Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet w grzybowym mundurku

Pasztet w grzybowym mundurku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Zanim zalejesz pasztet galaretką poproś dzieci, żeby pomogły udekorować potrawę grzybami. Mogą poukładać wzory z kawałków pieczarek lub innych grzybów, które akurat masz pod ręką.

Pasztet w grzybowym mundurku - składniki:

  • czerstwa bułka - 1 sztuka
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 1 sztuka
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • tarta bułka
  • masło do formy
  • woda-wrzątek - 4 szklanki
  • zimna woda - 1.25 szklanek

Pasztet w grzybowym mundurku - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj mięso i uduś z włoszczyzną oraz przyprawami.
  2. Następnie zmiel z bułką 3 razy. Dodaj jajo, przyprawę w mini kostkach Knorr, po czym wyrób i dopraw do smaku pieprzem.
  3. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę żaroodporną wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przełóż do niej pasztet i piecz 1 godzinę, następnie ostudź.
  4. Namocz żelatynę w 1 ¼ szklanki zimnej wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut.
  5. Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku i zagotuj je z przyprawami.
  6. Następnie dodaj żelatynę i rozpuść ją, ciągle mieszając. Zalej pasztet galaretką i odstaw do zastudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET W GRZYBOWYM MUNDURKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj mięso i uduś z włoszczyzną oraz przyprawami.

2

Następnie zmiel z bułką 3 razy. Dodaj jajo, przyprawę w mini kostkach Knorr, po czym wyrób i dopraw do smaku pieprzem.

3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę żaroodporną wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przełóż do niej pasztet i piecz 1 godzinę, następnie ostudź.

4

Namocz żelatynę w 1 ¼ szklanki zimnej wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut.

5

Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku i zagotuj je z przyprawami.

6

Następnie dodaj żelatynę i rozpuść ją, ciągle mieszając. Zalej pasztet galaretką i odstaw do zastudzenia.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z brokułów i papryki, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, zielonego ogórka, Parmezanowy budyń, Przepis z skrzydełka w pomidorach, Leczo z cukinii, Zupa grzybowa, Sałatka gyros z kurczaka, Pierogi z kapustą i grzybami, Kurczak, chińskie dania z ryżem, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Przepis z obiad boże narodzenie, pieczony kurczak w piekarniku z pieczarkami, Sos beszamelowy , gołąbki zawijane w liscie kapusty, zupy rybne przepisy, Dania z makaronem, ryba czarne oliwki, sałatki ze świeżych warzyw z mięsem z piersi kurczaka, KEKS, Przepis z krokiety z ziemniaków, Warzywa, Krupnik, Karkówka, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z makaron nadziewany, Placki ziemniaczane z łososiem, Drobiowe zawijasy, Przepis z sos pomidor, Zapiekanka z bakłażana i cukinii, barszcz zielony, Naleśniki, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Zupa z papryki i ziemniaków, Chińskie sajgonki, Przepis z ryz cytrynowy, Uszka z kaszą jęczmienną, Sałatka z kurczakiem i ryżem, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Kasza, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Risotto, Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies, Kocia lasagne , Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Bucatini picante, Spaghetti z tuńczykiem, śliwki ciasto, Przepis z sałatka ze sledzia marynowanego, Przepis z seler korzeń, kurczak orzechowym, Przepis z ryż z warzywami, Szybki obiad, Zupa kalafiorowa, Sałatka Gyros, Przepis z płat łososia wędzonego, Gulasz po węgiersku z ziemniakami , Pstrąg, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Żoliborskie fileciki