Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupy, Elegancki koktajl z krewetek, Indyjskie ziemniaki, Przepisy świąteczne, Kurczak w serze, Warzywa, hiszpanskie, Przepis z szynka naczynie żaroodporne, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Lasagne drobiowa, Spaghetti z tuńczykiem, rude, PYSZNA PRZEKĄSKA, Placki ziemniaczane, obiad z wolowina, sałatka z selera naciowego i jajek, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, salatka rosyjska, papryka pieczarki cebula pierś z kurczaka, Placki po węgiersku, Risotto z kurczakiem i warzywami, sos śmietanowo pomidorowy, Zupa z parmezanem przyprószona natką pietruszki, Przepis z bazylia, Carbonara, Spaghetti z tuńczykiem, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską, Salsa, Roladki z polędwiczki wieprzowej , sałatka z marchwi, Przepis z zupa na boczku, Żurek, Spaghetti z lodów waniliowych , Przepis z sos serowo śmietanowy, por majonez, miesa na zimno, Leczo z cukinii, Sałatki z makaronem, Zupa z brządu, PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA , Ryba w warzywach, Zapiekanka rodzinna, Placek drożdżowy z rabarbarem, pierś kurczaka w miodzie i orzechach, Pasta porzeczkowa, Wyśmienite entree z łososia, Dania z ryżem, Placki ziemniaczane, ser feta zapiekany, Sałatka Gyros, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sos beszamelowy , Babka ziemniaczano-pieczarkowa , Śledź z jabłkiem i malinami, Przepis z sałatka makaron słonecznik, Sałatka warzywna z dipem szafranowym, Pyszne kanapki z pastą curry i kurczakiem , Przepis z piersi z g, Zupa krem z dyni - VIDEO, ciasta a s, Przepis z sałatka z serem francuskim, Dynia, Owocowo-ziołowa sałatka serowa