Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: najsmaczniejsze

Pieczone ziemniaki - składniki:

  • małe ziemniaki (12-14 sztuk) - 400 gramów
  • plastry boczku wędzonego - 12 sztuk
  • boczek wędzony - 50 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • rozmaryn - 1 łyżka
  • ostra papryka mielona - 1 szczypta
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula - kostka - 1 sztuka

Pieczone ziemniaki - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.
  2. Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.
  3. Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.
  4. Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).
  5. Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.
  6. Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.
  7. Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONE ZIEMNIAKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.

2

Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.

3

Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.

4

Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).

5

Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.

6

Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.

7

Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    POMIDOROWY ZAWRÓT GŁOWY

    Koniec lata i wczesna jesień to najlepszy czas dla pomidorów. Jestem od nich chyba nie mniej...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bigos, Ryż smażony z warzywami, pizza ciasto, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z mięso kebab przepis, Lasagne, Sos Chantilly, bomba malinowa, Sos czosnkowy , Tuńczykowa sałatka, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Polędwiczki, Tłusty czwartek, Jagnięce hamburgery, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Bigos - VIDEO, Przystawki, zeberka w musztardzie, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Lasagne drobiowa, Kurczak, Klafuti czyli francuskie clafoutis, Przepis z sos z pora do ryby, Sałatka z makaronem, salatka z rzodkiewka, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z Przystawki suszone, Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty, Przepis z smażony filet z kurczaka, Sos balsamiczno – grzybowy do sałaty, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, kotlet tv, Pasta z awokado i pomidorów, Przepis z sos carbonara, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Zawijaski z łososiem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Niedzielna cielęcina z bakłażanami, Dzwonko łososia w porach, Zupa z soczewicy, Przepis z obiad piersi kurczaka z, Kwaśnica z Podbeskidzia, Śledzie, Przepis z sos do makaronu z kurczakiem, Zupa jarzynowa przecierana, Pieczeone parówki ze śliwką, kotlety kostka, Przepis z sos do tostów, Przepis z mieso ser, Przepis z przepis na schab w sosie, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Przepis z pałki z kurczaka pieczone, karkowka w sosie musztardowym, Udka, Biszkoptowe naleśniki z truskawkami, Przepis z na potraw, Pizza Primavera, Risotto, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Zupa brokułowa, Sos beszamelowy , Przepis z sałatki z łososia, Sandacz zapiekany w kaszy gryczanej, pieczarki w occie