Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa cebulowa, Przepis z kurczak przepisy przepis, Ryba, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Przepis z sojowe, Przepis z rolada w ciescie francuskim, Przepis z sałatki z ryżem, Kanapka hawajska , latwe obiady, Placki po węgiersku, Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą, Gołąbki, Przepis z pierś w kurczaka, Sałatka z ogórków i białej rzodkwi, Kotlet de volaille - VIDEO, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Ryba po grecku, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepisy świąteczne, Przepis z mięso mielone w piekarniku, sos do gotowanego kurczaka, "Włoska pasja" czyli dorsz na rukoli podany z gnocchi diricotta oraz sosem śmietanowo – ziołowym, Przepis z filet z kurczaka z jajkiem, Przepis z sos curry do kurczaka, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Boczek z dzika pieczony, Przepis z sałatka z ab, Przepis z kurczak w pięciu smakach przepis, Kurczak, Żurek, Indyk, Przepis z grill kurczak, Kurczak z ryżem z Krzywonosi, Spaghetti z pepperoni, pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, Marchewkowa zupa, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, papryka pieczarki, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Czekolada gorzka, Pstrąg z grilla z chrupiącą skórką, smażone ryby przepisy, Zupa pieczarkowa, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Sos maltański, Zapiekanka z ziemniakow, Ziemniaki po francusku, Tłusty czwartek, Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym, Rosół, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Sałatka grecka z fetą, Przepis z szynka w galarecie, Zapiekanka z tortellini, Tagine z kurczakiem i warzywami, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, czerwonych, Aromatyczna bruschetta, Pierś z kurczaka, Kanapka hawajska , Chilli Con Carne - VIDEO, Ryba po grecku, kurczak w piecu, Zawijaski schabowe ze szpinakiem na ziemniaczanej dachówce