Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem, przepis na pite do kebaba, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Gyros, sałatka tortellini, Sos beszamelowy , Fondue normandzkie, Bigos domowy, Przepis z ubite jajko, ryba smażona w cieście, Kocia lasagne , Sos winegret w wersji podstawowej, Kurczak, Przepis z zapiekanka z brokułami i makaronem, Leczo - VIDEO , Zupa grzybowa, Kalafior, ugotowani - desery - -, Pieczona koźlina, Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym, Zupa pieczarkowa, Sałatka z dynią w curry, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Placki ziemniacznane z natką pietruszki, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Zapiekanka meksykańska, Placki po węgiersku, Warzywa z kabanosami, Tagliatelle arrabbiata z krewetkami , sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, Omlet biszkoptowy z brokułami, Pasztet, Przepis z sos do marchewki z groszkiem, kotlet mielony z, przepisy wloskie, Placuszki z cukinii, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Sałatka Gyros, Potrawy wielkanocne, ryz z piersią z kurczaka, ry ba i ciasto francuskie, łosoś smażony z przyprawami, Sosy, Naleśniki, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z sałatka z wedzonym kurczakiem, Sałatka z makaronem ryżowym, Porcja wieprzowa, Piżmowa dynia z owocami morza, Zapiekanka z ziemniakow, Kichidi , tarta ze, Śledzie, Przepis z potrawy z woka, poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, bulka tarta, Cake czekoladowo-cytrynowy, Surówka z młodego pora , Delikatny schab, Ziemniaki zapiekane w ziołach, desery z cz