Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z królika

Pasztet z królika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z królika - składniki:

  • pieprz czarny - 3 ziarna
  • gałązka rozmarynu - 1 sztuka
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec do smażenia - 1 łyżka
  • woda - 700 mililitrów
  • jajka - 2 sztuki

Pasztet z królika - Sposób przygotowania:

  1. Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  3. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, około 1 godziny.
  4. Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  5. Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  6. Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowaną masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz przez około 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z KRÓLIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pasztet z królika
    1.Królika umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • 2
    Pasztet z królika
    2.W garnku rozgrzej smalec, wrzuć pokrojone warzywa, rozmaryn, listek, ziele i ziarenka pieprzu. Do przesmażonych warzyw dodaj mięso królika. Smaż chwilę razem.
  • 3
    Pasztet z królika
    3.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą, około 1 godziny.
  • 4
    Pasztet z królika
    4.Dodaj następnie pokrojony w dużą kostkę boczek oraz wątróbki. Gotuj wszystko do miękkości, następnie odstaw do wystudzenia.
  • 5
    Pasztet z królika
    5.Wystudzone mięso wraz z warzywami, boczkiem i wątróbkami zmiel w maszynce. Do gotowej masy dodaj jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 6
    Pasztet z królika
    6.Formę do pieczenia (keksówkę) natłuść i posyp tartą bułką. Przygotowaną masę wyłóż do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz przez około 45 minut. Wystudzony pasztet wyjmij z formy.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Smażone warzywa z kiełbasą , tatar z mięsa wołowego, Polędwiczki, Leczo, Krem brokułowy, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Przepis z zapiekanki z piersią kurczaka, Zapiekanki, Łosoś, Szaszłyki z kurczaka z ananasem, chleb pi, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Ziemniaki zapiekane, Przepis z obiad z spagetti, sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Chińskie sajgonki, Zupa jarzynowa, Obiad, schab bez kości, Delikatny schab, przystawki na grilla, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Czosnek, Przepis z mięso ze szpinakiem, jajka z piekarnika, kurczak ryżem, Przepis z SAŁATKA li, Żeberka - VIDEO, Przepis z po prostu gotuj, Domowe burgery, Cannelloni z brokułami i mozzarellą, Kapusta z grochem, masy do ciast, Warzywa z sosem z żółtej fasoli, Zupa cytrusowa, Sos czosnkowy , Gulasz węgierski z fasolką szparagową , Bigos - VIDEO, Smaczny cebulowy sos, Carbonara, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Przepis z salatki z szynka -, Serowe pulpeciki, gotowana papryka, Włoska grzybowa Lasagne, Przepis z przystawka na zimno, do makaronu, sosy do jajek, Ziemniaki duszone z rozmarynem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Pieczarki po grecku, Karkówka, Krem z dyni z grzankami, Krewetki w sosie cytrusowym, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z marynata do kurczaka, Spaghetti Bolognese, zupa z świeżych ogórków, Żeberka, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Polędwiczki w cieście, Kebab, Zupa pieczarkowa, Pomidorowy sos do pizzy