Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczone udka z papryką i pieczarkami

Pieczone udka z papryką i pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób łatwe Autor: Grace w kuchni

Pieczone udka z papryką i pieczarkami - składniki:

  • pałki z kurczaka - 6 sztuk
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów

Pieczone udka z papryką i pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Pałki z kurczaka umyć i wysuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w dużą kostkę. Pieczarki umyć, pokroić na pół.
  2. Ziemniaki obrać, obgotować, przekroić na cząstki. Do woreczka knorr wsaedzić pałki, warzywa i zasypać przyprawą.
  3. Wstawić do piekarnika razem z ziemniakami, piec ok. 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONE UDKA Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pałki z kurczaka umyć i wysuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w dużą kostkę. Pieczarki umyć, pokroić na pół.

2

Ziemniaki obrać, obgotować, przekroić na cząstki. Do woreczka knorr wsaedzić pałki, warzywa i zasypać przyprawą.

3

Wstawić do piekarnika razem z ziemniakami, piec ok. 45 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTY KURCZAK W CZOSNKU I ZIOŁACH KNORR

    Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: