Sos włoski do spaghetti, Zapiekany Pan Kartofel, Piersi kurczaka duszone ze śliwkami, salatka z makaronem szynka i warzywami i serem zoltym, Dipy, Placki ziemniaczane, Przepis z zupa ziemniaczana krem, Ciasto na pierogi, Przepis z fusion, Przepis z ciasto do pi, Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, letni obiad, Karkówka, "padnięte" Naleśniki, Kebab, pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, Zupa krem, Przepis z przyprawa do wołowiny knorr, Przepis z chłodnik z kefiru, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Sos huzarski II, Ryż, sos z łopatki, makaron zapiekany z sosem śmietanowym, Leczo, Papryka, Pikantne sakiewki, Zupa cebulowa, pierś z kurczaka z parmezanem, Musaka, Zupa cebulowa, Sałatka z sosem musztardowym, Spaghetti z sosem serowym , Rybki w galarecie, Sos czosnkowy na wódce, Rosół, Kurczak po hawajsku, Przepis z sałatka mieszana, Pyzy z ziemniakami i twarogiem , Aromatyczna włoska sałatka caprese, Ciasto ryżowo czekoladowe, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, sos curry KURCZAK, Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka z sosem musztardowym, Jajka z pieczarką i szynką, Schab w pięciu smakach, latwy placek, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, Placki