Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczona łopatka wieprzowa

Pieczona łopatka wieprzowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pieczona łopatka wieprzowa - składniki:

  • łopatka wieprzowa - 1.5 kilogramów
  • Przyprawa do mięs Knorr
  • słonina - 6 plastrów
  • czerstwa bułka - 2 sztuki
  • mleko - 200 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • świeży rozmaryn - 1 pęczek
  • świeży tymianek - 1 pęczek
  • majeranek - 30 gramów
  • sznur do związania mięsa

Pieczona łopatka wieprzowa - Sposób przygotowania:

  1. Rozłóż mięso płasko na desce. Okrój dookoła tak, aby powstał równy kształt kawałków. Mięso wyrównaj z wierzchu nożem, aby było „płaskie”. Posyp obficie Przyprawą do mięs Knorr. Namocz w mleku bułkę. Posiekaj zioła: tymianek i rozmaryn.
  2. Zmiel wszystkie resztki mięsa w maszynce. Dodaj majeranek, posiekany tymianek oraz rozmaryn, namoczoną bułkę i jajko. Całość energicznie wymieszaj.
  3. Ułóż na wierzchu mięsa farsz, całość zroluj i zwiń dobrze sznurkiem.
  4. Oprósz roladę Przyprawą do mięs Knorr. Obłóż plastrami słoniny. Wstaw do brytfanny, podlej wodą i piecz w rozgrzanym do 160ºC piekarniku przez 60 minut.
  5. Podawaj z ziemniaczanym puree lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONA ŁOPATKA WIEPRZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczona łopatka wieprzowa
    1.Rozłóż mięso płasko na desce. Okrój dookoła tak, aby powstał równy kształt kawałków. Mięso wyrównaj z wierzchu nożem, aby było „płaskie”. Posyp obficie Przyprawą do mięs Knorr. Namocz w mleku bułkę. Posiekaj zioła: tymianek i rozmaryn.
  • 2
    Pieczona łopatka wieprzowa
    2.Zmiel wszystkie resztki mięsa w maszynce. Dodaj majeranek, posiekany tymianek oraz rozmaryn, namoczoną bułkę i jajko. Całość energicznie wymieszaj.
  • 3
    Pieczona łopatka wieprzowa
    3.Ułóż na wierzchu mięsa farsz, całość zroluj i zwiń dobrze sznurkiem.
  • 4
    Pieczona łopatka wieprzowa
    4.Oprósz roladę Przyprawą do mięs Knorr. Obłóż plastrami słoniny. Wstaw do brytfanny, podlej wodą i piecz w rozgrzanym do 160ºC piekarniku przez 60 minut.
  • 5
    Pieczona łopatka wieprzowa
    5.Podawaj z ziemniaczanym puree lub kaszą.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa jarzynowa, Kutia, Przepis z włoskie sałatki, Przepis z wołowina gotowana, Pstrąg, spaghetti z kukurydzą, Przepis z grzanki z po, Zupa serowa, Potrawy wigilijne, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa, Kopytka z sosem pieczarkowym i ziołami , Przepis z sos z mleczkiem kokosowym, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupa grochowa, Spaghetti a la carbonara, Placek po zbójnicku wersja 1, pierś z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym, Kanapka włoska , Przepis z ziemniaki w plasterkach, Tradycyjny kotlet schabowy z kapustą , Naleśniki, przepis na pieczenie mięsa, Zapiekanka z kapustą i ziemniakami, Dania główne - Wieprzowina, polskie obiady, sałatka z selera naciowego i pomarańczy, co do ziemniak, Dip do grillowanych warzyw , Sos czosnkowy , Zupa pomidorowa, zapiekana ryba przepisy, Quiche z wędzoną rybą, Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika, Leczo z cukinii, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Śląska rolada wieprzowa z grzybami i kapustą , Zupy, Przepis z przepis na pieczonego kurczaka z ziemniakami, Jajecznica paprykowa z serem feta, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym, Sałatka Cezar - VIDEO, Kanapka hawajska , Przepis z przepis rybę, Sos „Agata”, Leczo, Jajka, Sos do ryżu sushi, Zapiekanka z ziemniakow, lasagne z warzywami, Chrupiąca trortilla z burakami i orzeszkami piniowymi, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Ryba po grecku, sos z wywaru z mięsa, ze szparag, Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami, sałatka z tuńczyka z kapusta pekińska, Sos majonezowy do sałatek, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Potrwaka w szwjcarkim stylu, Potrawy wielkanocne, kotlety wa, Kebab jagnięcy