Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z królika

Pasztet z królika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z królika - składniki:

  • pieprz czarny - 3 ziarna
  • gałązka rozmarynu - 1 sztuka
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec do smażenia - 1 łyżka
  • woda - 700 mililitrów
  • jajka - 2 sztuki

Pasztet z królika - Sposób przygotowania:

  1. Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  3. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, około 1 godziny.
  4. Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  5. Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  6. Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowaną masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz przez około 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z KRÓLIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pasztet z królika
    1.Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • 2
    Pasztet z królika
    2.W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  • 3
    Pasztet z królika
    3.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, około 1 godziny.
  • 4
    Pasztet z królika
    4.Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  • 5
    Pasztet z królika
    5.Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 6
    Pasztet z królika
    6.Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowaną masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz przez około 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Spaghetti , piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Smaczne sardynki z cytryną, Zapiekanka Gyros , Zupa krem, Wigilijna czarna kapusta ., Przepis z sos carbonare, Tłusty czwartek, Sałatki z makaronem, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Ciasto toffi z sezamem, paszteciki przepis, Barszcz, Zupa pieczarkowa, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Przepis z zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Gyros z kurczakiem, małe ogórki, zapiekanka na bułce, Pieczona golonka, Kabaczek z dwoma rodzajami farszu, Pierogi leniwe z mąką ziemniaczaną, makaron do, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, leczo z wołowiną, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Sos beszamelowy , Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z mięso z łopatki wieprzowej, Okoń nilowy cytrynowo-koperkowy z lekką surówką z pora z jabłkiem , Przepis z Cebula lub czosnek, Sos beszamelowy , Zapiekanki, Zupy, Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią, sałątka z, krokiety z pieczarkami i jajkiem, Sos rubinowy, Ciasto kominkowe, kurczak z rosolu, Ziemniaki, Zupa cebulowa, Tortilla, kwaśne jabłka, Gulasz, Cebulowa focaccia, Szałwiowy filet, Tortilla - VIDEO, Polędwiczki wieprzowe, Soczysty kurczak z patelni z pomidorową salsą, Duszone warzywa, Włoska zapiekanka po neapolitańsku, Placki ziemniaczane z cukinią , jAJKO ZAPIEKANE, sosy do wątróbki, Sos czosnkowy na wódce, Kutia, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z cebula dymka, Wigilijna czarna kapusta ., Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Deser agrestowy, Przepis z zapiekanka miesem, pieczeń w cieście francuskim