Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet w grzybowym mundurku

Pasztet w grzybowym mundurku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Zanim zalejesz pasztet galaretką poproś dzieci, żeby pomogły udekorować potrawę grzybami. Mogą poukładać wzory z kawałków pieczarek lub innych grzybów, które akurat masz pod ręką.

Pasztet w grzybowym mundurku - składniki:

  • czerstwa bułka - 1 sztuka
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 1 sztuka
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • tarta bułka
  • masło do formy
  • woda-wrzątek - 4 szklanki
  • zimna woda - 1.25 szklanek

Pasztet w grzybowym mundurku - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj mięso i uduś z włoszczyzną oraz przyprawami.
  2. Następnie zmiel z bułką 3 razy. Dodaj jajo, przyprawę w mini kostkach Knorr, po czym wyrób i dopraw do smaku pieprzem.
  3. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę żaroodporną wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przełóż do niej pasztet i piecz 1 godzinę, następnie ostudź.
  4. Namocz żelatynę w 1 ¼ szklanki zimnej wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut.
  5. Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku i zagotuj je z przyprawami.
  6. Następnie dodaj żelatynę i rozpuść ją, ciągle mieszając. Zalej pasztet galaretką i odstaw do zastudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET W GRZYBOWYM MUNDURKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj mięso i uduś z włoszczyzną oraz przyprawami.

2

Następnie zmiel z bułką 3 razy. Dodaj jajo, przyprawę w mini kostkach Knorr, po czym wyrób i dopraw do smaku pieprzem.

3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę żaroodporną wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przełóż do niej pasztet i piecz 1 godzinę, następnie ostudź.

4

Namocz żelatynę w 1 ¼ szklanki zimnej wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut.

5

Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku i zagotuj je z przyprawami.

6

Następnie dodaj żelatynę i rozpuść ją, ciągle mieszając. Zalej pasztet galaretką i odstaw do zastudzenia.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mięso mielone z gotowanym jajkiem, Polędwiczki, Kurczak w sosie Stroganoff, Sos beszamelowy , Pierogi, Ziemniaki, Krem z grochu, nugetsy przepis, Chłopski przysmak, Pflaumenkuchen czyli jesienne ciasto z Bawarii, Pierogi z jagodami, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Ciasto na pizze, Sałatka z tuńczykiem, Kaczka w sosie cytrynowym, potrawka z ryżu, Przepis z pierogi ciasto przepis, Duszone warzywa, Zapiekanka po rzymsku, Krupnik, Brokuły, Przepis z ziemniaki zapiekane z boczkiem, obiad miesny, na placki, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Dynia, Ciasto na pierogi, Przepis z sos słodki chili, Sałatka z cielęciny, Zupa pomidorowa, Sos sobieski, Chłodnik jabłkowo - selerowy, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, FLACZKI !!!, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Francuski gulasz z winem , Surówka paprykowo-kukurydziana, sos do zapiekanki z makaronem i kurczakiem, obiad pl, Przepis z surowa ryba, Przepis z przygotowanie makaronu, Sałatka Gyros, Przepis z schab pieczony z sosem chrzanowym, Przepis z sałatka z pomidorami i ryżem, ciasta desery, Dania z ryżem, Koktajl po tajsku, Przepis z mieso mielone zapiekane w piekarniku, Pieczone ziemniaki z korzenną nutą, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Leguminka, Kaczka, Sałatka z porów, korzen pietruszki, Przepis z gotowane szparagi, Wino z kurczaka, Polędwiczki wieprzowe, Złociste pałeczki z kurczaka, Wyśmienite serowe paluszki, Przepis z mieso w cieście, Leczo z cukinii, Karp po żydowsku, Gulasz