Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: najsmaczniejsze

Pieczone ziemniaki - składniki:

  • małe ziemniaki (12-14 sztuk) - 400 gramów
  • plastry boczku wędzonego - 12 sztuk
  • boczek wędzony - 50 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • rozmaryn - 1 łyżka
  • ostra papryka mielona - 1 szczypta
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula - kostka - 1 sztuka

Pieczone ziemniaki - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.
  2. Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.
  3. Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.
  4. Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).
  5. Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.
  6. Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.
  7. Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONE ZIEMNIAKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.

2

Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.

3

Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.

4

Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).

5

Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.

6

Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.

7

Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sosy z gotowanego mięsa, wieprzowina po seczuańsku, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, kurczak po meksykańsku, Przepis z zupa krem z brokułami, Kapusta biała na gęsto, cienki, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kapusta pekińska z pomidorami , KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA, Roladki krabowe, sałatka z winogron, Kalafior, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Proste kotleciki z jajka, Gyros z kurczakiem, Przepis z Sałatka z owoców, Przepis z zu szparagowa, Przepis z Kurczak marynata, Zapiekane jabłka z posypką, czarna oliwka, zapiekanki warzywne, Zupa ogórkowa - VIDEO, Carpaccio z wołowiny, Uśmiechnięte buzie, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Gulasz, Przepis z naleśniki bez mleka -, KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI, Ciasto półkruche, Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, Bigos, Puszyste placuszki z gruszkami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, zapiekanki z ziemniaków, Paluszki rybne w cieście kokosowym , Przepis z zupa z młodych buraczków, Golonka, Piankowa pychotka, Faszerowane ćwiartki kurczaka , mieso boczek, Musaka, Spaghetti a la carbonara, Szpinak, KRUCHE CIASTECZKA , Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepisy świąteczne, Ryba po grecku, Kurczak po seczuańsku, Makaron z brokułami, Przepis z pieczen wolowa z piekarnika -, Kotlety z jajkiem sadzonym, posiekany szczypiorek, łopatka, Wiosenna zupa koperkowa, Naleśniki faszerowane, Kołduny Podlaskie, Rosół, Karkówka, Karp, Przepis z kurczak cukinia, Gyros, Przepis z zupa w chlebie, Sos włoski do spaghetti