Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kurczak na porach, Przepis z zapiekanki z pieczarkami i serem, Aromatyczne faszerowane bakłażany, Cebula zapiekana z jajami, cebulowa, tajska zupa kokosowa z krewetkami, Przekąski, Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba…, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Kurczak w cieście z sałatką, Przepis z mix sałat, Kurczak w cieście z sałatką, Pomidorowa sałatka z oliwkami, Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, Czosnek, surówki do mięs, Soczysta pierś z kurczaka , oliwka przepisy, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Naleśniki faszerowane, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zupa pomidorowa, Przepis z zup przepisy, Kurczak, Pieczona karkówka z zielonym pieprzem , salatka z oliwami, Pierś z kurczaka na szybko, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Chrupiące, czekoladowe kulki, Zupa ogórkowa - VIDEO, Bakaliowy kuskus, Sałatka z brokułami - VIDEO , Sos beszamelowy , Przepis z knorr przepisy kuchni indyjskiej, Przepis z dynia ziemniaki, Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami, Przepis z łosoś wędzony smażony, Potrawy wielkanocne, Karczek z surówką z kapusty pekińskiej, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Ciasto na pizze, ryba w śmietanie, Krewetkowe krokiety , kurczak buffalo, Zupa z soczewicy, Sałatka z tuńczykiem, Dania z ryżem, Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu , Leczo - VIDEO , Przepis z domowy, Papryka, Zupa brokułowa, Makaron z pieczoną kaczką, Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym, krewetek, Barszcz, ryba na ostro, Bigos - VIDEO, gotowane mięso wieprzowe, Paląca sałatka ziemniaczna z awokado, Przystawki, Pampuchy z jagodami, Spaghetti Bolognese, Salsa