Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z królika

Pasztet z królika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z królika - składniki:

  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz czarny - 3 ziarna
  • gałązka rozmarynu - 1 sztuka
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec do smażenia - 1 łyżka

Pasztet z królika - Sposób przygotowania:

  1. Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść , obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  3. Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, ok. 1 godziny.
  4. Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  5. Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  6. Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowana masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 szt. C i piecz przez ok. 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z KRÓLIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pasztet z królika
    1.Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść , obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • 2
    Pasztet z królika
    2.W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  • 3
    Pasztet z królika
    3.Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, ok. 1 godziny.
  • 4
    Pasztet z królika
    4.Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  • 5
    Pasztet z królika
    5.Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 6
    Pasztet z królika
    6.Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowana masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 szt. C i piecz przez ok. 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tortilla, tako, Lasagne drobiowa, Kaczka, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sałatki z makaronem, Pikantny meksykański sos, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Moczka śląska, piers z kurczaka dla dzieci, Bliny doskonałe, Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami, Kurczak, Sałatka z jagodami, szpinakiem i serem , Proste kotleciki z jajka, Carbonara z tymiankiem , Omlet indyjski, zupa serowa z serków topionych -, Placki ziemniaczane, Zupa cebulowa, Sałatka gyros z kurczaka, szynka mielona, Chłodnik po generalsku, sałatka z jajkami, Piersi z kurczaka z boczkiem, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Zupa jarzynowa z makaronem, Zupa grochowa, Pomidorowy sos do pizzy, rosyjska kuchnia, plastry łososia, Przepis z hiszpanskie, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Rama Culinesse, Sałatka buraczana, pierś z kurczaka obiad, Przepis z Kaczka pieczona w piekarniku -, Wiosenny barszcz z fasolką , Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną , Przepis z danie z cielęciny, Przepis z kiszone rydze, Przepis z krem z k, Mini szaszłyki z kurczaka z ogórkowym dipem, Zapiekanki, Gulasz, Golonka, Przepis z NA BULIONIE, Przepis z żeberka pieczone -, Neapolitańskie spaghetti z krewetkami, Roladki drobiowe z sosem serowym, Zupa grzybowa, Przepis z sałatka z winogronem, Indyk, Sos ze świeżych zielonek, Lasagne, Placuszki z cukinii, Pieróg krucho - drożdżowy , Leczo - VIDEO , Zupa cebulowa, Sałatka z buraczków i ziemniakami , Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, Sałatka z grillowanym kurczakiem i rabarbarem , sos smietanowy ze szpinakiem, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO