Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z królika

Pasztet z królika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z królika - składniki:

  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz czarny - 3 ziarna
  • gałązka rozmarynu - 1 sztuka
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec do smażenia - 1 łyżka

Pasztet z królika - Sposób przygotowania:

  1. Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść , obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  3. Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, ok. 1 godziny.
  4. Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  5. Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  6. Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowana masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 szt. C i piecz przez ok. 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z KRÓLIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pasztet z królika
    1.Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść , obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • 2
    Pasztet z królika
    2.W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  • 3
    Pasztet z królika
    3.Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, ok. 1 godziny.
  • 4
    Pasztet z królika
    4.Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  • 5
    Pasztet z królika
    5.Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 6
    Pasztet z królika
    6.Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowana masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 szt. C i piecz przez ok. 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z krewetki mrożone, Przepis z zapiekanka po, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatki z makaronem, Przepis z pesto z oliwek, Gangsterskie spaghetti po sycylijsku, Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią , Kasza, Krem z kukurydzy z chorizo i kolendrą, Rolada pegnitzka, Lody waniliowe z brandy, figami i płatkami migdałowymi, gulasz z wołowiny, Ciasto na pizze, sosy z jogurtem naturalnym, Placki, Zupa cebulowa, Spaghetti a la carbonara, Przystawki, Krupnik, Pasztet, Mielone, KOKTAIL TRUSKAWKOWY, Przepis z karczek pieczony w piekarniku -, Przepis z dania z piersią z kurczaka, Karp w galarecie, Sałatka warzywno-makaronowa na lunch, Przepis z NA FASOLE, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z ryba z maslem, Przepis z rączka gotuje, Pstrąg, Przepis z majonez - do sosu, Smażona barania wątroba, Potrawy wielkanocne, Krokiety ze szpinakiem i łososiem, Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Przepis z np zupy, Sos czosnkowy , Deser z lodami "Sowa", Zupa mleczna waniliowa, Barszcz biały w chlebie , Makaron w kremowym sosie pomidorowym , Przepis z mielone kotlety rybne, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z duszona w cebuli, zapiekanki z piersią kurczaka, Sos boloński, Zapiekanka makaronowo-warzywna - VIDEO, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Aromatyczne szaszłyki karnawałowe, Marynowane piersi w jogurcie z curry, Pieczona karkówka z zielonym pieprzem , sałatka napoli, Kremowa zupa z dyni, ziemniaki pokrojone w plastry, Ryż smażony z warzywami, Masło kaparowe, Grillowany kurczak w pięciu smakach, pierś z kurczaka obiad, Zapiekanka a’la lasagne