Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki - składniki:

  • utarta gałka muszkatołowa - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki

Pasztet z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój grubo cebule i marchew.
  2. Posiekaj drobno wątróbkę.
  3. Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.
  4. Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  5. Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.
  6. Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój grubo cebule i marchew.

2

Posiekaj drobno wątróbkę.

3

Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.

4

Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

5

Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.

6

Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z Marynata rozmaryn, Przepis z SLOIK, Przepis z sałatka z sosem greckim, Pierogi z jagodami, mieso sos, Kocia lasagne , kluski z maki i jajka, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kluski , Naleśniki, Zupa rybna, Salsa, Przepis z szaszlyki wolowe, Gulasz, Przepis z krewetki tygrysie przepis, Sałatka z kalafiora z oliwkami, Karp, Quesadillas - VIDEO, na drób, Karkówka, Klopsiki rybne z miruny w sosie borowikowym , Przepis z zimne desery, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Domowe wrapy, Mizeria z jogurtem, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sałatka z pora, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Powiedzmy, że tortilla ;), Ciasto na pizze, Sznycle z indyka w polewie grzybowej, kurczak z pietruszka, makarony chinski, Sos beszamelowy , Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym , kurczak w piecu, Sałatka z brokułami i jajkiem, Nadziewane makaronowe muszelki, Papryka faszerowana pieczarkami, Burgery z sosem, Pasztet, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, dżem z winogron ciemnych, Pierś z kurczaka, Przepis z sos do pieczonej karkówki, Letnia sałatka z homarem, Jajka Benedict, Pstrąg, Risotto z kurczakiem i grzybami , Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Karp w cieście, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z kurczak w curry z ryżem, Roladki Wielkanocne , Gofry po włosku , Przepis z pierś w pomidorach, desery z jabłek, Szpinak, baklazan faszerowany serem, zeberka w coli, Kremowa zupa z dyni, Carbonara, Mleczny napój mango, Przepis z sos z kurczakiem do makaronu