Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placki owsiane z warzywami, Sałatka z sosem musztardowym, Przepis z puszki czerwonej fasoli, Jagnięcina z bakłażanem w sosie curry, Przepis z sałatki z łososiem, Przepis z rosol z kostki rosołowej, Zupa z soczewicy, sos do makaronu rurki, Przepis z przystawki ciepłe, Przepis z pizza chlebowa, Leczo z cukinii, Potrawka z cielęciny , Ciasto na pierogi, Pierogi, Dynia, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Młoda kapusta z boczkiem, Baba ziemniaczana ze słoniną, Zupa krewetkowa, surówka do schabu, Deser owocowy z lodami , Małże z czosnkiem, Tortilla - VIDEO, puszki na przyprawy, Zupy, Lasagne drobiowa, Quesadillas - VIDEO, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Zupa grochowa, knorr bolognese, Zupa pieczarkowa, polędwiczki drobiowe, Zapiekane parówki , czerwonej fasoli, Brokuły, Dip pomidorowo-bazyliowy, zasmażka ciemna, pietruszka sos, Polędwiczki, Zupa pieczarkowa, kotleciki z jajek i ryżu, Sałatka z kurczakiem, Dip bakłażanowy, Pulpeciki z bobu, Przepis z pieczarki zi, Przepis z drób przepis, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Indyk, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Horchata, Zupa krem, Kalafior, Przepis z gotowe kuchnie, dania z mięsem, Sos Marta II, Bigos - VIDEO, naleśniki z mięsem mielonym, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, knorr przyprawy do makaronu, Zupa pomidorowa, Sałatka warzywna z żółtym serem, Kotlet de volaille - VIDEO, Chilli con carne extra pikantne , Parówki z cukinią w płatach lazanii