Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki - składniki:

  • utarta gałka muszkatołowa - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki

Pasztet z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój grubo cebule i marchew.
  2. Posiekaj drobno wątróbkę.
  3. Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.
  4. Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  5. Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.
  6. Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój grubo cebule i marchew.

2

Posiekaj drobno wątróbkę.

3

Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.

4

Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

5

Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.

6

Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kasza jaglana z owocami , Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , Krupnik, Przepis z z pory, Ryżowe szyszki , Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z pietruszka sos, Przepis z smalec z papryką, mięso mielone w słoikach, Przepis z mięso mielone makaron, Kotlety, ciasto j, Przepis z zupy z makaronem, Zapiekane kanapki z szynką i serem , Polędwiczki, Kapuśniak z wędzoną nutą, Ciasteczka półfrancuskie serowe z jabłkami i cynamonem, Leczo, Pomidorowe carpaccio z sosem serowym, Przepis z ciasta deser, Pieczarki duszone w białym winie, Łosoś, Wigilijna kapusta z groszkiem, sos śmietanowy do mięsa, Zupa pomidorowa, Przepis z szynka wieprzowa, Świderki w pomidorach z szynką szwardzwaldzką i parmezanem, Sałatka Gyros, Sałatka kebab - VIDEO, sos słodko kwaśny z makaronem, ROLADA SZPINAKOWA, Carbonara, Dip jogurtowy, Schab w pięciu smakach, Przepis z sałatka z makaronem spaghetti, Polędwiczki a la gyros, Placki, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z grzybowa z grzybami, Tartinki z wędliną, Przepis z kiełbasa zwyczajna, Sałatka z surimi i papryką, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , BUŁKA Z JAJEM :), Przepis z kostki bazylia, Placki ziemniaczane, sałatka z jogurtem naturalnym, przepis na łatwy obiad, spagetti z warzywami, Śledzie, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Paprykowy Stroganoff z kurczaka, Placki ziemniaczane, Kremowe świderki z soczystym kurczakiem , PIECZYWO Z CZOSNKIEM, Sałatki z makaronem, Wieprzowina duszona w piwie, Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , Makaron z sosem śmietanowym, bułka z, Risotto z kurczakiem i warzywami, Sos włoski do spaghetti, Zupa pieczarkowa