Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki - składniki:

  • utarta gałka muszkatołowa - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki

Pasztet z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój grubo cebule i marchew.
  2. Posiekaj drobno wątróbkę.
  3. Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.
  4. Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  5. Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.
  6. Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój grubo cebule i marchew.

2

Posiekaj drobno wątróbkę.

3

Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.

4

Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

5

Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.

6

Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierożki wonton, Placki, Sałatki z makaronem, obiad wegetariański, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Żur, czyli barszcz owsiany, Zupa grzybowa, Przepis z pierś z kurczaka przepisy na obiad, Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej , makaron z tuńczykiem i czosnkiem, zupa brokułowa -, Polędwiczki wieprzowe, Zupa z dyni, przepis na rybę do obiadu, Kopytka na słodko - VIDEO, Przepis z risotto z kurczakiem i warzywami, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Duszone warzywa, Steki z karkówki, Zapiekanki, Papryka nadziana , Spaghetti a la carbonara, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zapiekany półmisek warzyw, Zapiekanka meksykańska, poledwiczki wieprzowe, Przepis z ryż z warzywami na patelnie, pierogi z mięsem farsz, Kurczak, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Pasta z soczewicy do chleba, Zapiekanka z ziemniakow, Pieprzowe kotlety jagnięce, zupy na rosole, przepis na zapiekanke z piekarnika, Golonka, Kocia lasagne , Kapusta z grochem, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, KEKS, Ryż meksykański, Barszcz, Przepis z obiad z piersi kurczaka, Pasztet, sałatki z ryżem, Zupa brokułowa, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Karkówka z ogórkami kiszonymi, Przepis z poledwiczki wieprzowe, Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym -, Zupa makowa z kluseczkami, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z szybki i łatwy obiad, Karp, dania główne ze schabu, Przepis z rączka gotuje, Delikatny schab, Zupa cebulowa, Dipy, Zrazy wołowe z czerwoną kapustą, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem