Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki - składniki:

  • utarta gałka muszkatołowa - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki

Pasztet z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój grubo cebulę i marchew.
  2. Posiekaj drobno wątróbkę.
  3. Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.
  4. Roztop 30 g masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  5. Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw przyprawą Delikat.
  6. Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój grubo cebulę i marchew.

2

Posiekaj drobno wątróbkę.

3

Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.

4

Roztop 30 g masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

5

Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw przyprawą Delikat.

6

Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Salsa, makaron z piersia kurczaka, z migdalami, Bigos, Zupa grzybowa, Zupa jarzynowa z makaronem, Przepis z Smażone jajko, Kostka do, patelnia kurczaka curry z warzywami, sałatka awokado, Kanapka z grillowaną wołowiną , delikat knorr czerwony, Przepis z makaron z, Łosoś po japońsku z wasabi , Makaron ze szparagami, Kotlety, Leczo z cukinii, Ravioli z warzywami, kurczaka kostka, Przepis z filety a kurczaka, Ćwiartki kurczaka w sosie z curry, pieprz knorr, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Papryka faszerowana serem, Sałatka wielowarzywna I, Zupa krem z dyni - VIDEO, Żurek z chrzanem, Kremowa zupa paprykowa , Kurczak z pieczarkami, Klopsiki zapiekane na ostro, Enchiladas z chilli con carne, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, na obiad makarony, Risotto, Mango chutney, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Tarta z smażoną cebulą , Placki, filety rybne przepisy, przyprawa orientalna, Quesadillas - VIDEO, danie knorr, Gołąbki, Sałatka z kiełkami, Pierogi z jagodami, Tłusty czwartek, Ciasto z wołowiną i wątróbką drobiową, Kebab w kajzerce, Zapiekanka z brokułów, Przepis z sos arabski, Schab w pięciu smakach, Kotlet de volaille - VIDEO, Sałatka z tuńczykiem, Ciasto na pierogi, Przepis z pomidor i szpinak, Zupa krem, Przepis z sałatka z cukinia -, Kotlet de volaille - VIDEO, salatka de, Zupa fasolowa, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Kebab, Pstrąg, Obiad