Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa z mrożonych warzyw, Królewski tort, ser sałatkowy, Udka, Babka majonezowa, makaron z t, Barszcz biały Wielkanocny, Sałatka z polędwicą i szparagami, Przepis z bulionetka knorra, Tarta jabłkowo - orzechowa, Pstrąg, Babka z kaszy gryczanej, Przepis z obiad z ryżem, pierś z kurczaka z kurkami, Kluski , Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Elegancki koktajl z krewetek, Naleśniki z pieczarkami i serem, obiad z łososia, Torciki prezenciki, Przepis z na slodko, sałatka z kapustą pekińską i z rzodkiewka, Tajska zupa curry z kurczakiem, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Lasagne drobiowa, Tortilla - VIDEO, Golonka, przyprawy do kapuśniaka, Ciasto na pierogi, Przepis z sałatka ze świeżych ogórków, Pieczeone parówki ze śliwką, kurczak piers, Cielęca potrawka – ragout, Salsa, mieso mielone zapiekane, Najprostszy makaron z pieczarkami, Sos czosnkowy , Ogórek, kuchnia tv pl cukinia, Przepis z sałatka brokułowa z makaronem, Barszcz, Przepis z co do golonki, Rolada ziemniaczana, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, szaszlyki z piekarnika, Zupa tajska z kurczakiem, Quesadillas - VIDEO, Spaghetti a la carbonara, zupa neapolitańska z serem, Sos beszamelowy , TAPAS: Kuleczki porowe, Zawijaski z łososiem, Przepis z Sos rosyjski, Markizy z lodami waniliowymi i bananem, ryba cytryna, Gyros, Sos beszamelowy , Sałatka brzoskwiniowo- marchewkowa, Chleb pszenny z nutką orientu, Śledzie, Rosół z polentą, Szybki obiad, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Masa kokosowa