Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczona cukinia

Pieczona cukinia

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 1 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Pieczona cukinia - składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • oliwa - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Pieczona cukinia - Sposób przygotowania:

  1. Cukinię myjemy, osuszamy, nie obieramy, odcinamy końce i kroimy ja na pół cm plastry.
  2. Plastry cukinii przekładamy na silikonową mate dopieczenia lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Cukinię spryskujemy oliwą i oprószamy przyprawami, mieszamy i rozkładamy plastry obok siebie. Pieczemy 15-20 min.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONA CUKINIA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Cukinię myjemy, osuszamy, nie obieramy, odcinamy końce i kroimy ja na pół cm plastry.

2

Plastry cukinii przekładamy na silikonową mate dopieczenia lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3

Cukinię spryskujemy oliwą i oprószamy przyprawami, mieszamy i rozkładamy plastry obok siebie. Pieczemy 15-20 min.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa jarzynowa, makaron i ser, Przepis z roladki z ryby, Makaron z boczkiem i ziołami , Pieczeń, Zupa grochowa, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, sezam i miód, ciasto francuskie z mięsem, Soczysta kaczka w miodzie, Żurek z jajkiem, Przepis z faszerowane naleśniki, Przepis z drób przepis, Przepis z piersi w warzywach, Kotlety kowbojskie, Przepis z warzywny obiad, Kotlet po kowalsku , Salsa, Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem, Spaghetti Bolognese, Sałatka warzywna z tuńczykiem, letni obiad, Przepis z roladki z karkówki, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, zupy na żeberkach wędzonych, ciasto latwe, Przepis z rozmarynu, Sos beszamelowy , Naleśniki, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Ogórek, Przepis z gotowane mieso, Diabelski sos pomidorowy, makaron z s, piersi z kurczaka w bulionie K, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekanka z ziemniakow, Karp, Sałatka z pomarańczami i kozim serem, Przekąski, Chińskie sajgonki, Zupa curry, Kurczak po sycylijsku z grilla, Sos czosnkowy , Zupa ogórkowa - VIDEO, Zacierki, omlet z mięsem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Gyros z kurczakiem, Przepis z gotowana ryba, Przepis z majonez jajko, Potrawka z kurczaka, Knedle po bawarsku, Zupa brokułowa, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Chrupiąca cukinia, Zapiekanka po rzymsku, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przyprawione czerwone owoce z lodami Carte d'Or Crème Brûlée, Przepis z Obiad z kapusty kiszonej, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Karp w galarecie, Gulasz z łopatki, bardzo lekki , Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem