Dodaj do ksiązki kucharskiej Pasztet z wątróbki drobiowej

Pasztet z wątróbki drobiowej

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki drobiowej - składniki:

  • brandy - 30 mililitrów
  • margaryna - 2 łyżki
  • gałązki pietruszki - 2 sztuki
  • liść laurowy do dekoracji

Pasztet z wątróbki drobiowej - Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej na patelni 1 łyżkę margaryny i smaż pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą miękkie.
  2. Pokrój wątróbkę w grube kawałki, dodaj na patelnię i smaż przez 5 minut.
  3. Dodaj posiekaną pietruszkę, Przyprawę Uniwersalną Knorr Delikat, brandy i duś przez kolejne 2 minuty.
  4. Przełóż wszystko z patelni do blendera i zmiksuj na gładką masę, po czym łyżką przełóż do osobnych naczyń.
  5. Roztop drugą łyżkę margaryny i polej ostrożnie powierzchnie każdego pasztetu.
  6. Udekoruj pasztety liściem laurowym i zielonym pieprzem, po czym schłodź w lodówce. Podawaj z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTET Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgrzej na patelni 1 łyżkę margaryny i smaż pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą miękkie.

2

Pokrój wątróbkę w grube kawałki, dodaj na patelnię i smaż przez 5 minut.

3

Dodaj posiekaną pietruszkę, Przyprawę Uniwersalną Knorr Delikat, brandy i duś przez kolejne 2 minuty.

4

Przełóż wszystko z patelni do blendera i zmiksuj na gładką masę, po czym łyżką przełóż do osobnych naczyń.

5

Roztop drugą łyżkę margaryny i polej ostrożnie powierzchnie każdego pasztetu.

6

Udekoruj pasztety liściem laurowym i zielonym pieprzem, po czym schłodź w lodówce. Podawaj z grzankami.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ziemniaki zapiekane z serem , Nadziewane jajka Wielkanocne , Pieczeń cielęca z estragonem, Przepis z kuchnia polska placki, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Przepis z sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Zupa krem, ryba z piekarnika, Brokuły, Polska zupa pomidorowa, kiszone liscie kapusty, Wieniec wielkanocny z kury wiejskiej , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Lasagne, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, makarony cannelloni, farsz do mięsa wieprzowego, Przepis z zupa z białej fasoli, Polędwiczka z grzybami, Wykwintny pasztet alzacki, Sałatka warstwowa, Indyk a’ la Zurich , pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, duża cebula, indyk w warzywach, kawałki kurczaka w ciescie, Zapiekanka z indyka, ser szynka, Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona, Kotlet de volaille - VIDEO, sałata cezar, Chińskie sajgonki, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Tortilla, Ziemniaki zapiekane w ziołach, SŁODKA BOMBKA :), Leczo, Zupa pieczarkowa, Przepisy świąteczne, Zupa z dyni, Przepis z kurczak ze szpinakiem i pieczarkami, Sos beszamelowy , Sałatka warzywna z tuńczykiem, Zupa jarzynowa, Galaretkowe witrażyki, Makaron z sosem śmietanowym, Przepis z knorr z czosnkiem, Makaron, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Klops z papryką i jajkiem, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Sałatka z Walencji, Łosoś w śródziemnomorskim stylu , Sałatki z kurczakiem, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z zapiekanka prowansalska, ciasta francuskie, Krem brokułowy, " Muffinkowe jaja ", Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią, Potrawy wielkanocne, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem