Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z warzywami

Pasztet z warzywami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Pasztet z warzywami - składniki:

  • mięso drobiowe - 1 kilogram
  • mięso wieprzowe - 0.5 kilograma
  • Wątróbka z kurczaka - 0.5 kilograma
  • marchewka - 1 kilogram
  • pietruszka - 0.5 kilograma
  • seler - 0.5 kilograma
  • cebula - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • pieprz - 10 ziaren
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
  • sól - 2 łyżeczki
  • jajka - 2 sztuki
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 łyżka

Pasztet z warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy.
  2. Podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę.
  3. Mięso i warzywa przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Mieszamy razem z 1 łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową oraz dwoma surowymi jajkami.
  4. Masę przekładamy do trzech aluminiowych foremek posmarowanych olejem i posypanych bułką tartą.
  5. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy.

2

Podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę.

3

Mięso i warzywa przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Mieszamy razem z 1 łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową oraz dwoma surowymi jajkami.

4

Masę przekładamy do trzech aluminiowych foremek posmarowanych olejem i posypanych bułką tartą.

5

Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

fasola drobna, Przepis z tiramisu deser, Przepis z sos na żeberkach, przepis na obiad bez ziemniakow, Rosół, Zupa grzybowa, przyprawy kuchnia tajska, Ciasto na pierogi, Bucatini picante, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Polędwiczki wieprzowe, obiad szynka, Sałatka ogórkowa w sosie winegret, piersi z kurczaka z kuchnia knorr, Sosy, Placki, Zupa z dyni z pistacjami, Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami , mały przecier pomidorowy, Gorące rynki ., sałaty, Nadziane warzywa, Złociste kąski z kurczaka, Lasagne, Duszone warzywa, Naleśniki z pieczarkami i grzybami, Przepis z kapusta slodka, Zupa pomidorowa, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z placki ziemniaczane z mlekiem, Obiad ud, obiad jajko, Ryba po grecku, Cevapcici winne z sałatką, Gulasz, Szybka przekąska z fioletowych brokułów, Gorące rynki ., Makarony lasagne z warzywami, Brokuły, Ryba, Makaron z szparagami i grzybami , FLACZKI !!!, Rozmarynowy gulasz z kurkami, Pasta orzechowo-serowa, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, FLACZKI !!!, salatka z makaronem i selerem, Gruszki w orzechach, Pierogi z kapustą i grzybami, Zupa pieczarkowa, Sałatka grecka, mięsa mielonego, Przepis z czas na cebul, Przepis z sałatka warzyw, Przepisy świąteczne, Potrawy wigilijne, Befsztyk mielony, Spaghetti a la carbonara, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i warzywami i z piersi kurczaka, Przepis z krupnik staropolski, Leniwe z ricottą, Leczo z cukinii, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem