Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka Gyros, Tłusty czwartek, ciasta na, salatka kuchnia grecka, Ostre nuggetsy, pączki błyskawiczne, Omlet z krewetkami na grzankach, pączki błyskawiczne, Sos do ryb , piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą, Kotlet de volaille - VIDEO, Karkówka, Potrawy wigilijne, ryba z maslem, Przepis z makarony kurczakiem, Sałatka kebab - VIDEO, Dania z ryżem, Kremowy stroganoff z ryżem, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Czerwona papryki, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem, Przepis z pieczony schab w rękawie, Przepis z kurczak z rosolu, Szaszłyki prawdziwych piratów, Przepis z potrawka z ryżu, Sałatka Cezar - VIDEO, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Zupa cebulowa, Pierogi, owoce wino, kurczak duszony w sosie śmietanowym, Gulasz wołowy, mięso ze szparagami, Zupa grzybowa, Spaghetti bolognese inaczej, Przepis z piers kurczaka, Sałatka Gyros, Nuggetsy z sosem meksykańskim , zapiekanka z pieczarkami i ziemniakami, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Przepis z ryz przepisy, Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi, Wielkanocny schab pachnący majerankiem , Sałatka Nicejska, Kluseczki, Sałatka gyros warstwowa, Zupa grochowa, Kociewska polewka owocowo-grzybowa, sos brokulowy, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, Przepis z sos-do-makaronu, Pomidorowa z grzankami, Risotto, Potrawy wielkanocne, Pizza z papryką i pomidorami, Przepis z mieso z grilla, desery czekolada, jabłka zawijane w ciasto, Tortilla - VIDEO, Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym, Rosół