Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

pomidor zupa, Przepis z farsz do ciasta francuskiego, Pomidorowe nóżki z kurczaka, Kasza, łatwe sałatki warzywne, Sałatka z kiełków słonecznika z grillowanym kurczakiem, Przepis z knorr sałatki przepisy, Śledzie, Przepis z latwe przepisy, Wiosenna sałatka z truskawkami , Spaghetti a la carbonara, Kremowa zupa z dyni, Przepis z obiady gotowane na parze - -, Cukinia zapiekana z serem, Przekąski, ciasto sh, szaszłyk wieprzowy, Dania z makaronem, Zapiekane muszelki z kalafiorem i brokułami, Królewski tort, Dipy, Tradycyjny barszcz czerwony – ekspresowy, Ślimaki kurczakowo- serowe , sos z prawdziwków, Sałatka brzoskwiniowo- marchewkowa, przepisy zupy, Przepis z królik pieczony -, Balti kurczak, Zupa brokułowa, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, zapiekanka z makaronem I SEREM ZOLTYM, Cukinia po włosku, Indyk, Ciastecza adwentowe, ciasto na paszteciki z mięsem, Ciasto Marchewkowe, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, pieczen wolowa, Leczo, Przepis z kilki, Zajebiste pizza, Gyros, Przepis z obiad wegetariański, Kebab w kajzerce, Bigos domowy, Pieczeone parówki ze śliwką, Tłusty czwartek, Zupa kalafiorowa, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zapiekanka po rzymsku, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Królewski tort, Przepis z pulpety z indyka gotowane -, Sznycle rybne, Musujący koktajl z lodami truskawkowymi, Sałatka z pieczarek z ananasem , Przepis z jajka obiad, Leczo z cukinii, Placki ziemniaczane, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Przepis z przepisy na karkówkę, Ciasto na pizze, obiad tarta, Kapusta włoska na ostro