Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, duszone grzyby, Kaczka, Jesienna zupa z kasztanów, dania dietetyczne, Sałatki z makaronem, Pierogi, Żurek, Gyros, Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille, kiszone rydze, Ryż z fasolą na pikantnie, Przepis z latwa zapiekanka, Krokiety mięsne z barszczem, Dipy, Gulasz myśliwski z kiełbasą , Kosmiczne ślimaki, surówka z kapusta pekińska, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, indyk smażony, Pikantne ciasto z boczkiem, Grillowana ciabatta z pstrągiem, Korki z jajek na pomidorach, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Ryż smażony z warzywami, Królewski tort, Gulasz, duszona w cebuli, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, szaszlyki z piekarnika, Indyk, zupa serowa z serków topionych -, Pizza Pestacore, kurczak owocami, Gołąbki, Makaron, Spaghetti z tuńczykiem, Wołowina z masłem ziołowym, makarony sałatka, jajka w sosie szczypiorkowym, Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami, mięso ze szparagami, Wykwintne Brownie, Zupa pomidorowa, majonez - do sosu, Sałatka z dynią w curry, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Placki, Spaghetti a la carbonara, Zapiekanka Gyros , salatka z bialej kapusty, Zapiekana cukinia , Pałki Cygana, Zapiekanka makaronowa, Przepis z makarony z majonezem, Ziemniaki faszerowane pieczone w folii, zapiekanka po, hiszpanskie, Przepis z karczek pieczony w piekarniku -, Gulasz, Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Zupa krem