Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet w grzybowym mundurku

Pasztet w grzybowym mundurku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Zanim zalejesz pasztet galaretką poproś dzieci, żeby pomogły udekorować potrawę grzybami. Mogą poukładać wzory z kawałków pieczarek lub innych grzybów, które akurat masz pod ręką.

Pasztet w grzybowym mundurku - składniki:

  • czerstwa bułka - 1 sztuka
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 1 sztuka
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • tarta bułka
  • masło do formy
  • woda-wrzątek - 4 szklanki
  • zimna woda - 1.25 szklanek

Pasztet w grzybowym mundurku - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj mięso i uduś z włoszczyzną oraz przyprawami.
  2. Następnie zmiel z bułką 3 razy. Dodaj jajo, przyprawę w mini kostkach Knorr, po czym wyrób i dopraw do smaku pieprzem.
  3. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę żaroodporną wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przełóż do niej pasztet i piecz 1 godzinę, następnie ostudź.
  4. Namocz żelatynę w 1 ¼ szklanki zimnej wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut.
  5. Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku i zagotuj je z przyprawami.
  6. Następnie dodaj żelatynę i rozpuść ją, ciągle mieszając. Zalej pasztet galaretką i odstaw do zastudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET W GRZYBOWYM MUNDURKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj mięso i uduś z włoszczyzną oraz przyprawami.

2

Następnie zmiel z bułką 3 razy. Dodaj jajo, przyprawę w mini kostkach Knorr, po czym wyrób i dopraw do smaku pieprzem.

3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę żaroodporną wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przełóż do niej pasztet i piecz 1 godzinę, następnie ostudź.

4

Namocz żelatynę w 1 ¼ szklanki zimnej wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut.

5

Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku i zagotuj je z przyprawami.

6

Następnie dodaj żelatynę i rozpuść ją, ciągle mieszając. Zalej pasztet galaretką i odstaw do zastudzenia.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Mielone, Sałatka z ośmiornicy, Potrawy wigilijne, Przepis z makaron z pesto z bazylia, Kaczka, Przepis z sałatka z brokułami z piersi kurczaka, Makaron pappardelle z kurczakiem i ziołami, Ramen z nudle wg Buni, Zapiekanka z ziemniakow, Placki po węgiersku, Przepis z schab w winie, Zupa jarzynowa, Sałatka z porów, Smażona wołowina z makaronem jajecznym, Naleśniki, Gołąbki, Tortilla 5 smaków, Pierogi z jagodami, Naleśniki doskonałe, Cytryna, Żurek, Naleśniki chińskie - VIDEO, Kuchnia indyjska desery, Przepis z mięso kebab, Galaretkowe muffinki z bitą smietaną, Zapiekanka meksykańska, kotletów, Sałatka z kapusty pekińskiej , Karp, Przepis z zapiekanka z mozzarellą, Kebab jagnięcy, Mintaj zapiekany z ziemniakami, Zupa krem z brokułów, kurczak na ryzu, Sosy, Przepis z krem br, Tortilla 5 smaków, Przepis z marynata do ka, Pomidorowy sos do pizzy, Barszcz czerwony z pierogiem, Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką, Kapuśniak staropolski , owoce wino, placek węgierski - -, jajka farsz, zupa kapuśniak ze świeżej kapusty, Kremowa zupa z dyni, Pierogi z jagodami, Sałatka z uszkami, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, sos do obiadu przepisy, Marchwianka kaszubska, Przepis z piers kurczaka z warzywami, Gulasz, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sałatka szpinakowa z truskawkami i migdałami, Farfalle z sosem pietruszkowym, Placki, fasola biała, Przepis z RODZAJE SAŁATEK, Filety z dorsza z kukurydzianą sałatką, Naleśniki doskonałe, mięso na słodko