Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie

Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • cynamon - 1 sztuka
  • goździki - 6 sztuk
  • sok pomarańczowy - 300 mililitrów
  • olej roślinny - 50 mililitrów

Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie - Sposób przygotowania:

  1. Kaczkę umyj, natrzyj przyprawą do kurczaka Knorr. W środku umieść pokrojone na ćwiartki jabłka. Kaczkę piecz w 180 stopniach przez około 120 minut.
  2. W garnuszku podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj starty imbir, skórkę z pomarańczy, pokrojone kawałki moreli, cynamon i goździki.
  3. Całość zalej sokiem pomarańczowym pomieszanym z sosem Knorr i gotuj około 4 minut. Kaczkę oddziel od kości, pokrój na mniejsze porcje, podawaj polaną sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONA KACZKA W POMARAŃCZOWYM SOSIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie
    1.Kaczkę umyj, natrzyj przyprawą do kurczaka Knorr. W środku umieść pokrojone na ćwiartki jabłka. Kaczkę piecz w 180 stopniach przez około 120 minut.
  • 2
    Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie
    2.W garnuszku podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj starty imbir, skórkę z pomarańczy, pokrojone kawałki moreli, cynamon i goździki.
  • 3
    Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie
    3.Całość zalej sokiem pomarańczowym pomieszanym z sosem Knorr i gotuj około 4 minut. Kaczkę oddziel od kości, pokrój na mniejsze porcje, podawaj polaną sosem.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ziemniaki, Przepis z pieczone skrzydełka w miodzie -, Udka, mini szaszłyki, Żurek, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, Jesienna biesiada, Gicz cielęca w sosie śmietanowym, Szybki obiad, Chłopski kociołek, Sałatka wielowarzywna I, Przepis z salatka y brokula, Schab w pięciu smakach, Placki ziemniaczane, Sałatka z brokułami - VIDEO , Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, jajka majonez, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z kuchnia niemiecka, Przepis z wołowina duszona, Kebab w kajzerce, Pierś z kurczaka, Rosół, Karp, Nudle knorr, Przepis z schab środkowy pieczony, Śledzie, sałatka z mozzarella, Zapiekanka Gyros , Sałatka z kapusty pekińskiej , Polędwiczka z grzybami, Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym , Placki, Babeczki z lodami bakaliowymi, roszponka salata, Przekąski, Pomidorowa z pulpetami , Sos „Tołstoj” I, Placek po zbójnicku ze szpinakiem, Morszczuk z grzybami w galarecie, Pikantne nadziewane papryczki, Sałatka do mięs, Delikatne staropolskie bitki, ryba z cukinia, sosy do ziemniakow z warzywami, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z przyprawy do cielęciny, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, piersi z, Gulasz warzywny z fasolką, Przepis z pulpety z mięsa wieprzowego, Przepis z papryki czerwone, Stroganoff z kiełbasy, dla diecie, Kaczka pieczona z jabłkami, Przystawki, Chrupiące pikantne orzechy, włoska, Pierś kurczaka z sosem malinowym, Chili hawajskie z wołowiną i ananasem , Łosoś, filet z warzywami, Przepis z gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Tradycyjny polski sos