Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Jabłkowy deser - Apple-Crumble, Lasagne, Kaczka, Przepis z sałatka kapusta pekińska, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Homar z masłem czosnkowym , Gulasz po węgiersku - VIDEO, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z slodka, delikat knorr czerwony, Risotto z kurczakiem i warzywami, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, barszcz z krokietem, Dania z ryżem, Krem z rydzów , Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, zapiekanki z pieczarkami serem i makaronem, Ryba, Pizza z grzybami i parmezanem, Sataje – tajskie szaszłyki z sosem orzechowym, Przepis z zupa gulaszowa po wegiersku -, Kotlety z twarogu i ziemniaków, Przepis z kurczak curry z ryzem, Przepis z gotowanie ryb, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sos beszamelowy , Sałatki, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka, Gofry ze szpinakiem na ostro , Indyk, Tortilla - VIDEO, Wyśmienita sola w czerwonym sosie, Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym, Leczo, sosy do sałatek knorr, obiad piers z indyka, knorr kolendra, Królik w czereśniach, Szaszłyki drobiowe z pieczarkami, Risotto, Rosół, Przepis z smażony ma, Gofry po włosku , Schab w pięciu smakach, losos z mascarpone, Sałatka Gyros, Przepis z kurczaka kostka, Zupa z dyni, Stek z pieprzem, Przepis z pieczone skrzydełka w miodzie, Zupa piwna z grzankami, Kalmary po grecku, Kebab, przepis knorr, Przepis z zawijany łosoś wędzony, Przepis z sałatka awokado, Ryba w galarecie, pieprz knorr, Mostek cielęcy nadziewany, Szybki gulasz z papryką - VIDEO, Przepis z tort pieczarkowy, Proste kotleciki z jajka