Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony Kurczak

Pieczony Kurczak

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: AngelikaCarmine

Pieczony Kurczak - składniki:

  • kurczak cały - 1 sztuka
  • sos sojowy ciemny - 1 sztuka
  • majeranek - 1 opakowanie
  • imbir - 1 opakowanie
  • papryka słodka - 1 opakowanie

Pieczony Kurczak - Sposób przygotowania:

  1. Pragne podzielic sie z wami przepisem na najlepszego na swiecie kurczaka pieczonego. Przepis podala mi moja mama i serdecznie wam go polecam. Jest prosty i szybki a daje wspanialy efekt. Pierwszym krokiem jaki nalezy zrobic to zagotowac wode w czajniku. Miedzy czasie cale kurczaka umyc w zimnej wodzie i osuszyc.Nastepnie calego kurczaka wlozyc do naczynia zaroodpornego. Po zagotowaniu sie wody zalac kurczaka wrzatkiem. Nie wylewajcie wody z naczynia z kurczakiem jednak nie powinno byc jej za duzo. Powinno byc okolo 1/2 szklanki.
  2. Zaraz po zalaniu kurczaka wrzatkiem doprawiamy go i w tym czasie rozgrzeway piekarnik do 180 stopni. Kurczaka smarujemy sosem sojowym posypujemy lekko imbirem, troche wiecej papryka slodka mielona a na sam koniec posyujemy spora iloscia majeranku.Tak przygotowanego kurczaka wkladamy do nagrzanego piekarnika. Moj kurczak piecze sie zwykle okolo 1.5 h musicie sami sprawdzac bo moze to trwac nieco dluzej wszystko w zaleznosci od waszego piekarnika. Co 20 lub 30 minut pamietajcie by podlewac kurczaka woda ktora piecze sie razem z kurczakiem.
  3. Po upieczeniu mozemy podawac kurczaka z czym kolwiek chcemy. Kurczak jest w srodku soczysty ma bardzo chrupiaca skorke i smakuje niesamowicie.Zycze wszystkim smacznego!!
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY KURCZAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pragne podzielic sie z wami przepisem na najlepszego na swiecie kurczaka pieczonego. Przepis podala mi moja mama i serdecznie wam go polecam. Jest prosty i szybki a daje wspanialy efekt. Pierwszym krokiem jaki nalezy zrobic to zagotowac wode w czajniku. Miedzy czasie cale kurczaka umyc w zimnej wodzie i osuszyc.Nastepnie calego kurczaka wlozyc do naczynia zaroodpornego. Po zagotowaniu sie wody zalac kurczaka wrzatkiem. Nie wylewajcie wody z naczynia z kurczakiem jednak nie powinno byc jej za duzo. Powinno byc okolo 1/2 szklanki.

2

Zaraz po zalaniu kurczaka wrzatkiem doprawiamy go i w tym czasie rozgrzeway piekarnik do 180 stopni. Kurczaka smarujemy sosem sojowym posypujemy lekko imbirem, troche wiecej papryka slodka mielona a na sam koniec posyujemy spora iloscia majeranku.Tak przygotowanego kurczaka wkladamy do nagrzanego piekarnika. Moj kurczak piecze sie zwykle okolo 1.5 h musicie sami sprawdzac bo moze to trwac nieco dluzej wszystko w zaleznosci od waszego piekarnika. Co 20 lub 30 minut pamietajcie by podlewac kurczaka woda ktora piecze sie razem z kurczakiem.

3

Po upieczeniu mozemy podawac kurczaka z czym kolwiek chcemy. Kurczak jest w srodku soczysty ma bardzo chrupiaca skorke i smakuje niesamowicie.Zycze wszystkim smacznego!!

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa z kukurydzy, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Jajka faszerowane i smażone, Przepis z przyprawa do gotowanych ziemniaków, Salsa, Kluski , Przepis z salatka z ogorkow, Przepis z makaron smazony z jajem, Spaghetti z patelni po chińsku, pierś z kurczaka kieszonki, Spaghetti , Sałatka z tortellini, pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, Marchewka ze słodką sałatką, Kocia lasagne , Gulasz po polsku - VIDEO, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Gzika z ziemniakami na szybko, Lasagne drobiowa, Przepis z placki ziemniaczane po niemiecku, świeży boczek na obiad, Ogórek, Placek po zbójnicku wersja 1, Kocia lasagne , Sałatka grecka z fetą, Filety z łososia I, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, sos do kotletow schabowych, kurczak pikantny, Przepis z zapiekanka z ugotowanych ziemniaków, obiad z wołowiny, Placki Dosa z ryżu i soczewicy, Zupa jarzynowa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Barszcz żydowski, Lasagne drobiowa, Przepis z coś dobrego, Zupa grochowa, Przepis z makaron z t, Przepis z pieczarki z makaronem, Przepis z ryż z wo, Sałatka z kurczakiem i kukurydzą, Sos włoski do spaghetti, Ziemniaki, kalafior z sosem czosnkowym, Łosoś z boczkiem, Zupa grzybowa, Jajka faszerowane i smażone, Owocowe grzaneczki (tapasy), Zupa orientalna, Ryba, Dania z makaronem, kurczak sos sojowy, Żeberka, Sałatka z halibuta z koprem włoskim, Sałatka z surmii i ryżem, Przepis z sałatka z kukurydzą i jajkiem, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Placki ziemniaczane, Roszponka z rzodkiewką, Bruk z łososia z winem ziołowym, sałatka z sałatą rzymską