Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony Kurczak

Pieczony Kurczak

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: AngelikaCarmine

Pieczony Kurczak - składniki:

  • kurczak cały - 1 sztuka
  • sos sojowy ciemny - 1 sztuka
  • majeranek - 1 opakowanie
  • imbir - 1 opakowanie
  • papryka słodka - 1 opakowanie

Pieczony Kurczak - Sposób przygotowania:

  1. Pragne podzielic sie z wami przepisem na najlepszego na swiecie kurczaka pieczonego. Przepis podala mi moja mama i serdecznie wam go polecam. Jest prosty i szybki a daje wspanialy efekt. Pierwszym krokiem jaki nalezy zrobic to zagotowac wode w czajniku. Miedzy czasie cale kurczaka umyc w zimnej wodzie i osuszyc.Nastepnie calego kurczaka wlozyc do naczynia zaroodpornego. Po zagotowaniu sie wody zalac kurczaka wrzatkiem. Nie wylewajcie wody z naczynia z kurczakiem jednak nie powinno byc jej za duzo. Powinno byc okolo 1/2 szklanki.
  2. Zaraz po zalaniu kurczaka wrzatkiem doprawiamy go i w tym czasie rozgrzeway piekarnik do 180 stopni. Kurczaka smarujemy sosem sojowym posypujemy lekko imbirem, troche wiecej papryka slodka mielona a na sam koniec posyujemy spora iloscia majeranku.Tak przygotowanego kurczaka wkladamy do nagrzanego piekarnika. Moj kurczak piecze sie zwykle okolo 1.5 h musicie sami sprawdzac bo moze to trwac nieco dluzej wszystko w zaleznosci od waszego piekarnika. Co 20 lub 30 minut pamietajcie by podlewac kurczaka woda ktora piecze sie razem z kurczakiem.
  3. Po upieczeniu mozemy podawac kurczaka z czym kolwiek chcemy. Kurczak jest w srodku soczysty ma bardzo chrupiaca skorke i smakuje niesamowicie.Zycze wszystkim smacznego!!
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY KURCZAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pragne podzielic sie z wami przepisem na najlepszego na swiecie kurczaka pieczonego. Przepis podala mi moja mama i serdecznie wam go polecam. Jest prosty i szybki a daje wspanialy efekt. Pierwszym krokiem jaki nalezy zrobic to zagotowac wode w czajniku. Miedzy czasie cale kurczaka umyc w zimnej wodzie i osuszyc.Nastepnie calego kurczaka wlozyc do naczynia zaroodpornego. Po zagotowaniu sie wody zalac kurczaka wrzatkiem. Nie wylewajcie wody z naczynia z kurczakiem jednak nie powinno byc jej za duzo. Powinno byc okolo 1/2 szklanki.

2

Zaraz po zalaniu kurczaka wrzatkiem doprawiamy go i w tym czasie rozgrzeway piekarnik do 180 stopni. Kurczaka smarujemy sosem sojowym posypujemy lekko imbirem, troche wiecej papryka slodka mielona a na sam koniec posyujemy spora iloscia majeranku.Tak przygotowanego kurczaka wkladamy do nagrzanego piekarnika. Moj kurczak piecze sie zwykle okolo 1.5 h musicie sami sprawdzac bo moze to trwac nieco dluzej wszystko w zaleznosci od waszego piekarnika. Co 20 lub 30 minut pamietajcie by podlewac kurczaka woda ktora piecze sie razem z kurczakiem.

3

Po upieczeniu mozemy podawac kurczaka z czym kolwiek chcemy. Kurczak jest w srodku soczysty ma bardzo chrupiaca skorke i smakuje niesamowicie.Zycze wszystkim smacznego!!

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierogi z jagodami, Przepis z kuchni chinska, Tarta z kurczakiem, Kotlet de volaille - VIDEO, Sałatka indyjska z cykorią, Przepis z polędwiczki wieprzowe duszone, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Kaczka, Karkówka, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sałatka gyros z kurczaka, pierś ze szpinakiem i serem, Przepis z risotto z kurczakiem, obiad kurczaka, Cukinia po tunezyjsku na ostro, pieczone żeberka, Zupy, Kopytka na słodko , Krewetki w sosie koperkowym, Przepis z szaszlyki-grill, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Przepis z ryż z kurczakiem, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Schab, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Polędwiczka z grzybami, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Ruloniki ze szpinakiem, Przepis z sos do gulaszu, Pikantne kanapki z serem, Kurczakowa zapiekanka, Dorsz po meksykańsku, Sosy, Makaron z sosem szpinakowo-serowym, Gulasz, Baklazan nadziewany, Glazurowane polędwiczki z kurczaka w aksamitnym sosie szampańskim z ziemniaczanymi ptysiami, Wołowina po burgundzku, rosoly, pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Zapiekanki, Chrupery z piersi, sos z wieprzowiny, KEKS, Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem, kapusta do golonki, Placuszki z cukinii, salatka z pora, Zupa grochowa, Placki ziemniaczane, Zapiekanka z brokułów, Sałatka z brokułami - VIDEO , Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, kurczak w oliwie, schab i, Przepis z przepisy ugotowani, Szybkie pierogi z pasztetem, Przepis z mix sałat, Dania z makaronem, Przepis z schab bez kości, Rosół, Pasztet, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem, Zapiekanka Gyros