Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z warzywami

Pasztet z warzywami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Pasztet z warzywami - składniki:

  • mięso drobiowe - 1 kilogram
  • mięso wieprzowe - 0.5 kilograma
  • Wątróbka z kurczaka - 0.5 kilograma
  • marchewka - 1 kilogram
  • pietruszka - 0.5 kilograma
  • seler - 0.5 kilograma
  • cebula - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • pieprz - 10 ziaren
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
  • sól - 2 łyżeczki
  • jajka - 2 sztuki
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 łyżka

Pasztet z warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy.
  2. Podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę.
  3. Mięso i warzywa przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Mieszamy razem z 1 łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową oraz dwoma surowymi jajkami.
  4. Masę przekładamy do trzech aluminiowych foremek posmarowanych olejem i posypanych bułką tartą.
  5. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy.

2

Podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę.

3

Mięso i warzywa przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Mieszamy razem z 1 łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową oraz dwoma surowymi jajkami.

4

Masę przekładamy do trzech aluminiowych foremek posmarowanych olejem i posypanych bułką tartą.

5

Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z schab bez kości, Sałatka z pieczonych buraków w sosie majerankowo-czosnkowym, Przepis z szaszlyki-grill, Indycze pulpety z chińskim smaczkiem, pasty z kurczakiem, Jesienna zupa z kasztanów, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Mięsna cukinia z serem feta i oliwkami , Pierś z kurczaka, Chilli Con Carne - VIDEO, Zapiekanka z porem, Przepis z schab wieprzowy, Przepis z krem do w-z, Solanka z grzybami, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z mix sałat, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z sos do gulaszu, Przepis z pierś z kurczaka po hawajsku, Śledzie, Cebulowa z serową grzanką, Przepis z risotto z kurczakiem, Ogórek, kapusta do golonki, Przepis z sałatka sałata lodowa, pieczone żeberka, przepisy ugotowani, placki z ciasta, Tradycyjne kotlety mielone , co mozna zrobic na obiad, Sałatka Gyros, Naleśniki, Zupa z soczewicy, ryż z kurczakiem, Cukinia po tunezyjsku na ostro, pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Koktajl owocowy, polędwiczki wieprzowe duszone, Spaghetti , Gyros, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Gulasz, Sałatka z cukinia i pomidorami, Stek po kalifornijsku, gołąbki knorr, Ryba, Gnocci z kurkami , Sałatka Gyros, Enchiladas z chilli con carne, Zupa pomidorowa, Sos kurkowy, Zupa pieczarkowa, Placki po węgiersku, Gulasz, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem, Sałatka gyros, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Terrina z dzika, Dania z ryżem, Rzymska pieczeń, Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie, Chińskie sajgonki, Żurek biały