Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mieso mielone w sloikach, sałatka czerwona fasola, Zapiekanka makaronowa, sos do duszonego Schabu, Zupa marsylska, Tortilla, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Kaczka, Risotto z dyni, Zupa pieczarkowa, Przepis z indyk w warzywach, Krupnik, Jajecznica z boczkiem, Mini pita z tuńczykiem, rolada z kurczaka z łososiem, sałatka z sosem włoskim, Guacamole, Kalmary z grilla, Zupa krem z dyni - VIDEO, obiad z pomidorów, ryba w sosie przepis na, krewetki w skorupkach, Duszone warzywa, Cytrynowa oliwa, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z szaszłyki z karkówki z grilla, Sos włoski do spaghetti, Makaron z sosem śmietanowym, Proste kotleciki z jajka, Schab, Tortilla - VIDEO, Przepis z Szczypta smaku, Żurek, sałatka wł, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Kolorowe kanapeczki na przekąske, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, ciasta francuskie, Przepis z co do kotletów mielonych, Kluski , Polewka alzacka z piwa i mleka, Kotlet de volaille - VIDEO, Barszcz biały, tarta ze szpinaku, Barszcz, Przepis z roladki z schabu, Włoski chlebek o orzechowym aromacie, Proste kotleciki z jajka, Ajo blanco con uvas, Lasagne drobiowa, Przepis z zupa kasza, Przekąski, Placki ziemniaczane, Schab w pięciu smakach, Zupa ziołowo – warzywna (ogrodem pachnąca), puree ziemniaków, Zielona sałata z kozim serem i soczystym kurczakiem , Przepis z makaron sojowy smażony, Tagliatelle z zielonym groszkiem, Potrawy wielkanocne, salatka z koperku, Zapiekanka śląska, Duszone warzywa, Pieczone udka z boczkiem