Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z warzywami

Pasztet z warzywami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Pasztet z warzywami - składniki:

  • mięso drobiowe - 1 kilogram
  • mięso wieprzowe - 0.5 kilograma
  • Wątróbka z kurczaka - 0.5 kilograma
  • marchewka - 1 kilogram
  • pietruszka - 0.5 kilograma
  • seler - 0.5 kilograma
  • cebula - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • pieprz - 10 ziaren
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
  • sól - 2 łyżeczki
  • jajka - 2 sztuki
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 łyżka

Pasztet z warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy.
  2. Podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę.
  3. Mięso i warzywa przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Mieszamy razem z 1 łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową oraz dwoma surowymi jajkami.
  4. Masę przekładamy do trzech aluminiowych foremek posmarowanych olejem i posypanych bułką tartą.
  5. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy.

2

Podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę.

3

Mięso i warzywa przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Mieszamy razem z 1 łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową oraz dwoma surowymi jajkami.

4

Masę przekładamy do trzech aluminiowych foremek posmarowanych olejem i posypanych bułką tartą.

5

Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tłusty czwartek, Schab w pięciu smakach, Zawijaski z łososiem, Pikantne sakiewki, Przepis z ciasteczka z miodem, Zapiekanka z ziemniakow, Wiosenna sałatka z truskawkami , Placek po zbójnicku wersja 1, Budyń z kapusty włoskiej, zapiekanka z makaronem z tuńczykiem, Sakiewki z warzywami curry, Pikantny szaszłyk, Leczo z cukinii, Proste kotleciki z jajka, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z sałatka grillowa, Bakaliowy kuskus, Przepis z sałatka z rukolą, Barszcz biały, Pomidorowy sos do pizzy, Pieczeone parówki ze śliwką, Przepis z zapiekanki rybne, Przepis z sałatka z cukinią i fetą, Sałatka Gyros, Karkówka, sos cacyki, Spaghetti z tuńczykiem, Kotlety, Sałatka Gyros, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Ziemniaki, Polędwiczka z grzybami, Zapiekanka z brokułami, grillowanym kurczakiem i mozzarellą, Pieczony boczek do chleba, Przepis z mięso mielone obiad, ciasto z tr, Barszcz, Warzywa smażone z ryżem , Pasta z twarogu i warzyw, Mielone, Przepis z ćwiartka z kurczaka, Duszone ziemniaki z kukurydzą w sosie leczo, zapiekanka z kiełbasą i ziemniakami, Przepis z dodaj, Przepis z sos do placków, Przepis z zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i serem, Przepis z Obiad makaron sp, Sałatka z sosem musztardowym, Ciasto Amerykańskie, Spaghetti Bolognese, kurczak i pomidory, pieczony pasztet wieprzowy, Deser z twarogu, Sos „retro” I, słodki obiad, kiełbasa, Sałatki, Pasta z kurczakiem i cukinią, Przepis z sałatka ser feta sałata lodowa ogórek zielony pomidor, Smażony dorsz z aromatycznymi ziemniakami, Krokiety z pieczarkami mocno serowe, Zupa grochowa, Spaghetti „na zielono”