Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z królika

Pasztet z królika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z królika - składniki:

  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz czarny - 3 ziarna
  • gałązka rozmarynu - 1 sztuka
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec do smażenia - 1 łyżka

Pasztet z królika - Sposób przygotowania:

  1. Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść , obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  3. Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, ok. 1 godziny.
  4. Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  5. Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  6. Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowana masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 szt. C i piecz przez ok. 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z KRÓLIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pasztet z królika
    1.Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść , obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • 2
    Pasztet z królika
    2.W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  • 3
    Pasztet z królika
    3.Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, ok. 1 godziny.
  • 4
    Pasztet z królika
    4.Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  • 5
    Pasztet z królika
    5.Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 6
    Pasztet z królika
    6.Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowana masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 szt. C i piecz przez ok. 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka Gyros, Bigos domowy, Przepis z zapiekanka ryżowa, Parówki w cieście francuskim z salami i papryką , Sałatka ze słonecznikiem, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Gulasz, Pierś z kurczaka, Pierogi z kaszą jaglaną, Pizza makaronowa z patelni, Zapiekanka Gyros , Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Przepis z ricotta z makaronem, tarty chrzan, pierś z kurczaka marynata, Truskawki z sherry, Zapiekanka Gyros , Przekąski, Dania z makaronem, zupa czosnkowa z serem, Ryżowa skorupa, makaron smażony, Kebab, Przepis z łosoś smażony na patelni, Tagine z kurczakiem i warzywami, Przepis z przystawki ciepłe, Pyszne lody czekoladowe w czekoladowej posypce, Kanapka z grillowaną wołowiną , Polędwiczki wieprzowe, Zupa krem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Prawdziwy żur na zakwasie, sałatka z granatem, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Zupa grzybowa, kurczak w woreczku, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Kebab w kajzerce, Przepis z zapiekanka knorr, Przepis z przystawki mięsne, Ciasto na pizze, Barszcz biały, Papryka, Ostre papryczki z serkiem (antipasti), Sałatka Hawajska Knorr, Sernik, knorr przyprawy do makaronu, mieso z piekarnika, Bitki z koniny w sosie ze śmietaną , jablko, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z ciasto francuskie z kurczakiem, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, Polędwica w cieście kruchym, Placki ziemniaczane z pieczarkami, Sałatka Nicejska, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Przepis z sałatka z krewetkami koktajlowymi, Ciasteczka czarno - białe, Karp, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, ciasteczka razowe z płatkami owsianymi, Tagine z kurczakiem i warzywami