Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki - składniki:

  • utarta gałka muszkatołowa - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki

Pasztet z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój grubo cebule i marchew.
  2. Posiekaj drobno wątróbkę.
  3. Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.
  4. Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  5. Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.
  6. Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój grubo cebule i marchew.

2

Posiekaj drobno wątróbkę.

3

Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.

4

Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

5

Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.

6

Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad z wo, Zawijaski z łososiem, Kolorowa zapiekanka makaronowa, Placki ziemniaczane, Ragout z indyka, Deser z lodów i smażonych truskawek, pieprz i sól, Kluski , Kompot z malin, szynka faszerowana, Pierś z kurczaka pieczona, Pikantne ziemniaki z papryką, pieczony schab ze śliwką, Przepis z oliwa z oliwek, Kapusta z grochem, Aromatyczna fasolka duszona, Schab, Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci, Lasagne drobiowa, Przepis z sosy z rukoli, Ryżowy pudding z lodami, Pierś z kurczaka pieczona, Sałatka oliwkowa w pomidorach , miesa na zimno, Bigos, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z bazylia, Sos beszamelowy , Schab w pięciu smakach, Jagły, sałatka z selera naciowego i jajek, Przepis z w z placek, Bułeczki drożdżowe, Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym, Zupa brokułowa, Przepis z ciasta a s, Sałatka śledziowa z burakami, makaron z parówką, Słoneczna zupa marchewkowa , Pasta z kurczakiem i cukinią, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Zupy, Tradycyjna kapusta z grochem, Polędwiczki, mielone w warzywach, Przepis z piers z kurczaka w piekarniku, zapiekanka naczynie żaroodporne, Sos beszamelowy , Golonka, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, SALATKI Z WARZYWAMI, Szpinak, Schab w pięciu smakach, Pasztet, Wstążki z kurczakiem i papryką , Apetyczny włoski sos, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z knorr zupa cebulowa, Przepis z zupa na boczku, Warzywne ragout, Ciasto na pizze, Dynia, Przepis z kurczak w sosie z ry, Przepis z makaron oliwa