Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pieczone udka z boczkiem, Sałatka z wątróbki i cytrusów, Sałatki z kurczakiem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, gruba, Przepis z sałatki hiszpańskie, Rosół, Kluski , Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Kurczę po polsku, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Przepis z zapiekanka warzywa, Obiad makaron sp, Kiełbasa szynkowa, Sos z tuńczyka, Śledzie, Kurczak, Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem, Zupa szczawiowa, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Zupa z porów, Aromatyczny marynowany ser, Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami, krewetki z czosnkiem z natką pietruszki na ostro, Sałatka Gyros, Przepis z sałatki z makaronem tortellini, Tortilla, majonez Knorr, Przepis z piersi z kurczaka z kuskusem, Przepis z schab środkowy pieczony, Gulasz, Przepis z piersi z, Przepis z sosy do mięsa, Przepis z przepisy na przystawki hiszpanskie, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Sos czosnkowy na wódce, mieso boczek, Szybka fasolka po bretońsku , Tarta z ciasta filo z cukinią i serem cheddar, Przepis z kurczak na marchewce, dania knorr, Przepis z boze n, Barszcz biały na grzybowo , Pierś z kurczaka pieczona, Placek po zbójnicku wersja 1, Potrawy wielkanocne, Kremowa zupa z dyni, Przepis z co z ryżu, Kapusta z grochem, Zupa pomidorowa, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Kurczak w paście Tom Yum i orzechach, spagetti po włosku, Sałatka grecka z fetą, Ryż, Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii, Przepis z filety z kurczaka, Karkówka z wątróbką, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Musaka, Zupa z czerwonej soczewicy z łososiem , Obiad