Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki - składniki:

  • utarta gałka muszkatołowa - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki

Pasztet z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój grubo cebule i marchew.
  2. Posiekaj drobno wątróbkę.
  3. Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.
  4. Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  5. Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.
  6. Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój grubo cebule i marchew.

2

Posiekaj drobno wątróbkę.

3

Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.

4

Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

5

Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.

6

Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

makaron z, Barszcz biały, Pasztet, Smażone jajko, Pomidorowy sos do pizzy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z biała fasola, Walentynkowe fondue serowe, Sos beszamelowy , Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi, Zapiekanka z owocami morza, Bliny z łososiem, Przepis z mielone w papryce, marynaty do mi, Gołąbki Mocy Świątecznej, pieprz knorr, Przepis z obiad z łopatki, Zupa z soczewicy, Włoska sałatka z cieciorką, Bobotie czyli afrykańska zapiekanka , Ryba po grecku, obiady bezmięsne przepisy, skrzydelka z grilla, Smaczne jajka po meksykańsku, Salsa, RY Z PIERSI, Zielone kulki, Sałatka z komosą i szparagami, Potrawka z kurczaka, Przepis z Czerwona papryki, Karp na sposób wschodni, Przepis z na obiad makarony, Ziemniaki, Kiszona kapusta, sos z pieczarek, Sądecki krupnik, Sos włoski do spaghetti, Deser z lodami i płatkami musli, Szybkie curry warzywne, sałatka awokado, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym, Obiad, gotowana kapusta kiszona, Zupa ogórkowa, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Spaghetti z owocami morza, Rosół, Warzywa, Zupa grochowa, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z jajko smażony, Kanapka z szynką, papryką i ogórkiem konserwowym, Zapiekanka Gyros , Zapiekanka meksykańska, Przepis z sałatka z cukinia -, Ogórek, Pomarańcze w syropie, Potrawka z kurczaka, na ostro, Przepis z kapusta pekińska surówka -, Sałatka Gyros, Przepis z mieso pieczone w rękawie, Szczupak w sosie chrzanowym