Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach

Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: rosita

Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - składniki:

  • mrożona miruna - 1 sztuka
  • olej - 3 łyżki
  • przyprawa do ryb - 2 łyżeczki
  • czosnek - 2 ząbki - 1 sztuka
  • warzywa na patelnię meksykańskie TESCO - 0.5 opakowania
  • przyprawa indyjska - 3 szczypty
  • olej - 4 łyżki

Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - Sposób przygotowania:

  1. Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.
  2. Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.
  3. Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.
  4. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.
  5. Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.
  6. Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONA MIRUNA Z CZOSNKIEM NA WARZYWACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.

2

Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.

3

Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.

4

Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.

5

Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.

6

Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: