Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki - składniki:

  • utarta gałka muszkatołowa - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki

Pasztet z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój grubo cebule i marchew.
  2. Posiekaj drobno wątróbkę.
  3. Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.
  4. Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  5. Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.
  6. Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój grubo cebule i marchew.

2

Posiekaj drobno wątróbkę.

3

Rozgrzej olej, podsmaż wątróbkę i przełóż do miski.

4

Roztop 30 gramów masła, uduś do miękkości cebulę i marchewkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

5

Warzywa, pietruszkę, wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa przez najdrobniejsze sitko, dopraw gałką muszkatołową i przyprawą Knorr.

6

Masę mięsną wymieszaj z resztą masła i zmiel jeszcze raz. Przełóż do miski, wstaw na 10 godzin do lodówki. Przed podaniem wyjmij z miski.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karp, grill sa, sałatka z szynka parmeńską -, Bigos świąteczny, Przepis z przepis na sos spaghetti z pomidorów, zapiekanka makaronowa z kurczakiem, Ciasto na pizze, Sosy, Przepis z ryż do obiadu, Chińskie sajgonki, Zupa cebulowa "pod pierzynką" - VIDEO, sos do zapiekanki makaronowej, Risotto z kurczakiem i warzywami, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem, Zupa ogórkowa, Sałatka z tuńczykiem, Zupa pieczarkowa, Salsa, Murzynek z serem , Placki, Bigos - VIDEO, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sałatka z brokułami i jajkiem, latwe gotowanie, przystawki z ciasta francuskiego, pomidory z jajkami, Kanapka z owocami "Od serca", Sałatka ze smażoną piersią kurczaka, Gulasz, kuchnia w, Spaghetti Bolognese, makaron z mięsem mielonym, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Spaghetti , Przepis z zapiekanka ziemniaczana z miesem mielonym, Makaron w sosie z mascarpone i łososiem, Kluski , Barszcz czerwony na wołowinie , latwe ciasta na biszkopcie, Sałatka Gyros, Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, po prostu gotuj, Przepis z makaron z o, soczewica zielona, Potrawka z kurczaka, nalesniki z szpinakiem, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Pasta fasolowa z selerem, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Przepis z pieczone mięso wieprzowe, Pasztet, Szybki obiad, Szpinak z pinią i balsamico, Sałatka „russkij krasawiec”, Naleśniki, Przepis z rozgrzewające zupy, Sałatka z dynią w curry, czosnek kurczak, Koktajl z lodami waniliowymi, Zupa cebulowa, Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem