Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczone gruszki

Pieczone gruszki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pieczone gruszki - składniki:

  • gruszki małe - 8 sztuk
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • cukier - 0.3 szklanki

Pieczone gruszki - Sposób przygotowania:

  1. Gruszki umyj, Obierz ze skóry, przekrój na pół pozbądź się gniazd nasiennych.
  2. Nagrzej piekarnik do 220 stopni.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim gruszki. Spryskaj je sokiem z cytryny i posyp cukrem. Piecz około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONE GRUSZKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Gruszki umyj, Obierz ze skóry, przekrój na pół pozbądź się gniazd nasiennych.

2

Nagrzej piekarnik do 220 stopni.

3

Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim gruszki. Spryskaj je sokiem z cytryny i posyp cukrem. Piecz około 15 minut.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: