Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczona papryka

Pieczona papryka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Pieczona papryka - składniki:

  • czerwone papryki - 4 sztuki
  • filety z sardeli - 8 sztuk
  • pomidory obrane ze skórki - 4 sztuki
  • czosnek - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • oliwa - 8 łyżek

Pieczona papryka - Sposób przygotowania:

  1. Papryki przekrój na połowy, ogonek zostaw. Usuń gniazda nasienne. Papryki ułóż na blasze.
  2. Pomidory pokrój w ćwiartki i włóż po dwie do każdej połówki papryki.
  3. Ząbki czosnku pokrój na plasterki, które ułóż na pomidorach i papryce.
  4. Filety z sardeli potnij na kawałki i ułóż na wierzchu.
  5. Każdą połówkę papryki polej łyżką oliwy z oliwek i dopraw pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONA PAPRYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Papryki przekrój na połowy, ogonek zostaw. Usuń gniazda nasienne. Papryki ułóż na blasze.

2

Pomidory pokrój w ćwiartki i włóż po dwie do każdej połówki papryki.

3

Ząbki czosnku pokrój na plasterki, które ułóż na pomidorach i papryce.

4

Filety z sardeli potnij na kawałki i ułóż na wierzchu.

5

Każdą połówkę papryki polej łyżką oliwy z oliwek i dopraw pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 60 minut.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka chlebowa z pieczarkami, Udka, Przepis z kurczak w warzywach, pomidory z, Karkówka, kurczak w miodzie i musztardzie, Spaghetti z lodów czekoladowych, Carbonara, Zapiekany makaron z makiem, Jajka w sosie tatarskim , Brokuły, Smażony ryż z kurczakiem , Niemiecki klops z kapustą, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Chińskie kulki z ryby z warzywami, Przepis z karkówka smażona z cebulą, zupa serowa z grzankami, Sałatki, Samfaina, Przepis z zupa krem z serkiem topionym, Indyk a’ la Zurich , Kolorowe babeczki , Przepis z pierś z kurczaka sosie pieczeniowym, Gyros, Dania z makaronem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zupa cebulowa, Kabaczki z grzybami i kaszą, Lasagne z wołowiną i ricotto, Przepis z makaron z serem i kurczakiem, Placki ziemniaczane, Przepis z sos serowo- śmietanowy, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Włoskie penne z mozzarellą, Lekka sałatka z brokułem , Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z ciasto nalesnikowe ze szpinakiem, Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, ziemniaki gr, Ogórek, Sałatka z brokułami - VIDEO , Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z zapiekanka z makaronem z szynka i serem, Sałatka z kapusty pekińskiej , sos pomidorowy, Kurczak z panierką o smaku kebaba, Przepis z ryby sum z piekarnika, ryba w ketchupie, zapiekanka z makaronem i brokułami i z serkiem topionym, kuchnia polska zapiekanki, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, kielbasa po meksykansku, Przepis z musztarda - do sosu, Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych , Sałatka grecka z fetą, Ślimaki kurczakowo- serowe , Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Lasagne, Sałatka z brokułami - VIDEO , Szybki obiad, kuchnia wegetarianska