Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Krem brokułowy, Sałatka z marynowanych karczochów, Zupa z dyni, przyprawy pl, grillowan, Przepis z smazone grzyby, Sos czosnkowy , Sałatka kebab - VIDEO, Zupa gulaszowa dla najmłodszych, Potrawy wigilijne, Kebab, Zupa z dyni z pistacjami, Zupa pomidorowa, Łosoś grillowany na makaronie w sosie śmietankowym, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Makaron z sosem śmietanowym, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, smażone filety z kurczaka, Galaretkowe witrażyki, Przepis z Majonez lub jogurt naturalny, Mielone, sałatka z makaronem tortelini, Spaghetti , Ciasto na pizze, Sałatka z awokado, sos z mielonym miesem, ryż mielone, Gołąbki w liściach winogron, Przepis z banan zapiekany, Cannelloni nadziewane warzywami, Ryż, Karp, zupa z mielonym miesem, Chłodnik wiosenny, Soczysta pieczeń z różnych mięs, Śledzie, Sos beszamelowy , Pomidorowa jak marzenie, Kurczak, Kanapki z łososiem "Różyczki", wafle, Gulasz a la meksyk, Barszcz, Przepis z zurek z biala kielbasa -, dunajec, Przepis z zupy z kiełbasą, Duszone warzywa, Leczo z cukinii, polska kielbasa z cebula, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z kurczak pieczony z jabłkami, sosy do mies, kurczak al, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Sałatka Nicejska, Uszka z makiem, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Zupa brokułowa, Pyszna zapiekanka z cukinii, kulki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym, Karkówka, biała kiełbasa w słoiku, sałatka z pieczarkami i ryżem