Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Ogórek, Wątróbka z owocami, leczo na obiad, grzyby obiad, Piperda z warzyw, sojowe, Pierś z kurczaka, Chłodnik z buraków i kurczaka, Zupa pieczarkowa, sos po chińsku, Sos kurkowy, Przepis z kurczak curry z makaronem, Polędwiczka z grzybami, kurczak w pięciu smakach przepis, Zapiekanki, Przepis z schab na ostro, sałatki z ryżem, Kanapka hawajska , Przepis z rosol polski, Przepis z posiekane mi, Przepis z panierka do ryby, Placki po węgiersku, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Tortilla - VIDEO, Zupa z dyni, Przepis z sos mielone, Faszerowany indyk, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Papryka faszerowana rybą, Sałatka z kapusty pekińskiej , Placuszki z cukinii, Potrawy wielkanocne, Kanapka z grillowaną wołowiną , Zupa gulaszowa, Czekolada gorzka, Tradycyjna marchewka z groszkiem, Krakersy z pasztetem, Jajka, Sałatka Gyros, Stek po teksańsku, makaron ryzowy, Przepis z sos do gotowanego kurczaka, Pasztet, Pieczony klops, Kurczak, Aromatyczna panierowana Mozzarella z pomidorami, Pieczeń Reńska z grzybami, Przepis z ziemniaki po hi, Schab, Warzywa, Przepis z grill kurczak, Zupa z dyni, Wege spaghetti, Zupa krem, kurczak przepisy przepis, Piwne ciasteczka, pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Kurczak "Cacciatore", Ryżowa sałatka pachnąca koprem włoskim, rolada w ciescie francuskim