Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ciasto z marchwią, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Barszcz biały, Kurczak z grilla po indyjsku, Kokardki w sosie pomidorowym z pietruszką, Sos włoski do spaghetti, Pstrąg, Przepis z pieczonych warzyw, Bigos, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym , Zupa grochowa, Zapiekany owczy ser, Zupa pieczarkowo – kalafiorowa , Kompot z owoców mieszanych, Boczek nadziewany karkówką, Golonka, Krewetki z awokado i grejpfrutem, Sałatka z selera i ananasa , obiad SCHAB SMAŻONY, Krem brokułowy, Ryż smażony z warzywami, Przepis z zapiekanka z brokułami i kurczakiem, SAŁATKA li, Kotleciki z kremowym farszem carbonara, Faszerowane pieczarki z serowym dipem , sernik z herbatnikami, Grillowany bakłażan z czosnkiem , Przepis z śledzie matiasy, przepis na spagheti, mieso mielone z makaronem, kostka bulionowa knorr, filet z indyka duszony ze śmietaną, Brokuły, Pieczeń, Karp, Bigos domowy, sałatki z łososiem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Meksykański przysmak ryżowy, meksykanska tortilla, Przepis z plasterków żó, Placki, Barszcz biały w chlebie , Zupa z zielonymi oliwkami i serem mascarpone, Sałatki, Zapiekanka z mięsem, kurczak bez tłuszczu, Schab, Gulasz, Polędwiczki, Przepis z sos-do-grilla, kuchnia wloska makarony, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i gorgonzolą, naleśniki z mięsem mielonym, Zupa rybna (z chlebem), Lodowy deser dla dzieci "Baranek", Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Roladki a'la greckie, Wędzony łosoś z chrzanem i blinami, seler kiszony, Przepis z zapiekanka bu