Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczone warzywa

Pieczone warzywa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Pieczone warzywa - składniki:

  • ziemniaki - 3 sztuki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • płynny miód - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • sos:
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól morska - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • parmezan - 10 dekagramów
  • cebula czerwona - 3 sztuki
  • pomidory - 4 sztuki
  • cukinia - 2 sztuki
  • papryka żółta - 2 sztuki
  • skórka z cytryny - 1 łyżka

Pieczone warzywa - Sposób przygotowania:

  1. Czerwone cebule obierz i pokrój w ćwiartki, ziemniaki wyszoruj i pokrój w ósemki, cukinie i papryki w plastry, pomidory na połowy.
  2. Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i przypraw solą i pieprzem. Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez około 40 min.
  3. Oliwę wymieszaj z miodem, octem, sokiem z cytryny i skórką.
  4. Sosem polej warzywa i posyp je startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONE WARZYWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Czerwone cebule obierz i pokrój w ćwiartki, ziemniaki wyszoruj i pokrój w ósemki, cukinie i papryki w plastry, pomidory na połowy.

2

Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i przypraw solą i pieprzem. Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez około 40 min.

3

Oliwę wymieszaj z miodem, octem, sokiem z cytryny i skórką.

4

Sosem polej warzywa i posyp je startym parmezanem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Quesadillas - VIDEO, smazony ryż z owocami morza, Przepis z szparagi biale, jajek ugotowanych na twardo, Sałatka Nicejska, Dipy, Leczo, Gyros, Kurczak, Przepis z nadziewane mięsa, Pieczone udka z boczkiem, Pierś z kurczaka z niespodzianką , Zupa brokułowa, Zapiekanka Gyros , Sałatka warzywna z tuńczykiem, Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią, Przepis z pierogi ciasto, Przepis z konserwowy kalafior z papryka, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Przepis z Cebula lub czosnek, Faszerowana pierś z indyka , Pstrąg, kuchnia polska śledzie, steki pieczone, Przepis z świeży szpinak sałatka, Przepis z jajka bez jajek, Hiszpańskie tapas: Mini tortilla, Polędwiczka na kapuście w śmietanie , Risotto z pieczarkami i parmezanem, Sałatka warzywna, Ryba po grecku, placki ziemniaczane przepis, Przepis z Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Pierogi z kapustą i grzybami, Sos czosnkowy , Przepis z sałatka z kurczakiem i serem plesniowym, Carbonara, Żeberka - VIDEO, Steak BeurreMaîtred'Hôtel – stek w maśle pietruszkowym, Sałatka de Karolino, Naleśniki, Przepis z naleśniki bez mleka -, Pancakes z rabarbarem, Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, Zupa cebulowa, Zupa ogórkowa - VIDEO, Delikatny schab, Pierś z kurczaka, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Kanapkowe jeżyki, Kremowa zupa z dyni, Pulpety w sosie serowym , Gołąbki, BUŁKA Z JAJEM :), sos słodki chili, Makaron z sosem śmietanowym, rolada wieprzowa, Przepis z z fetą, Przepis z salatka piersi z kurczaka, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Łosoś, Zupa jarzynowa, Ogórkowa z ziemniakami, Przepis z mielone kotlety rybne