Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczona papryka

Pieczona papryka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Pieczona papryka - składniki:

  • czerwone papryki - 4 sztuki
  • filety z sardeli - 8 sztuk
  • pomidory obrane ze skórki - 4 sztuki
  • czosnek - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • oliwa - 8 łyżek

Pieczona papryka - Sposób przygotowania:

  1. Papryki przekrój na połowy, ogonek zostaw. Usuń gniazda nasienne. Papryki ułóż na blasze.
  2. Pomidory pokrój w ćwiartki i włóż po dwie do każdej połówki papryki.
  3. Ząbki czosnku pokrój na plasterki, które ułóż na pomidorach i papryce.
  4. Filety z sardeli potnij na kawałki i ułóż na wierzchu.
  5. Każdą połówkę papryki polej łyżką oliwy z oliwek i dopraw pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONA PAPRYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Papryki przekrój na połowy, ogonek zostaw. Usuń gniazda nasienne. Papryki ułóż na blasze.

2

Pomidory pokrój w ćwiartki i włóż po dwie do każdej połówki papryki.

3

Ząbki czosnku pokrój na plasterki, które ułóż na pomidorach i papryce.

4

Filety z sardeli potnij na kawałki i ułóż na wierzchu.

5

Każdą połówkę papryki polej łyżką oliwy z oliwek i dopraw pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 60 minut.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIE WARZYWA. NIEWYCZERPANE BOGACTWO

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapka dla dzieci "Order za odwagę!", Sałatka Nicejska, polska kuchnia, Sałatka owocowa z sosem tofu, Gulasz, ryz inaczej, Sałatka gyros warstwowa, Karp, Bigos, Jajka w sosie tatarskim , Przepis z salatka piersi z kurczaka, Sos beszamelowy – śmietanowy, Zupa ogórkowa, rolada wieprzowa, Roladki z cukinii, kurczak-piers, Sałatka gyros ognista , jajka bez jajek, dobre gotowanie, Ziemniaki, Kaszanka w boczku, Spaghetti , Chrupiące kanapki z łososiem , Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli, Ciasto na pizze, Przepis z Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Sałatki z kurczakiem, Tuńczyk w liściach herbaty, konserwowy kalafior z papryka, Przepis z jajek ugotowanych na twardo, Chilli con carne wersja light, kuchnia polska śledzie, pierogi ciasto, Polędwiczka z grzybami, Śledź z octem po bałtycku, Kotlety z buraków, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Quesadillas - VIDEO, Sałatka „Wiktoria”, Kalafior, Proste kotleciki z jajka, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Potrawka z kurczaka, Sałatki z makaronem, mięso ze szpinakiem, Szaszłyki wieprzowe z cukinią - VIDEO, Przepis z naleśniki bez mleka -, Tagine z kurczakiem i warzywami, Carbonara, Przepis z zupa krem z kurek knorr, Kurczak na sposób rzymski, Duszony schab w sosie winno-śliwkowym, Przepis z placki ziemniaczane przepis, Kosmiczne ślimaki, Sałatka grecka, Przepis z świeży szpinak sałatka, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Polędwiczki wieprzowe, Łosoś, Przepis z mielone kotlety rybne, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , nadziewane mięsa, Przepis z pikantny sos do miesa, Sałatka z czarnymi oliwkami