Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kasza kus-kus, Papryka, Sałatka z brokułami i jajkiem, Ciasto na pizzę, sałatki z mięsem, Przepis z ryba w piekarniku, Chłodnik jogurtowy, mięsa faszerowane, Przepis z knorr przepisy, Papryka nadziewana ziemniakami, Ryba, Kurczak à la polonaise , Gulasz, zupa na szybko, Zapiekanka z brukselką, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, naleśniki z farszem -, Zupa jarzynowa, Przepis z sałatki ryżowe, piersi z kurczaka pieczone -, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Cannelloni po bolońsku, Quesadillas - VIDEO, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Krem kalafiorowy, Łosoś, Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką, Ziemniaki, farsz do naleśników, Krupnik, Niemiecka zupa groszkowa, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Naleśniki, Ryba po grecku, Kaszanka piwna, WARZYWA NA PATELNIĘ, OBWARZANKI, filet z dorsza, WARZYWA NA PATELNIĘ, Zupa krem z dyni - VIDEO, Ryż, sałatka z winogron, Naleśniki, Przepis z przepis na sos serowy do makaronu, Zupa pieczarkowa, Przepis z mięso wieprzowe, nadzienia do nalesnikow, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, sos sojowy, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Makówka, Sałatka kebab - VIDEO, Polędwiczka z grzybami, Placki ziemniaczane, Przepis z makaron z warzywami po włosku, przystawki na grilla, Potrawy wielkanocne, obiad ryż, Brokuły, Zapiekanka rodzinna, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Zupa krem z jajkiem i rzeżuchą, Barszcz z mini pasztecikami z kaszą