Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Paszteciki z mięsem - składniki:

  • mąka - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • bułka namoczona w mleku - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 4 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • marchew - 3 sztuki
  • karkówka - 60 dekagramów
  • farsz:
  • mleko - 2 szklanki
  • drożdże - 10 dekagramów
  • jajko - 2 sztuki
  • margaryna - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta

Paszteciki z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Drożdże rozmieszaj z niewielką ilością mleka.
  2. Na stolnicę wysp mąkę, posiekaną margarynę, jajka, drożdże i wyrób ciasto drożdżowe. Odstaw do wyrośnięcia.
  3. W tym czasie zrób farsz. Karkówkę ugotuj z marchewką, pietruszką, 1 cebulą i kostką Rosół z kury Knorr.
  4. Po ugotowaniu mięso zmiel w maszynce, następnie zmiel odsączoną z mleka bułkę.
  5. 3 cebule pokrój w drobną kostkę i zrumień na maśle. Dodaj do masy mięsnej, dopraw przyprawami.
  6. Z ciasta urywaj niewielkie kawałki, uformuj kieszonki i napełniaj farszem.
  7. Paszteciki wrzucaj do osolonego wrzątku i gotuj około 10 minut, po czym odsącz.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Drożdże rozmieszaj z niewielką ilością mleka.

2

Na stolnicę wysp mąkę, posiekaną margarynę, jajka, drożdże i wyrób ciasto drożdżowe. Odstaw do wyrośnięcia.

3

W tym czasie zrób farsz. Karkówkę ugotuj z marchewką, pietruszką, 1 cebulą i kostką Rosół z kury Knorr.

4

Po ugotowaniu mięso zmiel w maszynce, następnie zmiel odsączoną z mleka bułkę.

5

3 cebule pokrój w drobną kostkę i zrumień na maśle. Dodaj do masy mięsnej, dopraw przyprawami.

6

Z ciasta urywaj niewielkie kawałki, uformuj kieszonki i napełniaj farszem.

7

Paszteciki wrzucaj do osolonego wrzątku i gotuj około 10 minut, po czym odsącz.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szaszłyki prawdziwych piratów, Przepis z knorr pasta, Żeberka, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z chrupiący kurczak chiński, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Sałatka z filetem z kurczaka, biała kiełbasa czas gotowania, Tagliatelle Carbonara z soczystym kurczakiem, Rosyjska sałatka jarzynowa, Przepis z masy do ciast, Lasagne, Przepis z obiad z mięsem schabowym, Placek z marchewką i cukinią, Pikantne śledzie w ognistej zalewie, Przepis z mieso ser, desery w pucharkach, Zupa grzybowa, Przepis z przepis na kuchni, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią , Ryba po grecku, Gulasz drobiowy z pieczarkami , Karp w galarecie, obiad szynka konserwowa, Węgierski gulasz z kaszą gryczaną , Przepis z bułka z pieczarkami, Tradycyjny kotlet schabowy z ziołową panierką - VIDEO, Tortilla - VIDEO, Gołąbki, Polędwiczki, Szaszłyczki drobiowe, Sos włoski do spaghetti, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Koktajl bananowy, Udka, Przepis z MARYNATA NA STEK, Przepis z mieso z piekarnika, Kurczak w porach, Przepis z gotowanie okrasa pl, Bigos, Sos czosnkowy I, Lasagne alla bolognese, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, makaron z kurczak, Zapiekanka z ziemniakow, Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny", Przepis z pierś z kurczaka w ananasie, Żurek, Placki zbójnickie, Przepis z papryka mielone, Quesadillas - VIDEO, Pieczeń wołowa z sosem, Wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem, Brokuły, Zapiekanka z kurczaka z warzywami, penne czosnek, Przepis z szynka do wedzenia, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Tłusty czwartek, seler kiszony, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Sałatka Cezar - VIDEO