Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chłopskie śniadanie po Śląsku, Przepis z sos pieczeniowy ciemny, szklanka ryżu, Ryż z kukurydzą, Przepis z makarony kurczakiem, filet łososia, ryba panga, Faszerowane polędwiczki, Zapiekanka z pieczarkami, Ryba w warzywach, Placki ziemniaczane, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach , Kasza, Papryka faszerowana baraniną , Szaszłyki wieprzowe, Zapiekanka nadreńska w wersji wegetariańskiej, Ciasto z wiśniami, Śledzie, Przepis z schab gotowany w sosie, Zapiekanka Gyros , zapiekanki z ziemniaków, Pierś z kurczaka pieczona, Dynia, obiad z ryzem i warzywami, Zupa pieczarkowa, rolada bo, Sałatka z makaronem penne i wędzonym łososiem - VIDEO, Polędwiczki a la gyros, Fondue serowe , Przepis z pieczony kurczak w warzywach, Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą, Proste kotleciki z jajka, Makaron tagliatelle z duszoną kapusta i wędzonym boczkiem, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z łosoś knorr, Jajecznica po hiszpańsku, Sałatka Gyros, Tzatziki, Zupa grochowa, Karkówka, Przepis z polędwiczki wieprzowe smazone, Naleśniki, Sałatka grecka, Przepis z OSCYPEK, Przepis z przyprawa do grzanek, Przepis z pieczone ziemniaki z boczkiem cebulką, Sos czosnkowy , Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Kalafior, zapiekanki warzywna, Łosoś, Zupa pieczarkowa, Mielone, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Tagliatelle z wędzonym boczkiem i groszkiem, Przepis z puree z brokułów, Przepis z tuńczyk w puszce, Ciastka z kokosem, Zapiekanka z pieczarkami, Risotto z kurczakiem i warzywami, Ryż, Przepis z sos do zapiekanego makaronu, zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem, Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO