Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa grzybowa, Sałatka kebab - VIDEO, Kabaczki marynowane, Ziemniaki, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z mieso mielone gr, kurczak z warzywami w sosie sojowym, Kremowy szpinak na ciepło, Przepis z filet z kurczaka z jajkiem, Chłopski kociołek, kurczaka z warzywami, Krem brokułowy, Przepis z piersi z kurczaka z warzywami -, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Aromatyczny przysmak z Kalkuty, Ostra zupa pomidorowo paprykowa , Wigilijna kapusta z grzybami i grochem, Tortilla - VIDEO, Pulpeciki w sosie pietruszkowym, Kurczak z kukurydzą, Śledzie, Szynka pieczona po staropolsku, Salsa, Pierniki świąteczne, przepisy kuchnia tv, Zupa cebulowa, Karp w szarym sosie, Risotto, Jagnięcina z Kaszmiru, Placki ziemniaczane, Przepis z makaron i ser żó, mielone w sosie, Przepis z sałatka do kurczaka pieczonego, Sałatka z tuńczykiem, Szybkie skrzydełka w coli, Ryba po grecku, Przepis z zupa z piersi kurczaka, Przepis z ciast, Przepis z deser owoce i czekolada, Kanapki pita, Gulasz, Wieprzowina vindaloo, Szaszłyki z jagnięciny, Przepis z sałatki z kapusty pekinskiej, Przepis z knorr przepisy, Mielone, Gulasz myśliwski z kiełbasą , Mini naleśniki na imprezę, Przepis z zimne przystawki, Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe, Przepis z sałatka z brokułami, Przepis z spaghheti, Leczo, Ciasto na pizze, Zrazy zawijane z pęczakiem po włosku, Frappe, duszona kapusta z mięsem, Stroganoff z kurczaka inaczej, Sałatka grecka, Potrawy wigilijne, sos do gotowanego kurczaka, Przepis z gs nadziewana, Zupa pomidorowa, Kotlety