Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kuchni francuskiej, Przepis z zupa z kapusty białej -, maka pszenna, Gyros z kurczakiem, Smażone polędwiczki z sosem grzybowym, Szpinak, Parówkowe ośmiorniczki, Wigilijna czarna kapusta ., Gołąbki, Zrazy wołowe w sosie piwnym, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Tłusty czwartek, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, posiekanej natki, kuchnia hiszpanska, Kurczak po śródziemnomorsku, Przepis z obiad dr, makaron z kurczak, Kotlety, Cevapcici winne z sałatką, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Rolada ziemniaczana, Krupnik, Zapiekanka po rzymsku, Sałatka z tuńczykiem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , marynata do skrzydełek, farsze do nalesnikow, Krem brokułowy, Zapiekanka z kiełbasą i makaronem, Przepis z makarony sosy, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Dania z ryżem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Jajka, Grzybowa z kaszą i ziemniakami , Placki po węgiersku, Pstrąg zapiekany na ziemniakach, Przepis z knorr makaron z brokułami, Ciasto szparagowe, korzen pietruszki, FLACZKI !!!, kurczak dy, Placuszki z kaszy manny, kurczak w salatce, Lody z czerwonymi owocami, Naleśniki, miski knorr, Zupa pomidorowa, Ryż, Przepis z sos do pulpetow, Golonka, Kebab z sosem czosnkowym , Lekka zupa krem z młodej kapusty, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Sałatki z makaronem, Barszcz, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Przepis z żeberka wieprzowe, Filety z piersi drobiowej z brokułami, Przepis z naleśniki ciasto, filet z dorsza pieczony w folii, z piersi indyka, Sałatka Cezar z pieczarkami