Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Udka, Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą , Placki, łososia norweskiego, Przystawki, jAJKO ZAPIEKANE, Pieczony pstrąg w cieście, babka ziemniaczana, Przepis z kurczak barbecue, Deser dla dzieci "Łódź podwodna", przepisy na salatke z szynka, Makaron ryżowy z grzybami i Tofu, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Śledzie, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Ryż smażony z warzywami, Przepis z kurczak w miodzie i czosnku, Przepis z sosy do surowki, Makaron z pieczarkami i polędwiczkami, ryż z warzywami na patelnie, Przepis z kapusta duszona z pomidorami, Obiad, Makaron z gorgonzolą , Hiszpańskie krokiety z łososiem, Przepis z szynka pieczona w marynacie, Dynia, Gyros, Kurczak z cieście ziemniaczanym , Przepis z plastry łososia, Gorąca czekolada z lodami, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Soczysty kurczak w majonezie , Sałatka wiosenna z awokado, Krem brokułowy, Przepis z na obiad makarony, Sos serowy do nachos na zimno, Zupa z soczewicy, Gulasz z szynki z papryką i plackami , Lody czekoladowe "Żółw" , surowki do obiadu, Leczo, Naleśniki, Sos beszamelowy , makaron pierś kurczaka, Koperkowa, Przepis z poledwiczki wieprzowe po chińsku, Przepis z leczo z mięsem wołowym, Grillowana karkówka z curry i sosem jogurtowym, gołąbki w kapuście, Grillowane roladki z kurczaka a la Saltimbocca, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Dania z ryżem, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sos beszamelowy , Bakłażany z cebulą, Przepis z mielone zapiekanka makaron, tatar z jajkiem, Przepis z tortilli placki, Przepis z sos hiszpański, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Pikantny sos z fasolą i kiełbasą, Sałatka grecka z fetą, Carbonara, Naleśniki z kurczakiem i grzybami