Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka gyros z kurczaka, Sałatki, Indyk, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z obiad jednogarnkowe, Przepis z obiad z fileta z kurczaka, przystawki z ciasta francuskiego, Ryż, sos do makaronu z kurczakiem, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z knorr z pieczarkami, sałatka z serem feta z pomidorami i ogorkiem, Smakowita zapiekanka z kapustą kwaszoną, Risotto, Faszerowane cukinie , Chrupiące kanapki z łososiem , Polędwiczki, Morelowe kluseczki, Garganelli w kremowym sosie z pepperoni, Babeczki krabowe, Zapiekanki, Tortilla - VIDEO, Pieczony klops, Kalafior, Naleśniki chińskie - VIDEO, Pierogi z jagodami, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Duszone ziemniaki z kukurydzą w sosie leczo, Przepis z pene ze szpinakiem, Leczo, co z ryżu, Żurek, Przepis z Przyprawy do kurczaka KNORR, krewetki nieobrane, sznycle z kurczaka, Dip do grillowanych warzyw , Pieczeń, Ciasto na pizze, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z kotlety do hamburgerów przepis, Przepis z makaron we, Włoska zapiekanka, Sos beszamelowy , makaron i sos, Kurczak z brokułami w sosie , Zapiekane nachos z serem, Szpinak, Przepis z sałatka z makrela wędzoną, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Sałatka amerykańska z kurczakiem , Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Gulasz myśliwski, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Dip kminkowy, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Ratatui a’la Gousto, ryz smazony, Makaron z kurczakiem i boczkiem , Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi , Przepis z karkowka duszona, Przepis z pierogi-z-kapusta, zupy kremowe