Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Roszponka z rzodkiewką, Dipy, sałatka wloska, Kuskus z kurczakiem na ostro, Surówka z kapusty pekińskiej, łosoś dania główne, Potrawka z kurczaka z pieczarkami, Sałatka śledziowa z burakami, Pstrąg, Zielony sznycel, Zupa kalafiorowa, Sałatka słodko-ostra!, dania glowne, ryż smażony, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Czerwony barszczyk z uszkami, Ziemniaki, Przekąski, Przepis z makaron z mięsem mielonym, Przepis z knorr przepisy, Przepis z poledwiczki wieprzowe, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Szafranowe risotto, surówka z kapusty pekińskiej, Przepis z Przyprawy do kurczaka KNORR, Salsa, Wieprzowina pieczona z owocami, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z obiad z piersi kurczaka, Pierogi leniwe z żurawiną , Indyk, Przepis z lekka sałatka z kurczakiem, Przepis z obiad kalafior, Pikantne śledzie w ognistej zalewie, Sałatka z cykorii z marynowanym łososiem, Kluski , Pizza z papryką i pomidorami, Brokuły, Pierogi z kapustą i grzybami, Kanapka z grillowanymi warzywami doskonała na drugie śniadanie, Ciasto na pizze, Pikantne kulki mięsne, Avgolemono – zupa cytrynowa, Zapiekanka po rzymsku, Zupa ogórkowa, dania z patelni, sos z kurczakiem, Bigos domowy, piersi z kurczaka z warzywami -, Meksykańskie kąski, Tatar w wędzonej siei z pieczonymi buraczkami, Sos beszamelowy , sałatki z kapusty pekinskiej, łopatka wieprzowa, Zupa gulaszowa, kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, gotowe sosy, Kanapka z szynką, kukurydzą, papryką i kiszonym ogórkiem, Zupa cebulowa, Zapiekane risotto z kiełbasą, Przepis z gulasz z wołowiny, Udka, Wykwintne schabowe z jabłkiem