Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczeń Rzymska

Pieczeń Rzymska

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pieczeń Rzymska - składniki:

  • słonina - 200 gramów
  • margaryna - 1 łyżka
  • bułka - 1 sztuka
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • jajka - 4 sztuki
  • gałka muszkatołowa - 1 łyżka

Pieczeń Rzymska - Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo i obierz. Bułkę namocz w wodzie.
  2. Mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zmiel maszynką do mielenia mięsa.
  3. W niewielkiej ilości wody wymieszaj gałkę muszkatołową oraz Fix Knorr. Dodaj całość do mięsa i dokładnie wymieszaj. Dodaj również posiekaną natkę pietruszki.
  4. Żaroodporną foremkę, najlepiej w kształcie wąskiego prostokąta, wysmaruj margaryną, posyp bułką tartą i wyłóż plasterkami słoniny.
  5. Włóż trochę farszu mięsnego, aby zakrył dno. Układaj jajka jedno za drugim po środku mięsa.
  6. Przykryj dokładnie jaja pozostałym farszem. Wstaw do piekarnika i piecz godzinę w 180°C. Po upieczeniu, wyjmij delikatnie z foremki i pokrój w plastry. Można podać na zimno lub na ciepło z sosem pomidorowym lub chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZEŃ RZYMSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczeń Rzymska
    1.Jajka ugotuj na twardo i obierz. Bułkę namocz w wodzie.
  • 2
    Pieczeń Rzymska
    2.Mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zmiel maszynką do mielenia mięsa.
  • 3
    Pieczeń Rzymska
    3.W niewielkiej ilości wody wymieszaj gałkę muszkatołową oraz Fix Knorr. Dodaj całość do mięsa i dokładnie wymieszaj. Dodaj również posiekaną natkę pietruszki.
  • 4
    Pieczeń Rzymska
    4.Żaroodporną foremkę, najlepiej w kształcie wąskiego prostokąta, wysmaruj margaryną, posyp bułką tartą i wyłóż plasterkami słoniny.
  • 5
    Pieczeń Rzymska
    5.Włóż trochę farszu mięsnego, aby zakrył dno. Układaj jajka jedno za drugim po środku mięsa.
  • 6
    Pieczeń Rzymska
    6.Przykryj dokładnie jaja pozostałym farszem. Wstaw do piekarnika i piecz godzinę w 180°C. Po upieczeniu, wyjmij delikatnie z foremki i pokrój w plastry. Można podać na zimno lub na ciepło z sosem pomidorowym lub chrzanowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX KOTLETY MIELONE KNORR

    Fix Kotlety mielone Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z piersi z g, Przepis z ciasta a s, Sos beszamelowy , Pappardelle z kurczakiem i cukinią, Przepis z sos serowo śmietanowy, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Karp smażony z masłem czosnkowym, Risotto z kurczakiem i warzywami, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Quesadillas - VIDEO, Żurek, Buraki z jabłkiem, Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową, Tłusty czwartek, Roladki z indyka w sosie z białym winem, Surówka chrupiąca, salatka rosyjska, por majonez, Barszcz biały, Sałatki z kurczakiem, Przepis z szynka naczynie żaroodporne, Przepis z pierś kurczaka w miodzie i orzechach, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z papryka pieczarki cebula pierś z kurczaka, Curry ze szpinaku i sera, Kremowa zupa z dyni, obiad z wolowina, Placki, Przepis z sałatka z serem francuskim, Risotto, rude, Aromatyczny schab, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z ser feta zapiekany, Przepis z ryż z kurczakiem i groszkiem, Naleśniki, Duszone warzywa, Makaron z szparagami i grzybami , Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Gulasz, Makaron ze szpinakiem , Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Kasza, Potrawy wielkanocne, Pieczeń, zupa na boczku, Makaron z sosem śmietanowym, Przepis z sos śmietanowo pomidorowy, Pieczeń wołowa w sosie z pieczarkami, Bliny z piwem, sałatka z selera naciowego i jajek, Klasyczne cafe latte, bazylia, Sałatka Gyros, miesa na zimno, Galaretkowe witrażyki, Skrzydełka kurze w miodzie, sałatka makaron słonecznik, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, hiszpanskie, Kebab w kajzerce, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Zupa krem serowo-cukiniowa, Golonka