Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z królika

Pasztet z królika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z królika - składniki:

  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz czarny - 3 ziarna
  • gałązka rozmarynu - 1 sztuka
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec do smażenia - 1 łyżka

Pasztet z królika - Sposób przygotowania:

  1. Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść , obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  3. Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, ok. 1 godziny.
  4. Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  5. Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  6. Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowana masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 szt. C i piecz przez ok. 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z KRÓLIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pasztet z królika
    1.Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść , obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • 2
    Pasztet z królika
    2.W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  • 3
    Pasztet z królika
    3.Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, ok. 1 godziny.
  • 4
    Pasztet z królika
    4.Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  • 5
    Pasztet z królika
    5.Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 6
    Pasztet z królika
    6.Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowana masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 szt. C i piecz przez ok. 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z z migdalami, Przepis z makarony sałatka, Babeczki z cukinii, Przepis z na miodzie, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Gulasz węgierski, Przepis z majonez - do sosu, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką , Makaron, Owoce w galaretce, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Placek po zbójnicku , szynka mielona, Majonez ravigotte, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Karp w sosie winnym, Przepis z ziemniaki gotowane z jajkiem, makaron z piersią z kurczaka, Przepis z ryba z grilla, Sandacz gotowany, Ciasto na pizze, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Zupa cebulowa, Przepis z smażone ryby przepisy, Zupa cebulowa, Przepis z grillowanie na patelni przepisy, Lussi, Schab, Przepis z sałatka z jajkami, Pomarańcze z rusztu, Pasztet, Kebab w kajzerce, Zupa z dyni, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z schab wołowy, Placki owsiane z warzywami, Ostra kartoflanka, ser bryndza, ciasto z olejem, Indyk nadziewany oliwkami, Kurczak, sałatki hiszpańskie, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Potrawy wielkanocne, Ryż, Przepis z kiszone rydze, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Tatar po niemiecku, Sos słodko-kwaśny, Sałatki, sos z serków topionych na zapiekanki, Sos z wędzonej papryki, Turecka zapiekanka, Babka majonezowa, plastry łososia, Zupa ogórkowa, Pomidorowy sos do pizzy, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Karp, Kutia, Słodka kaszka manna z sokiem, Zupa ogórkowa - VIDEO, Kasza, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki