Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczona łopatka wieprzowa

Pieczona łopatka wieprzowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pieczona łopatka wieprzowa - składniki:

  • majeranek - 1 łyżka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • wytrawne czerwone wino - 200 mililitrów
  • olej roślinny - 50 mililitrów
  • woda - 1 szklanka

Pieczona łopatka wieprzowa - Sposób przygotowania:

  1. Mięso natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i posiekanym czosnkiem.
  2. Obsmaż na patelni, przełóż do odpowiedniej formy, piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 60 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w gruba kostkę warzywa i ziemniaki.
  3. Wszystko razem piecz jeszcze około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
  4. Ziemniaki, warzywa i mięso przełóż na bok. Sos przelej do rondelka, dodaj czerwone wino i wszystko chwilę podgotuj. Dodaj rozmieszany w szklance wody sos Knorr.
  5. Wszystko razem gotuj około 5 minut. Łopatkę pokrój w plastry, podawaj z ziemniakami i warzywami polaną sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONA ŁOPATKA WIEPRZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczona łopatka wieprzowa
    1.Mięso natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i posiekanym czosnkiem.
  • 2
    Pieczona łopatka wieprzowa
    2.Obsmaż na patelni, przełóż do odpowiedniej formy, piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 60 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w gruba kostkę warzywa i ziemniaki.
  • 3
    Pieczona łopatka wieprzowa
    3.Wszystko razem piecz jeszcze około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
  • 4
    Pieczona łopatka wieprzowa
    4.Ziemniaki, warzywa i mięso przełóż na bok. Sos przelej do rondelka, dodaj czerwone wino i wszystko chwilę podgotuj. Dodaj rozmieszany w szklance wody sos Knorr.
  • 5
    Pieczona łopatka wieprzowa
    5.Wszystko razem gotuj około 5 minut. Łopatkę pokrój w plastry, podawaj z ziemniakami i warzywami polaną sosem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos z orzechami do potraw z grilla, Rumsztyk mielony, Zapiekanka rodzinna, Sałatka gyros warstwowa, Zrazy z karkówki, Zupa pomidorowa, Karp, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Kaczka pieczona po królewsku, Przepis z roszponka salata, Przepis z czarna oliwka, Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi, Przepis z papryka faszerowana serem feta, zapiekanka z kalafiorem i ziemniakami, Przepis z piersi z, Sałatki, Sałatka z brokułami i jajkiem, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, żółta fasolka szparagowa, Jajka faszerowane i smażone, Przepis z pierś z kurczaka obiad, pomidory z jajkami, Wykwintna rzymska dorada, fasola drobna, Wyśmienity filet z kaczki z sosem rabarbarowym i ziemniaczanym rosti, Ryba w liściach winogron, Sałatka z brokułami i jajkiem, Gulasz, Zupy, Aromatyczny chłodnik czosnkowy, Kotlety, Przepis z naleśniki z warzywami i serem, Kebab, Banany w mleczku kokosowym po tajsku, Sałatka makaronowa z roladkami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z plastry łososia, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Pstrąg, Mielone, Ryż, Salatka z czerwonej fasoli, Sałatka z kapusty pekińskiej , Dania z ryżem, Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, Szpinak, Krem jabłkowo – jogurtowy, Przepis z ogórki z papryka, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, schab pieczony z kością, jajka w sosie szczypiorkowym, Gulasz z dzika z pieprzem, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , makaron wloski, Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, pomidory z jajkami, ryż z kurczakiem, Nudle knorr, Sałatka grecka, Przepis z desery na s, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, g knorr przepis na, Przepis z Kostka do, Pieczeń z dzika po staropolsku